» » Салати з авокадо - прості рецепти

Салати з авокадо - прості рецепти

Салати з авокадо - прості рецепти
Завдяки високому вмісту корисних для нашого організму жирів, авокадо вважається одним з найбільш корисних продуктів серед усього іншого овочевого асортименту середньостатистичного супермаркету, і що може бути простіше і смачніше, ніж зробити цей продукт ще більш корисним в салаті?

Смачний салат з тунцем і авокадо – рецепт


Інгредієнти:

  • консервований тунець - 1 банка;

  • стиглий авокадо - 270 г;

  • свіжий томат - 60 г;

  • сік 1 лайма;

  • йогурт або майонез - 40 г;

  • пір'я зеленої цибулі, зелень петрушки.


  • Приготування
    Зливаємо сік з банки з тунцем і розбираємо рибу на шматочки. Разом з тунцем в салатник кладемо томат, очищену м'якоть авокадо і поливаємо все лаймовим соком, який не тільки додасть страві смак, але і вбереже маслянистий плід від потемніння. Заправляємо салат виходячи з власних смакових переваг, додаємо йогурт з січеною зеленню і перемішуємо.
    Страву можна подавати просто в салатнику, можна викласти в порожнисту шкірку авокадо, а можна і зовсім не подрібнювати половинку авокадо, а помістити в порожнину від насіння суміш тунця і томата з зеленню і соусом.

    Легкий салат з грушею і авокадо


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • горіхи пекан - 50 г;

  • шалот - 80 г;

  • груші - 230 г;

  • авокадо - 100 г;

  • листя молодого шпинату, руколи.


  • Для заправки:

  • шалот - 30 г;

  • бальзамічний оцет - 50 г;

  • діжонська гірчиця - 35 г;

  • оливкова олія - 65 мл


  • Приготування
    Так як заправка готується швидше за все, ми почнемо саме з неї. Збиваємо шалот з оцтом, маслом і гірчицею до однорідності, додаємо спеції виходячи зі смакових уподобань.
    Виставляємо температуру 220°С, а поки духовка розігрівається, чистимо пару цибулин і загорнути їх фольгою, а горішки висипаємо на деко. Швидко обсмажуємо горішки, перемішуючи, а на їх місце ставимо цибулини. Хвилин 18-20 буде цілком достатньо для того, щоб вони повністю пропеклися і стали м'якими.
    Що залишився лук просто дрібно шаткуємо. З груш видаляємо серцевину з насінням і нарізаємо плоди шматочками "на один укус". Поливаємо груші маслом і ставимо в духовку хвилин на 10. Змішуємо теплі груші з запеченим і свіжим цибулею, шматочками стиглого авокадо, зеленню і обсмаженими горіхами. Залишається лише полити салат соусом і можна пробувати.

    Смачний салат з авокадо і гранатом


    Інгредієнти:

  • мікс салатної зелені;

  • авокадо - 95 г;

  • жменя виноградних ягід;

  • оливки - 75 г;

  • солодкий перець - 100 г;

  • будь-які горіхи - 60 г;

  • тертий пармезан - 50 г;

  • багет;

  • олія оливкова - 50 мл;

  • сік лимона - 25 мл+цедра;

  • оцет яблучний - 10 мл;

  • горгонзола - 260 г;

  • зерна 1 гранат;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • кленовий сироп - 15 мл


  • Приготування
    Для нашої простої заправки необхідно буде з'єднати лимонний сік і цедру з оцтом і олією, додати трохи кленового сиропу і ретельно все змішати.
    Розрізаємо зубчики часнику навпіл і натираємо зрізом тонкі скибочки багета. Обсмажуємо на сухій сковороді або в духовці до хрускоту.
    Тепер залишається у салатнику змішати все інше, включаючи салат, нарізаний виноград і авокадо, оливки, обидва види сирів і гранатові зерна. Полийте салат заправкою і подавайте з крутонами.

    Салат з авокадо з куркою


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • бекон - 4 скибочки;

  • куряча грудка - 265 г;

  • салат романо - 2 головки;

  • огірки (великі, свіжі) - 220 г;

  • томати свіжі - 120 г;

  • тертий чеддер - 100 г;
  • Салати з авокадо - прості рецепти

  • зелень цибулі і базиліка;

  • м'якоть авокадо - 135 р.


  • Для заправки:

  • лимонний сік - 95 г;

  • гірчиця - 15 г;

  • оливкова олія - 65 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати салат з авокадо, куру відварюємо, а смужки бекону смажимо до хрускоту. Шаткуємо романо і змішуємо його з зеленню, скибочками курятини, крихтою бекону, помідорами та огірками, а також авокадо. Додаємо тертий сир. Збиваємо масло, сік і гірчицю, а потім поливаємо міксом салат і перемішуємо.
    Додав: admin | 21-06-2015, 14:15
    Переглядів: 511