Салат з креветками та авокадо
Легкий салат з авокадо і креветок стане окрасою столу серед усіх святкових страв. Масляниста м'якоть авокадо у поєднанні з солодким м'ясом креветок і пікантною заправкою припадуть до смаку всім охочим оригінальних і разом з тим корисних страв.
Інгредієнти:
Для салату:
консервована кукурудза - 1 банка;
бекон - 3 смужки;
креветки (великі) - 250 г;
салат-латук - 1 качан;
авокадо - 1 шт.;
тертий сир фонтіна - 1/3 ст.
Для заправки:
пахта - 1/2 ст.;
грецький йогурт - 1/2 ст.;
соус песто - 1/4 ст.;
цибулю-шалот - 1 шт.;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Розігріваємо Сковороду на сильному вогні і обсмажуємо на ній смужки бекону до хрускоту. Обсмажений бекон прибираємо на серветку, а на вытопившемся жиру швидко обсмажуємо креветки до тих пір, поки вони не придбають рожевий колір.
Авокадо нарізаємо кубиками, салатні листя відокремлюємо один від одного, миємо, обсушуємо і рвемо руками на великі шматочки. Бекон кришимо. Змішуємо всі інгредієнти в салатник і посипаємо сиром.
Приступаємо до приготування заправки. Шалот за допомогою блендера подрібнюємо і додаємо до нього пахту, соус песто , йогурт (або нежирну сметану) і лимонний сік. Знову збиваємо соус до однорідності, сіль і перець додаємо за смаком. Заправляємо салат і ретельно перемішуємо.
Інгредієнти:
Для салату:
креветки - 400 г;
оливкова олія;
сіль, перець - за смаком;
яйця - 4 шт.;
огірок - 1 шт.;
салат-латук - 1 головка;
лайм - 1 шт.;
авокадо - 2 шт.
Для заправки:
часник - 1/2 зубчики;
сіль - 1/4 ч. ложки;
домашній майонез - 3/4 ст.;
соус чилі - 1 /4 ст.;
кетчуп - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля (подрібнений) - 1 1/2 ст. ложки;
відварене яйце - 1/2 шт.;
чорний перець.
Приготування
Перед тим, як приготувати салат з креветками та авокадо, займемося соусом. Це класичний рецепт соусу "Тисяча островів", який дуже легко готувати. Змішуємо майонез з кетчупом, соусом чилі і приправляємо всі перцем і сіллю. Далі додаємо пропущений через прес зубчик часнику, подрібнений ріпчаста цибуля і варене яйце. Соус готовий! Ставимо його охолоджуватися.
Для салату відварюємо яйця круто, а креветки обсмажуємо до тих пір, поки вони не придбають рожевий колір. Під час приготування креветок, приправляємо їх сіллю з перцем за смаком, поливаємо соком лайма. На блюдо викладаємо промиті і обсушені листя салату латук, зверху розкладаємо скибочки огірка, варених яєць і авокадо. Фінальним штрихом стануть креветки. Тепер залишається лише полити салат заздалегідь приготовленої заправкою і можна подавати до столу!
Інгредієнти:
майонез - 1/3 ст.;
каррі порошок - 1 ч. ложка;
петрушка;
сіль - за смаком;
креветки - 300 г;
селера - 1 стебло;
болгарський перець - 1 шт.;
томат - 1 шт.;
зелена цибуля;
авокадо - 2 шт.
Приготування
Для приготування салатної заправки віночком збиваємо майонез з каррі, сіллю і дрібно нарізаною петрушкою. Готову заправку ставимо охолодитися в холодильник. Приготувати соус можна і про запас, так як зберігається він буде аж до півмісяця.
Креветки очищаємо і кладемо на змащену маслом сковороду гриль. Як тільки ракоподібні змінять свій колір з білого на рожевий - знімаємо їх з вогню і викладаємо на тарілку.
Переходимо до підготовки решти інгредієнтів для салату. Томати і перець нарізаємо кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо і селеру. Зелену цибулю дрібно рубаємо і змішуємо з підготовленими овочами, туди ж відправляємо і креветки.
Авокадо розрізаємо навпіл, кость витягаємо разом з м'якоттю, при цьому шкірку залишаємо цілою. Подрібнюємо авокадо, додаємо в салат, заправляємо його і викладаємо в шкірку.
Рецепт салату з креветок з авокадо
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Розігріваємо Сковороду на сильному вогні і обсмажуємо на ній смужки бекону до хрускоту. Обсмажений бекон прибираємо на серветку, а на вытопившемся жиру швидко обсмажуємо креветки до тих пір, поки вони не придбають рожевий колір.
Авокадо нарізаємо кубиками, салатні листя відокремлюємо один від одного, миємо, обсушуємо і рвемо руками на великі шматочки. Бекон кришимо. Змішуємо всі інгредієнти в салатник і посипаємо сиром.
Приступаємо до приготування заправки. Шалот за допомогою блендера подрібнюємо і додаємо до нього пахту, соус песто , йогурт (або нежирну сметану) і лимонний сік. Знову збиваємо соус до однорідності, сіль і перець додаємо за смаком. Заправляємо салат і ретельно перемішуємо.
Салат з креветками та авокадо огірком
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Перед тим, як приготувати салат з креветками та авокадо, займемося соусом. Це класичний рецепт соусу "Тисяча островів", який дуже легко готувати. Змішуємо майонез з кетчупом, соусом чилі і приправляємо всі перцем і сіллю. Далі додаємо пропущений через прес зубчик часнику, подрібнений ріпчаста цибуля і варене яйце. Соус готовий! Ставимо його охолоджуватися.
Для салату відварюємо яйця круто, а креветки обсмажуємо до тих пір, поки вони не придбають рожевий колір. Під час приготування креветок, приправляємо їх сіллю з перцем за смаком, поливаємо соком лайма. На блюдо викладаємо промиті і обсушені листя салату латук, зверху розкладаємо скибочки огірка, варених яєць і авокадо. Фінальним штрихом стануть креветки. Тепер залишається лише полити салат заздалегідь приготовленої заправкою і можна подавати до столу!
Рецепт салату з авокадо з креветками і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування салатної заправки віночком збиваємо майонез з каррі, сіллю і дрібно нарізаною петрушкою. Готову заправку ставимо охолодитися в холодильник. Приготувати соус можна і про запас, так як зберігається він буде аж до півмісяця.
Креветки очищаємо і кладемо на змащену маслом сковороду гриль. Як тільки ракоподібні змінять свій колір з білого на рожевий - знімаємо їх з вогню і викладаємо на тарілку.
Переходимо до підготовки решти інгредієнтів для салату. Томати і перець нарізаємо кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо і селеру. Зелену цибулю дрібно рубаємо і змішуємо з підготовленими овочами, туди ж відправляємо і креветки.
Авокадо розрізаємо навпіл, кость витягаємо разом з м'якоттю, при цьому шкірку залишаємо цілою. Подрібнюємо авокадо, додаємо в салат, заправляємо його і викладаємо в шкірку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з креветками і ананасом
Салат з креветками і ананасом - чудове блюдо, яке відмінно прикрасить фуршетний та святковий стіл. У нашій статті ми зібрали деякі цікаві рецепти
Салат з креветками і апельсином
Салат з креветками і апельсином - відмінною варіант аперитиву на святковій вечірці. Ми підготували для вас кілька цікавих варіантів створення цієї
Салат з огірком і яйцем
Швидкий і простий у приготуванні салат з огірком і яйцем може стати як стравою святкового формату, так і закускою на кожен день, яку зручно брати з
Салат з креветками і огірками
Влітку так хочеться побалувати себе чимось смачним, невимушеним, але в той же час незвичайним і корисним. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів