Легкий салат з авокадо і креветок стане окрасою столу серед усіх святкових страв. Масляниста м'якоть авокадо у поєднанні з солодким м'ясом креветок і пікантною заправкою припадуть до смаку всім охочим оригінальних і разом з тим корисних страв.
Рецепт салату з креветок з авокадо
Інгредієнти: Для салату:
консервована кукурудза - 1 банка; бекон - 3 смужки; креветки (великі) - 250 г; салат-латук - 1 качан; авокадо - 1 шт.; тертий сир фонтіна - 1/3 ст. Для заправки:
пахта - 1/2 ст.; грецький йогурт - 1/2 ст.; соус песто - 1/4 ст.; цибулю-шалот - 1 шт.; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Розігріваємо Сковороду на сильному вогні і обсмажуємо на ній смужки бекону до хрускоту. Обсмажений бекон прибираємо на серветку, а на вытопившемся жиру швидко обсмажуємо креветки до тих пір, поки вони не придбають рожевий колір.
Авокадо нарізаємо кубиками, салатні листя відокремлюємо один від одного, миємо, обсушуємо і рвемо руками на великі шматочки. Бекон кришимо. Змішуємо всі інгредієнти в салатник і посипаємо сиром.
Приступаємо до приготування заправки. Шалот за допомогою блендера подрібнюємо і додаємо до нього пахту, соус песто , йогурт (або нежирну сметану) і лимонний сік. Знову збиваємо соус до однорідності, сіль і перець додаємо за смаком. Заправляємо салат і ретельно перемішуємо.
Салат з креветками та авокадо огірком
Інгредієнти: Для салату:
креветки - 400 г; оливкова олія; сіль, перець - за смаком; яйця - 4 шт.; огірок - 1 шт.; салат-латук - 1 головка; лайм - 1 шт.; авокадо - 2 шт. Для заправки:
часник - 1/2 зубчики; сіль - 1/4 ч. ложки; домашній майонез - 3/4 ст.; соус чилі - 1 /4 ст.; кетчуп - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля (подрібнений) - 1 1/2 ст. ложки; відварене яйце - 1/2 шт.; чорний перець. Приготування Перед тим, як приготувати салат з креветками та авокадо, займемося соусом. Це класичний рецепт соусу "Тисяча островів", який дуже легко готувати. Змішуємо майонез з кетчупом, соусом чилі і приправляємо всі перцем і сіллю. Далі додаємо пропущений через прес зубчик часнику, подрібнений ріпчаста цибуля і варене яйце. Соус готовий! Ставимо його охолоджуватися.
Для салату відварюємо яйця круто, а креветки обсмажуємо до тих пір, поки вони не придбають рожевий колір. Під час приготування креветок, приправляємо їх сіллю з перцем за смаком, поливаємо соком лайма. На блюдо викладаємо промиті і обсушені листя салату латук, зверху розкладаємо скибочки огірка, варених яєць і авокадо. Фінальним штрихом стануть креветки. Тепер залишається лише полити салат заздалегідь приготовленої заправкою і можна подавати до столу!
Рецепт салату з авокадо з креветками і помідорами
Інгредієнти: майонез - 1/3 ст.; каррі порошок - 1 ч. ложка; петрушка; сіль - за смаком; креветки - 300 г; селера - 1 стебло; болгарський перець - 1 шт.; томат - 1 шт.; зелена цибуля; авокадо - 2 шт. Приготування Для приготування салатної заправки віночком збиваємо майонез з каррі, сіллю і дрібно нарізаною петрушкою. Готову заправку
ставимо охолодитися в холодильник. Приготувати соус можна і про запас, так як зберігається він буде аж до півмісяця.
Креветки очищаємо і кладемо на змащену маслом сковороду гриль. Як тільки ракоподібні змінять свій колір з білого на рожевий - знімаємо їх з вогню і викладаємо на тарілку.
Переходимо до підготовки решти інгредієнтів для салату. Томати і перець нарізаємо кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо і селеру. Зелену цибулю дрібно рубаємо і змішуємо з підготовленими овочами, туди ж відправляємо і креветки.
Авокадо розрізаємо навпіл, кость витягаємо разом з м'якоттю, при цьому шкірку залишаємо цілою. Подрібнюємо авокадо, додаємо в салат, заправляємо його і викладаємо в шкірку.