Завдяки високому вмісту корисних для нашого організму жирів, авокадо вважається одним з найбільш корисних продуктів серед усього іншого овочевого асортименту середньостатистичного супермаркету, і що може бути простіше і смачніше, ніж зробити цей продукт ще більш корисним в салаті?
Смачний салат з тунцем і авокадо – рецепт
Інгредієнти: консервований тунець - 1 банка; стиглий авокадо - 270 г; свіжий томат - 60 г; сік 1 лайма; йогурт або майонез - 40 г; пір'я зеленої цибулі, зелень петрушки. Приготування Зливаємо сік з банки з тунцем і розбираємо рибу на шматочки. Разом з тунцем в салатник кладемо томат, очищену м'якоть авокадо і поливаємо все лаймовим соком, який не тільки додасть страві смак, але і вбереже маслянистий плід від потемніння. Заправляємо салат виходячи з власних смакових переваг, додаємо йогурт з січеною зеленню і перемішуємо.
Страву можна подавати просто в салатнику, можна викласти в порожнисту шкірку авокадо, а можна і зовсім не подрібнювати половинку авокадо, а помістити в порожнину від насіння суміш тунця і томата з зеленню і соусом.
Легкий салат з грушею і авокадо
Інгредієнти: Для салату:
горіхи пекан - 50 г; шалот - 80 г; груші - 230 г; авокадо - 100 г; листя молодого шпинату, руколи. Для заправки:
шалот - 30 г; бальзамічний оцет - 50 г; діжонська гірчиця - 35 г; оливкова олія - 65 мл Приготування Так як заправка готується швидше за все, ми почнемо саме з неї. Збиваємо шалот з оцтом, маслом і гірчицею до однорідності, додаємо спеції виходячи зі смакових уподобань.
Виставляємо температуру 220°С, а поки духовка розігрівається, чистимо пару цибулин і загорнути їх фольгою, а горішки висипаємо на деко. Швидко обсмажуємо горішки, перемішуючи, а на їх місце ставимо цибулини. Хвилин 18-20 буде цілком достатньо для того, щоб вони повністю пропеклися і стали м'якими.
Що залишився лук просто дрібно шаткуємо. З груш видаляємо серцевину з насінням і нарізаємо плоди шматочками "на один укус". Поливаємо груші маслом і ставимо в духовку хвилин на 10. Змішуємо теплі груші з запеченим і свіжим цибулею, шматочками стиглого авокадо, зеленню і обсмаженими горіхами. Залишається лише полити салат соусом і можна пробувати.
Смачний салат з авокадо і гранатом
Інгредієнти: мікс салатної зелені; авокадо - 95 г; жменя виноградних ягід; оливки - 75 г; солодкий перець - 100 г; будь-які горіхи - 60 г; тертий пармезан - 50 г; багет; олія оливкова - 50 мл; сік лимона - 25 мл+цедра; оцет яблучний - 10 мл; горгонзола - 260 г; зерна 1 гранат; часникові зубчики - 2 шт.; кленовий сироп - 15 мл Приготування Для нашої простої заправки необхідно буде з'єднати лимонний сік і цедру з оцтом і олією, додати трохи кленового сиропу і ретельно все змішати.
Розрізаємо зубчики часнику навпіл і натираємо зрізом тонкі скибочки багета. Обсмажуємо на сухій сковороді або в духовці до хрускоту.
Тепер залишається у салатнику змішати все інше, включаючи салат, нарізаний виноград і авокадо, оливки, обидва види сирів і гранатові зерна. Полийте салат заправкою і подавайте з крутонами.
Салат з авокадо з куркою
Інгредієнти: Для салату:
бекон - 4 скибочки; куряча грудка - 265 г; салат романо - 2 головки; огірки (великі, свіжі) - 220 г; томати свіжі - 120 г; тертий чеддер - 100 г; зелень цибулі і базиліка; м'якоть авокадо - 135 р. Для заправки:
лимонний сік - 95 г; гірчиця - 15 г; оливкова олія - 65 мл Приготування Перед тим, як приготувати салат з авокадо, куру відварюємо, а смужки бекону смажимо до хрускоту. Шаткуємо романо і змішуємо його з зеленню, скибочками курятини, крихтою бекону, помідорами та огірками, а також авокадо. Додаємо тертий сир. Збиваємо масло, сік і гірчицю, а потім поливаємо міксом салат і перемішуємо.