Салат з фісташками
Фісташки додадуть не лише смаковий акцент вашому салату, але і зроблять його текстуру більш різноманітною. Крім того, зеленувато-кремові горіхи прикрасять страва не тільки своїм смаком, але і зовнішнім виглядом. Перевірте це, приготувавши прості салати з фісташками за нашими рецептами.
Інгредієнти:
куряче філе - 500 г;
зелена цибуля - 3 пера;
яблуко - 50 г;
жменю фісташок;
сушені вишні - 30 г;
мак - 5 г;
майонез - 60 г;
діжонська гірчиця - 10 р.
Приготування
Відварюємо куряче філе і нарізаємо його кубиками. Подрібнюємо зелений лук, натираємо на тертці яблука і збризкуємо їх лимонним соком. Змішуємо куру з яблуками та зеленню, додаємо трохи роздроблені (але не в порошок) фісташки, сушені вишні і заправляємо сумішшю страву з маку, майонезу і діжонської гірчиці. Подавати такий важкий салат краще всього на листі шпинату або салатного міксу.
Інгредієнти:
курятина - 400 г;
твердий сир - 185 г;
фісташки (очищені) - 180 г;
томати свіжі - 100 г;
яйця курячі - 4 шт.;
огірки свіжі - 100 г;
майонез.
Приготування
Якщо ви взяли свіжу курятину, то попередньо відваріть її, а потім розберіть на волокна. Для цього рецепта можна брати копчену куру, це дозволить скоротити час на підготовку. Відварюємо яйця круто і подрібнюємо. Твердий сир натираємо на крупній тертці, а свіжі овочі ріжемо кубиками. Укладаємо інгредієнти шарами один на одного в будь-якому порядку, кожен шар можна промазати майонезом. Зверху покриваємо салат майонезній сіточкою в лунки кожній з якої додаємо подрібнені фісташки.
Салат «Павутинка» з фісташками буде готовий до подачі через пару годин проведених в холодильнику.
Салат «Виноградне гроно» або «Виноградна лоза» з фісташками улюблена багатьма не тільки завдяки цікавому смаком, але і з-за не менш цікавого зовнішнього вигляду, в точності повторює натуральну свіжу гроно винограду.
Інгредієнти:
копчена курятина - 320 г;
солоні фісташки - 135 г;
головка латуку;
виноград - 350 г;
твердий сир - 120 г;
яйця курячі - 4 шт.;
маринований огірок - 2 шт.;
майонез.
Приготування
Копчену куру можна розібрати на волокна або нарізати кубиками. Солоні фісташки подрібнюємо за допомогою ножа, але не порошок, а у велику крихту. Яйця відварюємо круто і також подрібнюємо. Твердий сир натираємо на крупній тертці, а також ріжемо кубиками маринований огірок. Листя латуку можна нарвати руками. З'єднуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом.
Виноградні ягідки ріжемо навпіл, виймаємо кісточки, якщо такі є, і приступаємо до оформлення страви.
Викладаємо салат гіркою і покриваємо виноградними половинками на манер натуральної грона. Салат з фісташками, виноградом і куркою готовий до подачі на стіл.
Інгредієнти:
очищені фісташки - 60 г;
оливкова олія - 60 мл;
оцет - 60 мл;
куряче філе - 450 г;
головка латуку;
петрушка і коріандр;
апельсин - 60 г;
сир фета - 120 р.
Приготування
Приправляємо куряче філе з обох сторін і змащуємо оливковою олією. Інше масло збиваємо з оцтом, додаємо сіль з перцем і отримуємо просту і універсальну заправку.
Попередньо підготовлену курятину обсмажуємо на сковороді з обох сторін до повної готовності, охолодити і нарізаємо соломкою.
Рвемо листя латуку і викладаємо курятину на салатну подушку разом з скибочками апельсина і свіжою зеленню. Посипаємо блюдо сиром фета і поливаємо оливково-оцтової заправкою. Салат можна подавати відразу ж після приготування.
Салат з фісташками і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо куряче філе і нарізаємо його кубиками. Подрібнюємо зелений лук, натираємо на тертці яблука і збризкуємо їх лимонним соком. Змішуємо куру з яблуками та зеленню, додаємо трохи роздроблені (але не в порошок) фісташки, сушені вишні і заправляємо сумішшю страву з маку, майонезу і діжонської гірчиці. Подавати такий важкий салат краще всього на листі шпинату або салатного міксу.
Салат «Павутинка» - рецепт з фісташками
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви взяли свіжу курятину, то попередньо відваріть її, а потім розберіть на волокна. Для цього рецепта можна брати копчену куру, це дозволить скоротити час на підготовку. Відварюємо яйця круто і подрібнюємо. Твердий сир натираємо на крупній тертці, а свіжі овочі ріжемо кубиками. Укладаємо інгредієнти шарами один на одного в будь-якому порядку, кожен шар можна промазати майонезом. Зверху покриваємо салат майонезній сіточкою в лунки кожній з якої додаємо подрібнені фісташки.
Салат «Павутинка» з фісташками буде готовий до подачі через пару годин проведених в холодильнику.
Салат «Виноградне гроно» з фісташками
Салат «Виноградне гроно» або «Виноградна лоза» з фісташками улюблена багатьма не тільки завдяки цікавому смаком, але і з-за не менш цікавого зовнішнього вигляду, в точності повторює натуральну свіжу гроно винограду.
Інгредієнти:
Приготування
Копчену куру можна розібрати на волокна або нарізати кубиками. Солоні фісташки подрібнюємо за допомогою ножа, але не порошок, а у велику крихту. Яйця відварюємо круто і також подрібнюємо. Твердий сир натираємо на крупній тертці, а також ріжемо кубиками маринований огірок. Листя латуку можна нарвати руками. З'єднуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом.
Виноградні ягідки ріжемо навпіл, виймаємо кісточки, якщо такі є, і приступаємо до оформлення страви.
Викладаємо салат гіркою і покриваємо виноградними половинками на манер натуральної грона. Салат з фісташками, виноградом і куркою готовий до подачі на стіл.
Рецепт салату з фісташками
Інгредієнти:
Приготування
Приправляємо куряче філе з обох сторін і змащуємо оливковою олією. Інше масло збиваємо з оцтом, додаємо сіль з перцем і отримуємо просту і універсальну заправку.
Попередньо підготовлену курятину обсмажуємо на сковороді з обох сторін до повної готовності, охолодити і нарізаємо соломкою.
Рвемо листя латуку і викладаємо курятину на салатну подушку разом з скибочками апельсина і свіжою зеленню. Посипаємо блюдо сиром фета і поливаємо оливково-оцтової заправкою. Салат можна подавати відразу ж після приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з гранатом і куркою
Якщо ви знаходитесь в пошуку цікавих рецептів салату до святкового столу, наша стаття для вас! Ми розповімо кілька рецептів салатів з цікавим
Салат з огірком і яйцем
Швидкий і простий у приготуванні салат з огірком і яйцем може стати як стравою святкового формату, так і закускою на кожен день, яку зручно брати з
Салат з куркою і горошком
Зелений горошок надає стравам цікаву текстуру. У салатах його можна використовувати як в свіжому, так і в консервованому або замороженому вигляді. І
Салат з авокадо і куркою
Легкий салат з авокадо і куркою - корисне блюдо, яке наситить ваш організм білком. Таку універсальну закуску можна подати як повсякденний, так і
Салат з копченим окорочком
Копчений окорочок досить популярний і смачний продукт. І сьогодні ми підкажемо, які салати можна приготувати для повсякденного і святкового столу.