Фісташки додадуть не лише смаковий акцент вашому салату, але і зроблять його текстуру більш різноманітною. Крім того, зеленувато-кремові горіхи прикрасять страва не тільки своїм смаком, але і зовнішнім виглядом. Перевірте це, приготувавши прості салати з фісташками за нашими рецептами.
Салат з фісташками і куркою
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; зелена цибуля - 3 пера; яблуко - 50 г; жменю фісташок; сушені вишні - 30 г; мак - 5 г; майонез - 60 г; діжонська гірчиця - 10 р. Приготування Відварюємо куряче філе і нарізаємо його кубиками. Подрібнюємо зелений лук, натираємо на тертці яблука і збризкуємо їх лимонним соком. Змішуємо куру з яблуками та зеленню, додаємо трохи роздроблені (але не в порошок) фісташки, сушені вишні і заправляємо сумішшю страву з маку, майонезу і діжонської гірчиці. Подавати такий важкий салат краще всього на листі шпинату або салатного міксу.
Салат «Павутинка» - рецепт з фісташками
Інгредієнти: курятина - 400 г; твердий сир - 185 г; фісташки (очищені) - 180 г; томати свіжі - 100 г; яйця курячі - 4 шт.; огірки свіжі - 100 г; майонез. Приготування Якщо ви взяли свіжу курятину, то попередньо відваріть її, а потім розберіть на волокна. Для цього рецепта можна брати копчену куру, це дозволить скоротити час на підготовку. Відварюємо яйця круто і подрібнюємо. Твердий сир натираємо на крупній тертці, а свіжі овочі ріжемо кубиками. Укладаємо інгредієнти шарами один на одного в будь-якому порядку, кожен шар можна промазати майонезом. Зверху покриваємо салат майонезній сіточкою в лунки кожній з якої додаємо подрібнені фісташки.
Салат «Павутинка» з фісташками буде готовий до подачі через пару годин проведених в холодильнику.
Салат «Виноградне гроно» з фісташками
Салат «Виноградне гроно» або «Виноградна лоза» з фісташками улюблена багатьма не тільки завдяки цікавому смаком, але і з-за не менш цікавого зовнішнього вигляду, в точності повторює натуральну свіжу гроно винограду.
Інгредієнти: копчена курятина - 320 г; солоні фісташки - 135 г; головка латуку; виноград - 350 г; твердий сир - 120 г; яйця курячі - 4 шт.; маринований огірок - 2 шт.; майонез. Приготування Копчену куру можна розібрати на волокна або нарізати кубиками. Солоні фісташки подрібнюємо за допомогою ножа, але не порошок, а у велику крихту. Яйця відварюємо круто і також подрібнюємо. Твердий сир натираємо на крупній тертці, а також ріжемо кубиками маринований огірок. Листя латуку можна нарвати руками. З'єднуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом.
Виноградні ягідки ріжемо навпіл, виймаємо кісточки, якщо такі є, і приступаємо до оформлення страви.
Викладаємо салат гіркою і покриваємо виноградними половинками на манер натуральної грона. Салат з фісташками, виноградом і куркою готовий до подачі на стіл.
Рецепт салату з фісташками
Інгредієнти: очищені фісташки - 60 г; оливкова олія - 60 мл; оцет - 60 мл; куряче філе - 450 г; головка латуку; петрушка і коріандр; апельсин - 60 г; сир фета - 120 р. Приготування Приправляємо куряче філе з обох сторін і змащуємо оливковою олією. Інше масло збиваємо з оцтом, додаємо сіль з перцем і отримуємо просту і універсальну заправку.
Попередньо підготовлену курятину обсмажуємо на сковороді з обох сторін до повної готовності, охолодити і нарізаємо соломкою.
Рвемо листя латуку і викладаємо курятину на салатну подушку разом з скибочками апельсина і свіжою зеленню. Посипаємо блюдо сиром фета і поливаємо оливково-оцтової заправкою. Салат можна подавати відразу ж після приготування.