Вернуться назад Распечатать

Салат з фісташками

Салат з фісташками
Фісташки додадуть не лише смаковий акцент вашому салату, але і зроблять його текстуру більш різноманітною. Крім того, зеленувато-кремові горіхи прикрасять страва не тільки своїм смаком, але і зовнішнім виглядом. Перевірте це, приготувавши прості салати з фісташками за нашими рецептами.

Салат з фісташками і куркою


Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • зелена цибуля - 3 пера;

  • яблуко - 50 г;

  • жменю фісташок;

  • сушені вишні - 30 г;

  • мак - 5 г;

  • майонез - 60 г;

  • діжонська гірчиця - 10 р.


  • Приготування
    Відварюємо куряче філе і нарізаємо його кубиками. Подрібнюємо зелений лук, натираємо на тертці яблука і збризкуємо їх лимонним соком. Змішуємо куру з яблуками та зеленню, додаємо трохи роздроблені (але не в порошок) фісташки, сушені вишні і заправляємо сумішшю страву з маку, майонезу і діжонської гірчиці. Подавати такий важкий салат краще всього на листі шпинату або салатного міксу.

    Салат «Павутинка» - рецепт з фісташками


    Інгредієнти:

  • курятина - 400 г;

  • твердий сир - 185 г;

  • фісташки (очищені) - 180 г;

  • томати свіжі - 100 г;

  • яйця курячі - 4 шт.;

  • огірки свіжі - 100 г;

  • майонез.


  • Приготування
    Якщо ви взяли свіжу курятину, то попередньо відваріть її, а потім розберіть на волокна. Для цього рецепта можна брати копчену куру, це дозволить скоротити час на підготовку. Відварюємо яйця круто і подрібнюємо. Твердий сир натираємо на крупній тертці, а свіжі овочі ріжемо кубиками. Укладаємо інгредієнти шарами один на одного в будь-якому порядку, кожен шар можна промазати майонезом. Зверху покриваємо салат майонезній сіточкою в лунки кожній з якої додаємо подрібнені фісташки.
    Салат «Павутинка» з фісташками буде готовий до подачі через пару годин проведених в холодильнику.

    Салат «Виноградне гроно» з фісташками


    Салат «Виноградне гроно» або «Виноградна лоза» з фісташками улюблена багатьма не тільки завдяки цікавому смаком, але і з-за не менш цікавого зовнішнього вигляду, в точності повторює натуральну свіжу гроно винограду.
    Інгредієнти:

  • копчена курятина - 320 г;

  • солоні фісташки - 135 г;

  • головка латуку;

  • виноград - 350 г;

  • твердий сир - 120 г;

  • яйця курячі - 4 шт.;

  • маринований огірок - 2 шт.;

  • майонез.


  • Приготування
    Копчену куру можна розібрати на волокна або нарізати кубиками. Солоні фісташки подрібнюємо за допомогою ножа, але не порошок, а у велику крихту. Яйця відварюємо круто і також подрібнюємо. Твердий сир натираємо на крупній тертці, а також ріжемо кубиками маринований огірок. Листя латуку можна нарвати руками. З'єднуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом.
    Виноградні ягідки ріжемо навпіл, виймаємо кісточки, якщо такі є, і приступаємо до оформлення страви.
    Викладаємо салат гіркою і покриваємо виноградними половинками на манер натуральної грона. Салат з фісташками, виноградом і куркою готовий до подачі на стіл.

    Рецепт салату з фісташками


    Інгредієнти:

  • очищені фісташки - 60 г;

  • оливкова олія - 60 мл;

  • оцет - 60 мл;

  • куряче філе - 450 г;

  • головка латуку;

  • петрушка і коріандр;

  • апельсин - 60 г;

  • сир фета - 120 р.


  • Приготування
    Салат з фісташками

    Приправляємо куряче філе з обох сторін і змащуємо оливковою олією. Інше масло збиваємо з оцтом, додаємо сіль з перцем і отримуємо просту і універсальну заправку.
    Попередньо підготовлену курятину обсмажуємо на сковороді з обох сторін до повної готовності, охолодити і нарізаємо соломкою.
    Рвемо листя латуку і викладаємо курятину на салатну подушку разом з скибочками апельсина і свіжою зеленню. Посипаємо блюдо сиром фета і поливаємо оливково-оцтової заправкою. Салат можна подавати відразу ж після приготування.