Салат з крабами
До сімейного події, для святкової трапези добре приготувати салат з натурального краба. Більшість населення Росії можуть дозволити собі лише консерви з крабів (страви з свіжого краба, звичайно ж, смачніше). Краб навіть консервований – делікатесний продукт і досить дорогий. Однак, слід зауважити, що навіть консервований краб, незрівнянно більш смачний, корисний і натуральний продукт, ніж дешевий сурімі, так звані крабові палички (в яких не присутні краби взагалі).
Інгредієнти:
м'ясо краба – 200-300 р;
плід авокадо – 1 шт.;
помідори стиглі щільні – 2 шт.;
перець чилі;
часник – 2 зубчики;
лайм – 1 шт.;
зелень (петрушка, базилік, кінза, молода цибулька):
олія оливкова – 3 ст. ложки.
Приготування
Готуємо соус-заправку. Змішуємо олію з соком лайма, приправляємо продавлений часником, перцем чилі і сіллю.
Краба відварюємо в киплячій злегка підсоленій воді до впевненого почервоніння панцира. Відварювати добре зі спеціями для бульйону (лаврове листя, запашний перець горошком, гвоздика). Дрібні і середнього розміру краби зварюються за 5-10 хвилин, великі варяться не більше 30 хвилин. За допомогою спеціальних щипців витягаємо тіло краба з хітинового панцира і нарізаємо шматочками зручними для їжі, не дуже дрібно. З розрізаного навпіл уздовж плоду авокадо витягаємо кісточку, м'якоть нарізаємо кубиками. Помідори нарізаємо скибочками. Зелень дрібно рубаємо. З'єднуємо всі ці продукти в салатниці, поливаємо заправкою і перемішуємо.
В альтернативному варіанті можна не використовувати масляну заправку, а приготувати з тих же інгредієнтів салат-коктейль з крабів з заправкою з живого несолодкого йогурту.
До складу цього салату можна також включити зварені круто перепелині яйця, молоді оливки без кісточок, солодкий перець, спаржу, каперси, огірочки, молодий ропні сир типу фети.
Інгредієнти:
м'ясо краба консервоване – 1 банка;
яйце куряче – 2 шт.;
тіло кальмара – 200 г;
консервована морська капуста – 1 банка;
олія кунжутна;
соєвий соус ;
перець пекучий червоний;
сік лимона;
зелень (черемша, цибуля, базилік, петрушка, кінза).
Приготування
Ошпарюємо окропом кальмара, очищаємо від шкірки, видаляємо хрящі, відварюємо протягом 3 хвилин і нарізаємо соломкою або спіральками. Рубаємо зелень. Яйця варимо круто і нарізаємо дрібними кубиками. Закладаємо кальмара і яйця в салатницю, додаємо м'ясо краба і морську капусту. Кунжутне масло приправляємо соком лимона, соєвим соусом і пекучим червоним перцем, можна і трохи готової гірчиці додати. Поливаємо цією заправкою салат і перемішуємо. В альтернативному варіанті можна використовувати для заправки майонез домашнього приготування.
Використовуючи ті ж інгредієнти, ви також можете готувати салати із крабів, креветок і кальмарів. Для цього виконайте наведені вище рецептами. Креветки відварити окремо очищайте і додавайте в салати.
До салатів з крабів добре подавати столове вино біле або рожеве.
Салат зі свіжого краба з авокадо
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо соус-заправку. Змішуємо олію з соком лайма, приправляємо продавлений часником, перцем чилі і сіллю.
Краба відварюємо в киплячій злегка підсоленій воді до впевненого почервоніння панцира. Відварювати добре зі спеціями для бульйону (лаврове листя, запашний перець горошком, гвоздика). Дрібні і середнього розміру краби зварюються за 5-10 хвилин, великі варяться не більше 30 хвилин. За допомогою спеціальних щипців витягаємо тіло краба з хітинового панцира і нарізаємо шматочками зручними для їжі, не дуже дрібно. З розрізаного навпіл уздовж плоду авокадо витягаємо кісточку, м'якоть нарізаємо кубиками. Помідори нарізаємо скибочками. Зелень дрібно рубаємо. З'єднуємо всі ці продукти в салатниці, поливаємо заправкою і перемішуємо.
В альтернативному варіанті можна не використовувати масляну заправку, а приготувати з тих же інгредієнтів салат-коктейль з крабів з заправкою з живого несолодкого йогурту.
До складу цього салату можна також включити зварені круто перепелині яйця, молоді оливки без кісточок, солодкий перець, спаржу, каперси, огірочки, молодий ропні сир типу фети.
Салат з консервованих крабів з кальмарами і морською капустою.
Інгредієнти:
Приготування
Ошпарюємо окропом кальмара, очищаємо від шкірки, видаляємо хрящі, відварюємо протягом 3 хвилин і нарізаємо соломкою або спіральками. Рубаємо зелень. Яйця варимо круто і нарізаємо дрібними кубиками. Закладаємо кальмара і яйця в салатницю, додаємо м'ясо краба і морську капусту. Кунжутне масло приправляємо соком лимона, соєвим соусом і пекучим червоним перцем, можна і трохи готової гірчиці додати. Поливаємо цією заправкою салат і перемішуємо. В альтернативному варіанті можна використовувати для заправки майонез домашнього приготування.
Використовуючи ті ж інгредієнти, ви також можете готувати салати із крабів, креветок і кальмарів. Для цього виконайте наведені вище рецептами. Креветки відварити окремо очищайте і додавайте в салати.
До салатів з крабів добре подавати столове вино біле або рожеве.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з кореневої селери
Кореневий селера - джерело вітамінів і корисних речовин. Але, погодьтеся, ми рідко бачимо на нашому столі. Насправді, з селери можна готувати чудові
Крабовий салат з помідорами
Під крабовим салатом на пострадянському просторі розуміють салат з так званих крабових паличок з додаванням консервованої кукурудзи, варених яєць,
Салат «Крабові палички з апельсином»
Крабові палички - улюблений багатьма продукт, який смажать у клярі, а також готують з них смачні салати. І зараз ми розповімо про незвичайному і
Салат з кальмарами і морською капустою
Морська капуста, кальмари - корисні дієтичні морепродукти, які чудово поєднуються в різних салатах. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних
Салат-коктейль з креветками
Салати-коктейлі - це звичайні салати, в яких всі інгредієнти укладають шарами і подають у спеціальних келихах (креманках) на святкових заходах. І
Салат з крабовими паличками
Крабовий салат Крабові палички, в яких, як всім відомо, немає нічого від крабів, потрапили на наші столи не так давно - всього пару десятиліть тому.