До сімейного події, для святкової трапези добре приготувати салат з натурального краба. Більшість населення Росії можуть дозволити собі лише консерви з крабів (страви з свіжого краба, звичайно ж, смачніше). Краб навіть консервований – делікатесний продукт і досить дорогий. Однак, слід зауважити, що навіть консервований краб, незрівнянно більш смачний, корисний і натуральний продукт, ніж дешевий сурімі, так звані крабові палички (в яких не присутні краби взагалі).
Салат зі свіжого краба з авокадо
Інгредієнти: м'ясо краба – 200-300 р; плід авокадо – 1 шт.; помідори стиглі щільні – 2 шт.; перець чилі; часник – 2 зубчики; лайм – 1 шт.; зелень (петрушка, базилік, кінза, молода цибулька): олія оливкова – 3 ст. ложки. Приготування Готуємо соус-заправку. Змішуємо олію з соком лайма, приправляємо продавлений часником, перцем чилі і сіллю.
Краба відварюємо в киплячій злегка підсоленій воді до впевненого почервоніння панцира. Відварювати добре зі спеціями для бульйону (лаврове листя, запашний перець горошком, гвоздика). Дрібні і середнього розміру краби зварюються за 5-10 хвилин, великі варяться не більше 30 хвилин. За допомогою спеціальних щипців витягаємо тіло краба з хітинового панцира і нарізаємо шматочками зручними для їжі, не дуже дрібно. З розрізаного навпіл уздовж плоду авокадо витягаємо кісточку, м'якоть нарізаємо кубиками. Помідори нарізаємо скибочками. Зелень дрібно рубаємо. З'єднуємо всі ці продукти в салатниці, поливаємо заправкою і перемішуємо.
В альтернативному варіанті можна не використовувати масляну заправку, а приготувати з тих же інгредієнтів салат-коктейль з крабів з заправкою з живого несолодкого йогурту.
До складу цього салату можна також включити зварені круто перепелині яйця, молоді оливки без кісточок, солодкий перець, спаржу, каперси, огірочки, молодий ропні сир типу фети.
Салат з консервованих крабів з кальмарами і морською капустою.
Інгредієнти: м'ясо краба консервоване – 1 банка; яйце куряче – 2 шт.; тіло кальмара – 200 г; консервована морська капуста – 1 банка; олія кунжутна; соєвий соус ; перець пекучий червоний; сік лимона; зелень (черемша, цибуля, базилік, петрушка, кінза). Приготування Ошпарюємо окропом кальмара, очищаємо від шкірки, видаляємо хрящі, відварюємо протягом 3 хвилин і нарізаємо соломкою або спіральками. Рубаємо зелень. Яйця варимо круто і нарізаємо дрібними кубиками. Закладаємо кальмара і яйця в салатницю,
додаємо м'ясо краба і морську капусту. Кунжутне масло приправляємо соком лимона, соєвим соусом і пекучим червоним перцем, можна і трохи готової гірчиці додати. Поливаємо цією заправкою салат і перемішуємо. В альтернативному варіанті можна використовувати для заправки майонез домашнього приготування.
Використовуючи ті ж інгредієнти, ви також можете готувати салати із крабів, креветок і кальмарів. Для цього виконайте наведені вище рецептами. Креветки відварити окремо очищайте і додавайте в салати.
До салатів з крабів добре подавати столове вино біле або рожеве.