Салат «Золота рибка»
Салати - невід'ємна частина будь-якого святкового столу. З зовсім звичайних продуктів можна приготувати дивовижні частування. А якщо салат ще й незвично оформлений, компліменти господині гарантовані. Ми розповімо вам декілька рецептів салату «Золота рибка». Кожен з них смачний по-своєму і всі вони чудово виглядають на столі.
Інгредієнти:
картопля - 4 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква (середня) - 6 шт;
горбуша копчена - 200 г;
яйця - 1 шт.;
майонез;
листя салату.
Приготування
Картоплю і моркву ретельно миємо й відварюємо в шкірці до готовності. Яйце також відварюємо круто. Готові очищені овочі (весь картоплю і 3 моркви) і горбушу нарізаємо дрібними кубиками, цибулю теж дрібно кришимо. З'єднуємо всі, заправляємо майонезом, якщо потрібно досолює за смаком. На плоске блюдо викладаємо листя салату таким чином, щоб у нас вийшли плавники і хвіст рибки. Зверху кладемо салат, надаємо йому круглу форму. Потім натираємо на дрібній тертці яйце (попередньо відріжте кружечок від цілого яйця - це буде очей) і насипаємо на частину салату - це буде голова рибки. Моркву очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, викладаємо їх на частину салату, трохи накладаючи кожен шар на попередній. Це буде луска рибки. З пари кружечків моркви робимо ротик, з яйця - око, а вії можна зробити з маслин.
Інгредієнти:
слабосолона сьомга - 200 г;
твердий сир - 200 г;
печериці - 300 г;
пекінська капуста - 500 г;
часник - 2 зубчики;
листя салату;
сухарики зі смаком сьомги - 1 пакетик;
майонез, сіль - за смаком.
Приготування
Печериці нарізаємо пластинами і тушкуємо на сковороді до випаровування рідини. Сьомгу нарізаємо соломкою, сир тремо на крупній тертці, а капусту дрібно шаткуємо. Часник пропускаємо через прес, всі інгредієнти з'єднуємо, заправляємо майонезом, при необхідності досолює за смаком. У салатник викладаємо листя зелені, а зверху вже наш салат перед подачею на стіл посипаємо сухарями. Для прикраси із сьомги можете змайструвати золоту рибку.
Інгредієнти:
крекер солоний - 70 г;
консерви «Горбуша в олії» - 1 банку;
сир твердий - 150 г;
цибуля - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
кріп;
майонез.
Приготування
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Можна обдати його окропом і трохи потримати в маринаді: воді з додаванням оцту і цукру. Сир натираємо на крупній тертці, консерви розминаємо виделкою, попередньо злив рідина. Салат викладаємо шарами на плоске блюдо, змащуючи кожен шар майонезом: цибулю, половина крекеру, сир, крекер, горбуша. Потім, натерте на тертці 1 яйце. Зверху прикрашаємо салат подрібненою зеленню кропу. А з другого яйця робимо золоту рибку - око можна зробити з горошини перцю, плавники і хвіст - з солодкого перцю або помідора.
Інгредієнти:
м'ясо криля - 1 баночка;
тунець - 1 банка;
морська капуста - 200 г;
крабові палички - 100 г;
морква(середня) - 4 шт.;
яйця - 4 шт.;
майонез.
Приготування
Моркву відварюємо до готовності, яйця варимо круто. Готову моркву чистимо, 2 штуки натираємо на дрібній тертці, а решта 2 підуть на прикрасу. Яйця ділимо на білок і жовток і натираємо їх на дрібній тертці в різні тарілки. Крабові палички дрібно нарізаємо, морську капусту ріжемо на середні смужки, а рибні консерви розминаємо виделкою. Трохи капусти залишаємо для прикраси. Всі інгредієнти (крім білків) змішуємо і заправляємо майонезом. Викладаємо салат на блюдо, надаючи йому форму рибки. Голову і хвостик морського мешканця робимо з тертої на дрібній тертці моркви, а тулуб - смугастим, чергуючи моркву і білок. На стиках викладаємо смужки морської капусти. Око можете зробити з маслини, ротик - з морської капусти, а плавці та хвіст - з вареної моркви.
Салат «Золота рибка» з горбушею
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і моркву ретельно миємо й відварюємо в шкірці до готовності. Яйце також відварюємо круто. Готові очищені овочі (весь картоплю і 3 моркви) і горбушу нарізаємо дрібними кубиками, цибулю теж дрібно кришимо. З'єднуємо всі, заправляємо майонезом, якщо потрібно досолює за смаком. На плоске блюдо викладаємо листя салату таким чином, щоб у нас вийшли плавники і хвіст рибки. Зверху кладемо салат, надаємо йому круглу форму. Потім натираємо на дрібній тертці яйце (попередньо відріжте кружечок від цілого яйця - це буде очей) і насипаємо на частину салату - це буде голова рибки. Моркву очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, викладаємо їх на частину салату, трохи накладаючи кожен шар на попередній. Це буде луска рибки. З пари кружечків моркви робимо ротик, з яйця - око, а вії можна зробити з маслин.
Салат «Золота рибка» з сьомгою
Інгредієнти:
Приготування
Печериці нарізаємо пластинами і тушкуємо на сковороді до випаровування рідини. Сьомгу нарізаємо соломкою, сир тремо на крупній тертці, а капусту дрібно шаткуємо. Часник пропускаємо через прес, всі інгредієнти з'єднуємо, заправляємо майонезом, при необхідності досолює за смаком. У салатник викладаємо листя зелені, а зверху вже наш салат перед подачею на стіл посипаємо сухарями. Для прикраси із сьомги можете змайструвати золоту рибку.
Салат «Золота рибка» з крекером
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Можна обдати його окропом і трохи потримати в маринаді: воді з додаванням оцту і цукру. Сир натираємо на крупній тертці, консерви розминаємо виделкою, попередньо злив рідина. Салат викладаємо шарами на плоске блюдо, змащуючи кожен шар майонезом: цибулю, половина крекеру, сир, крекер, горбуша. Потім, натерте на тертці 1 яйце. Зверху прикрашаємо салат подрібненою зеленню кропу. А з другого яйця робимо золоту рибку - око можна зробити з горошини перцю, плавники і хвіст - з солодкого перцю або помідора.
Рецепт салату «Золота рибка» з м'ясом криля і тунцем
Інгредієнти:
Приготування
Моркву відварюємо до готовності, яйця варимо круто. Готову моркву чистимо, 2 штуки натираємо на дрібній тертці, а решта 2 підуть на прикрасу. Яйця ділимо на білок і жовток і натираємо їх на дрібній тертці в різні тарілки. Крабові палички дрібно нарізаємо, морську капусту ріжемо на середні смужки, а рибні консерви розминаємо виделкою. Трохи капусти залишаємо для прикраси. Всі інгредієнти (крім білків) змішуємо і заправляємо майонезом. Викладаємо салат на блюдо, надаючи йому форму рибки. Голову і хвостик морського мешканця робимо з тертої на дрібній тертці моркви, а тулуб - смугастим, чергуючи моркву і білок. На стиках викладаємо смужки морської капусти. Око можете зробити з маслини, ротик - з морської капусти, а плавці та хвіст - з вареної моркви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Лисяча шубка»
Прекрасною альтернативою звичної «оселедця під шубою» з буряком буде салат «Лисяча шубка». Найчастіше готують його з оселедцем, але іноді також
Морський салат з крабовими паличками
Салати з морепродуктами завжди залишаються улюбленцями на святковому столі. Давайте поговоримо про дивних морських салатиках з крабовими паличками.
Салат з горбушею
Горбуша - смачна представниця сімейства лососевих. Її часто вживають у консервованому і солоному вигляді. З неї можна приготувати дивовижні салатики
Салат з моркви з сиром
Салати - смачне і цікаве блюдо, яке прикрасить будь-який стіл. Варіантів їх створення з різними інгредієнтами дуже багато. І сьогодні ми розповімо,
Салат «Мімоза» з горбушею
Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
Салат «Конвалія»
Салат «Конвалія» - це чудова закуска на святковий стіл, відмінна заміна доволі набридлому крабовому салату. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих