Салати - невід'ємна частина будь-якого святкового столу. З зовсім звичайних продуктів можна приготувати дивовижні частування. А якщо салат ще й незвично оформлений, компліменти господині гарантовані. Ми розповімо вам декілька рецептів салату «Золота рибка». Кожен з них смачний по-своєму і всі вони чудово виглядають на столі.
Салат «Золота рибка» з горбушею
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; цибуля - 1 шт.; морква (середня) - 6 шт; горбуша копчена - 200 г; яйця - 1 шт.; майонез; листя салату. Приготування Картоплю і моркву ретельно миємо й відварюємо в шкірці до готовності. Яйце також відварюємо круто. Готові очищені овочі (весь картоплю і 3 моркви) і горбушу нарізаємо дрібними кубиками, цибулю теж дрібно кришимо. З'єднуємо всі, заправляємо майонезом, якщо потрібно досолює за смаком. На плоске блюдо викладаємо листя салату таким чином, щоб у нас вийшли плавники і хвіст рибки. Зверху кладемо салат, надаємо йому круглу форму. Потім натираємо на дрібній тертці яйце (попередньо відріжте кружечок від цілого яйця - це буде очей) і насипаємо на частину салату - це буде голова рибки. Моркву очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, викладаємо їх на частину салату, трохи накладаючи кожен шар на попередній. Це буде луска рибки. З пари кружечків моркви робимо ротик, з яйця - око, а вії можна зробити з маслин.
Салат «Золота рибка» з сьомгою
Інгредієнти: слабосолона сьомга - 200 г; твердий сир - 200 г; печериці - 300 г; пекінська капуста - 500 г; часник - 2 зубчики; листя салату; сухарики зі смаком сьомги - 1 пакетик; майонез, сіль - за смаком. Приготування Печериці нарізаємо пластинами і тушкуємо на сковороді до випаровування рідини. Сьомгу нарізаємо соломкою, сир тремо на крупній тертці, а капусту дрібно шаткуємо. Часник пропускаємо через прес, всі інгредієнти з'єднуємо, заправляємо майонезом, при необхідності досолює за смаком. У салатник викладаємо листя зелені, а зверху вже наш салат перед подачею на стіл посипаємо сухарями. Для прикраси із сьомги можете змайструвати золоту рибку.
Салат «Золота рибка» з крекером
Інгредієнти: крекер солоний - 70 г; консерви «Горбуша в олії» - 1 банку; сир твердий - 150 г; цибуля - 1 шт.; яйця - 2 шт.; кріп; майонез. Приготування Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Можна обдати його окропом і трохи потримати в маринаді: воді з додаванням оцту і цукру. Сир натираємо на крупній тертці, консерви розминаємо виделкою, попередньо злив рідина. Салат викладаємо шарами на плоске блюдо, змащуючи кожен шар майонезом: цибулю, половина крекеру, сир, крекер, горбуша. Потім, натерте на тертці 1 яйце. Зверху прикрашаємо салат подрібненою зеленню кропу. А з другого яйця робимо золоту рибку - око можна зробити з горошини перцю, плавники і хвіст - з солодкого перцю або помідора.
Рецепт салату «Золота рибка» з м'ясом криля і тунцем
Інгредієнти: м'ясо криля - 1 баночка; тунець - 1 банка; морська капуста - 200 г; крабові палички - 100 г; морква(середня) - 4 шт.; яйця - 4 шт.; майонез. Приготування Моркву відварюємо до готовності, яйця варимо круто. Готову моркву чистимо, 2 штуки натираємо на дрібній тертці,
а решта 2 підуть на прикрасу. Яйця ділимо на білок і жовток і натираємо їх на дрібній тертці в різні тарілки. Крабові палички дрібно нарізаємо, морську капусту ріжемо на середні смужки, а рибні консерви розминаємо виделкою. Трохи капусти залишаємо для прикраси. Всі інгредієнти (крім білків) змішуємо і заправляємо майонезом. Викладаємо салат на блюдо, надаючи йому форму рибки. Голову і хвостик морського мешканця робимо з тертої на дрібній тертці моркви, а тулуб - смугастим, чергуючи моркву і білок. На стиках викладаємо смужки морської капусти. Око можете зробити з маслини, ротик - з морської капусти, а плавці та хвіст - з вареної моркви.