Вернуться назад Распечатать

Салат «Золота рибка»

Салат «Золота рибка»
Салати - невід'ємна частина будь-якого святкового столу. З зовсім звичайних продуктів можна приготувати дивовижні частування. А якщо салат ще й незвично оформлений, компліменти господині гарантовані. Ми розповімо вам декілька рецептів салату «Золота рибка». Кожен з них смачний по-своєму і всі вони чудово виглядають на столі.

Салат «Золота рибка» з горбушею


Інгредієнти:

  • картопля - 4 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква (середня) - 6 шт;

  • горбуша копчена - 200 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • майонез;

  • листя салату.


  • Приготування
    Картоплю і моркву ретельно миємо й відварюємо в шкірці до готовності. Яйце також відварюємо круто. Готові очищені овочі (весь картоплю і 3 моркви) і горбушу нарізаємо дрібними кубиками, цибулю теж дрібно кришимо. З'єднуємо всі, заправляємо майонезом, якщо потрібно досолює за смаком. На плоске блюдо викладаємо листя салату таким чином, щоб у нас вийшли плавники і хвіст рибки. Зверху кладемо салат, надаємо йому круглу форму. Потім натираємо на дрібній тертці яйце (попередньо відріжте кружечок від цілого яйця - це буде очей) і насипаємо на частину салату - це буде голова рибки. Моркву очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, викладаємо їх на частину салату, трохи накладаючи кожен шар на попередній. Це буде луска рибки. З пари кружечків моркви робимо ротик, з яйця - око, а вії можна зробити з маслин.

    Салат «Золота рибка» з сьомгою



    Інгредієнти:

  • слабосолона сьомга - 200 г;

  • твердий сир - 200 г;

  • печериці - 300 г;

  • пекінська капуста - 500 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • листя салату;

  • сухарики зі смаком сьомги - 1 пакетик;

  • майонез, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Печериці нарізаємо пластинами і тушкуємо на сковороді до випаровування рідини. Сьомгу нарізаємо соломкою, сир тремо на крупній тертці, а капусту дрібно шаткуємо. Часник пропускаємо через прес, всі інгредієнти з'єднуємо, заправляємо майонезом, при необхідності досолює за смаком. У салатник викладаємо листя зелені, а зверху вже наш салат перед подачею на стіл посипаємо сухарями. Для прикраси із сьомги можете змайструвати золоту рибку.

    Салат «Золота рибка» з крекером


    Інгредієнти:

  • крекер солоний - 70 г;

  • консерви «Горбуша в олії» - 1 банку;

  • сир твердий - 150 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • кріп;

  • майонез.


  • Приготування
    Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Можна обдати його окропом і трохи потримати в маринаді: воді з додаванням оцту і цукру. Сир натираємо на крупній тертці, консерви розминаємо виделкою, попередньо злив рідина. Салат викладаємо шарами на плоске блюдо, змащуючи кожен шар майонезом: цибулю, половина крекеру, сир, крекер, горбуша. Потім, натерте на тертці 1 яйце. Зверху прикрашаємо салат подрібненою зеленню кропу. А з другого яйця робимо золоту рибку - око можна зробити з горошини перцю, плавники і хвіст - з солодкого перцю або помідора.

    Рецепт салату «Золота рибка» з м'ясом криля і тунцем


    Інгредієнти:

  • м'ясо криля - 1 баночка;

  • тунець - 1 банка;

  • морська капуста - 200 г;

  • крабові палички - 100 г;

  • морква(середня) - 4 шт.;

  • яйця - 4 шт.;

  • майонез.



  • Приготування

    Моркву відварюємо до готовності, яйця варимо круто. Готову моркву чистимо, 2 штуки натираємо на дрібній тертці,
    Салат «Золота рибка»
    а решта 2 підуть на прикрасу. Яйця ділимо на білок і жовток і натираємо їх на дрібній тертці в різні тарілки. Крабові палички дрібно нарізаємо, морську капусту ріжемо на середні смужки, а рибні консерви розминаємо виделкою. Трохи капусти залишаємо для прикраси. Всі інгредієнти (крім білків) змішуємо і заправляємо майонезом. Викладаємо салат на блюдо, надаючи йому форму рибки. Голову і хвостик морського мешканця робимо з тертої на дрібній тертці моркви, а тулуб - смугастим, чергуючи моркву і білок. На стиках викладаємо смужки морської капусти. Око можете зробити з маслини, ротик - з морської капусти, а плавці та хвіст - з вареної моркви.