Салат з морською капустою - рецепт
Традиційна для азіатських країн, морська капуста (ламінарія) як і раніше залишається рідкісним гостем на нашому столі,адже її гідності безперечні. Вона містить унікальний «букет» вітамінів і мікроелементів, і дієтологи в один голос радять вживати морську капусту кілька разів на тиждень. Ламінарія відмінно поєднується практично з будь-якими продуктами - овочами, м'ясом, рибою, грибами, сиром - надаючи салатів соковитість, пікантність і приємну гостроту.
Салат «Нарцис» з морською капустою і кукурудзою
Інгредієнти:
капуста морська (маринована) - 250 г;
крабові палички - 250 г;
сир твердий - 100 г;
яйця - 2 шт.;
яблуко (зелене) - 1 шт.;
кукурудза консервована - 200 г;
часник - 2 зубчики;
лук зелений - 1 шт.;
майонез - 200 г;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування:
З капусти та кукурудзи зливаємо рідину. Варені яйця і яблуко натираємо на крупній тертці, а крабові палички ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом і пропущеним через прес часником, солимо, перчимо. Викладаємо салат гіркою на блюдо. Зверху присипаємо тертим сиром. Зернятками кукурудзи викладаємо квітку нарциса, стебло і листя робимо з пір'я зеленої цибулі. Перед подачею на стіл даємо готового салату настоятися пару годин у холодильнику.
Листковий салат: морська капуста з яйцем
Інгредієнти:
картопля - 4 шт.;
яйця - 4 шт.;
капуста морська (консервована) - 200 г;
шинка - 200 г;
майонез - 4 ст. ложки;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування:
Картоплю відварюємо в мундирах, чистимо і натираємо на крупній тертці, аналогічним чином робимо і з 3 вареними яйцями. Шинку нарізаємо тонкою соломкою, капусту відкидаємо на друшляк. З консервної банки робимо кільце і укладаємо на нього шарами, промазуючи кожен майонезом: картоплю, капусту, картоплю, шинку, яйця. Обережно видаляємо кільце. Зверху прикрашаємо салат часточками залишився яйця та зеленню.
Крабовий салат з морською капустою
Інгредієнти:
м'ясо краба (консерви) - 200 г;
яйця - 2 шт.;
капуста морська (консервована) - 200 г;
гриби свіжі - 300 г;
корінь селери - 50 г;
огірок солоний - 1 шт.;
кріп - 1 пучок;
майонез - 200 г;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування:
Відварюємо окремо один від одного гриби, селеру і яйця, даємо охолонути і дрібно нарізаємо. Огірок кришимо невеликими кубиками, м'ясо краба ріжемо соломкою. Змішуємо всі складові з капустою, солимо і перчимо. Заправляємо салат майонезом і присипаємо зверху подрібненою зеленню.
Салат морська капуста з кальмарами
Інгредієнти:
кальмари - 2 шт.
огірок свіжий - 1 шт.;
перець солодкий - 1 шт.;
капуста морська (консервована) - 200 г;
оливки зелені - 1/2 банки;
лимон - 1/2 шт.;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування:
Тушки кальмарів чистимо, відварюємо в підсоленій воді і нарізаємо тонкою соломкою. Аналогічним чином кришимо перець і огірок. Ріжемо кільцями оливки. Капусту промиваємо і відкидаємо на друшляк. Всі інгредієнти змішуємо, солимо, перчимо, заправляємо олією. Готовий салат збризкуємо лимонним соком.
Смачний вітамінний салат з морською капустою
Інгредієнти:
капуста морська (суха) - 1/2 пачки;
морква - 1 шт.;
грейпфрут - 1/3 шт.;
цибуля зелена - 1 пучок;
олія оливкова - 1 ст. ложка;
насіння кунжутне - 1 ч. ложка.
Приготування:
Суху капусту висипаємо у велику миску і заливаємо водою через годину вона повинна збільшитися в об'ємі в три рази. Зливаємо рідину, що залишилася, і кидаємо капусту в каструлю з киплячою водою, варимо хвилин 10-15 на повільному вогні до м'якості. При варінні капуста буде виділяти всі аромати моря, але в салаті цей запах відчуватися не буде. До речі, ламінарію можна і не варити, але в цьому випадку час замочування потрібно збільшити до декількох годин. Капусту відкидаємо на друшляк і злегка обсмажуємо на оливковій олії з додаванням соєвого соусу.
Варену моркву ріжемо соломкою. У грейпфрута видаляємо плівки і акуратно ділимо м'якоть на невеликі шматочки. Дрібно кришимо зелений лук. З'єднуємо всі з капустою і присипаємо готовий салат кунжутом.
В продовження морської теми на кухні не забудьте випробувати рецепти салат з мідіями і салат "Нептун" .
Салат «Нарцис» з морською капустою і кукурудзою
Інгредієнти:
Приготування:
З капусти та кукурудзи зливаємо рідину. Варені яйця і яблуко натираємо на крупній тертці, а крабові палички ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом і пропущеним через прес часником, солимо, перчимо. Викладаємо салат гіркою на блюдо. Зверху присипаємо тертим сиром. Зернятками кукурудзи викладаємо квітку нарциса, стебло і листя робимо з пір'я зеленої цибулі. Перед подачею на стіл даємо готового салату настоятися пару годин у холодильнику.
Листковий салат: морська капуста з яйцем
Інгредієнти:
Приготування:
Картоплю відварюємо в мундирах, чистимо і натираємо на крупній тертці, аналогічним чином робимо і з 3 вареними яйцями. Шинку нарізаємо тонкою соломкою, капусту відкидаємо на друшляк. З консервної банки робимо кільце і укладаємо на нього шарами, промазуючи кожен майонезом: картоплю, капусту, картоплю, шинку, яйця. Обережно видаляємо кільце. Зверху прикрашаємо салат часточками залишився яйця та зеленню.
Крабовий салат з морською капустою
Інгредієнти:
Приготування:
Відварюємо окремо один від одного гриби, селеру і яйця, даємо охолонути і дрібно нарізаємо. Огірок кришимо невеликими кубиками, м'ясо краба ріжемо соломкою. Змішуємо всі складові з капустою, солимо і перчимо. Заправляємо салат майонезом і присипаємо зверху подрібненою зеленню.
Салат морська капуста з кальмарами
Інгредієнти:
Приготування:
Тушки кальмарів чистимо, відварюємо в підсоленій воді і нарізаємо тонкою соломкою. Аналогічним чином кришимо перець і огірок. Ріжемо кільцями оливки. Капусту промиваємо і відкидаємо на друшляк. Всі інгредієнти змішуємо, солимо, перчимо, заправляємо олією. Готовий салат збризкуємо лимонним соком.
Смачний вітамінний салат з морською капустою
Інгредієнти:
Приготування:
Суху капусту висипаємо у велику миску і заливаємо водою через годину вона повинна збільшитися в об'ємі в три рази. Зливаємо рідину, що залишилася, і кидаємо капусту в каструлю з киплячою водою, варимо хвилин 10-15 на повільному вогні до м'якості. При варінні капуста буде виділяти всі аромати моря, але в салаті цей запах відчуватися не буде. До речі, ламінарію можна і не варити, але в цьому випадку час замочування потрібно збільшити до декількох годин. Капусту відкидаємо на друшляк і злегка обсмажуємо на оливковій олії з додаванням соєвого соусу.
Варену моркву ріжемо соломкою. У грейпфрута видаляємо плівки і акуратно ділимо м'якоть на невеликі шматочки. Дрібно кришимо зелений лук. З'єднуємо всі з капустою і присипаємо готовий салат кунжутом.
В продовження морської теми на кухні не забудьте випробувати рецепти салат з мідіями і салат "Нептун" .
Рекомендуємо добрі рецепти
Крабовий салат з огірком
Полюбляєте салати з крабовими паличками? Тоді дана стаття підійде вам як не можна краще, адже вона про страву з крабовими паличками і огірками.
Салат з капустою і ковбасою
Салати - це, безумовно, відмінна закуска на будь-якому столі. Та й готувати їх досить просто і швидко. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудовий
Салат з капусти з огірком
Салати - це невід'ємний атрибут будь-якого столу, хоч святкового, хоч буденного. І сьогодні мова піде про легкої літньої закуски - дивовижних
Салат «Морське дно»
Салат «Морське дно» - дуже незвичайне, смачне і корисне блюдо, яке додасть вашому буденного і святкового столу вишуканість і шарм. Ми впевнені, ваші
Морський салат з креветками
Ще один рецепт в скарбничку салатів з морепродуктів салат з креветками. Креветки поєднуються з широким різноманіттям продуктів, а від того рецептів
Салат з кальмарами і капустою
Салати - це чудова закуска на наших столах, способів приготування якої дуже багато, все залежить від ваших уподобань. І сьогодні ми поділимося з вами