Салат з білими грибами
Ароматні білі гриби годяться не тільки для смаження і запікання, з їх участю виходять надзвичайно смачні салати, які ідеально доповнять ваш святковий стіл.
Інгредієнти:
білі гриби - 3-4 шт.;
салат - 1 пучок;
бринза - 170 г;
панірувальні сухарі;
томати черрі - 200 г;
рослинне масло - для смаження;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Почнемо з грибів, їх необхідно очистити і протерти вологою ганчіркою від можливих залишків пилу і бруду. Мити гриби не варто, інакше вони напитаются вологою подібно губці. Білі гриби ріжемо тонкими пластинами і обсмажуємо на оливковій олії до рум'яності.
Бринзу нарізаємо кубиками і обвалюємо в панірувальних сухарях . У фритюрі розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому сир.
Помідори ріжемо навпіл. Салат рвемо руками. Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в салатник і заправляємо сумішшю оливкової олії з лимонним соком, сіллю і перцем.
Такий же салат можна приготувати і з сушеними білими грибами, правда попередньо їх доведеться замочити.
Інгредієнти:
білі деревні гриби - 2 жмені;
салат - 1 пучок;
тигрові креветки - 6 шт.;
стручкова квасоля - 1 жменя;
болгарський перець - 1 шт.;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
кунжутне масло - 2 ст. ложки;
рослинна олія;
насіння кунжуту.
Приготування
Гриби заливаємо окропом і даємо постояти 20 хвилин. Тим часом на сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому стручкову квасолю і нарізаний соломкою болгарський перець. Обсмажуємо На грилі тигрові креветки просто в панцирі. Викладаємо гриби на листя салату. Поверх розкладаємо креветки й овочі. Заправляємо салат сумішшю з соєвого соусу а і кунжутної олії. Посипаємо блюдо кунжутом перед подачею.
Інгредієнти:
мариновані білі гриби - 200 г;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
вода - 2 ч. ложки;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
рукола - 50 г;
"Пармезан" - 100 р.
Приготування
Мариновані гриби нарізаємо пластинами. Рукколу промиваємо, обсушуємо і кладемо на блюдо. Зверху викладаємо шматочки маринованих грибів і тонкі пластини "Пармезану". Заправляємо салат сумішшю оливкової олії, соку лимона і води. Пара крапель бальзамічної глазурі теж не зашкодять.
Такий салат можна подавати до жирних м'ясних і рибних страв, або доповнити томатами черрі і щільною вершковою заправкою, якщо бажаєте сервірувати його самостійно.
Салат зі свіжих білих грибів
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з грибів, їх необхідно очистити і протерти вологою ганчіркою від можливих залишків пилу і бруду. Мити гриби не варто, інакше вони напитаются вологою подібно губці. Білі гриби ріжемо тонкими пластинами і обсмажуємо на оливковій олії до рум'яності.
Бринзу нарізаємо кубиками і обвалюємо в панірувальних сухарях . У фритюрі розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому сир.
Помідори ріжемо навпіл. Салат рвемо руками. Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в салатник і заправляємо сумішшю оливкової олії з лимонним соком, сіллю і перцем.
Такий же салат можна приготувати і з сушеними білими грибами, правда попередньо їх доведеться замочити.
Салат з білих деревних грибів
Інгредієнти:
Приготування
Гриби заливаємо окропом і даємо постояти 20 хвилин. Тим часом на сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому стручкову квасолю і нарізаний соломкою болгарський перець. Обсмажуємо На грилі тигрові креветки просто в панцирі. Викладаємо гриби на листя салату. Поверх розкладаємо креветки й овочі. Заправляємо салат сумішшю з соєвого соусу а і кунжутної олії. Посипаємо блюдо кунжутом перед подачею.
Рецепт салату з маринованими білими грибами
Інгредієнти:
Приготування
Мариновані гриби нарізаємо пластинами. Рукколу промиваємо, обсушуємо і кладемо на блюдо. Зверху викладаємо шматочки маринованих грибів і тонкі пластини "Пармезану". Заправляємо салат сумішшю оливкової олії, соку лимона і води. Пара крапель бальзамічної глазурі теж не зашкодять.
Такий салат можна подавати до жирних м'ясних і рибних страв, або доповнити томатами черрі і щільною вершковою заправкою, якщо бажаєте сервірувати його самостійно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з шинкою і грибами
Сьогодні ми з вами поговоримо про класичному поєднанні грибів з шинкою, яке чудово підходить для салатів в буденні й святкові дні. Знайомимося з
Салат з грибами і горіхами
Варіантів створення салатів існує величезна безліч, тут все залежить від наявності інгредієнтів і вашої фантазії. І сьогодні ми поговоримо про
Салат з грінками
Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
Салат з огірком і сиром
Салат з огірком і сиром - корисна весняна закуска, яка сподобається вашим близьким і друзям. Її можна подати як до буденної, так і святкового столу.
М'ясний салат з грибами
Різновидів м'ясних салатів дуже багато. Вони регулярно прикрашають наші повсякденні і святкові столи. І сьогодні ми поговоримо про м'ясні салати із
Салат з сушеними грибами
Гриби - дуже корисний дієтичний продукт, з якого можна створити багато смачних і оригінальних страв. І сьогодні мова піде про салаті з сушеними