Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з грибами і горіхами

Салат з грибами і горіхами

22-03-2015, 20:31
1 214
Салат з грибами і горіхами
Часто для того, щоб урізноманітнити текстуру салату в нього додають тверді речовини, які додадуть страві приємний смак. Такими інгредієнтами можуть бути прості хлібні крихти, насіння, обсмажений бекон, або горіхи. Про останніх, а точніше, про салати із грибами на їх основі, ми поговоримо докладніше.

Салат з грибами і горіхами


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • червоний перець чилі - за смаком;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • гриби - 200 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • салат - 1 пучок;

  • бальзамічний оцет - 1-2 ст. ложки;

  • сіль, перець;

  • подрібнені горіхи - 1 ст. ложка;

  • тертий «Пармезан».


  • Приготування
    У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому перець чилі, часник і тонкі кільця цибулі, з кубиками болгарського перцю і пластинами грибів. Постійно помішуємо і смажимо все 6-7 хвилин до м'якості. Після закінчення часу, приправляємо овочі і гриби перцем і сіллю. Змішуємо теплі овочі з листям салату і посипаємо подрібненими горіхами і тертим сиром перед подачею.

    Салат з куркою, грибами і горіхами


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • кедрові горіхи - 1/2 ст.;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;

  • зернова гірчиця - 3 ч. ложки;

  • гриби - 500 г;

  • зелена цибуля;

  • салатна суміш - 150 г;

  • хліб.


  • Приготування
    Швидко обсмажуємо кедрові горіхи до зарум'янювання і перекладаємо їх на тарілку. Тепер на сковороду наливаємо масло, додаємо гірчицю і оцет. Доводимо суміш до легкого кипіння і выпариваем 2 хвилини, до загустіння. У загустілий соус кладемо шматочки грибів, перемішуємо і перекладаємо в миску.
    Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і розбираємо на волокна.
    Додаємо до грибів курятину, горіхи і нарізаний зелений лук, все перемішуємо і подаємо поверх подушки з суміші салатів. Посипаємо все сіллю і перцем. Подаємо салат з шматочком зажареного хліба.

    Салат з куркою, грибами, горіхами і сиром


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 200 г;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • картопля - 1 шт.;

  • тертий твердий сир - 1/2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • волоські горіхи - 1 жменя;

  • мариновані гриби (печериці, лисички) - 200 г;

  • майонез для заправки;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності, охолодити і нарізами кубиками. Цибулю і моркву натираємо на крупній тертці і обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі. Яйця відварюємо круто. Картоплю відварюємо в мундирах, чистимо і нарізаємо кубиками. Мариновані гриби ріжемо тонкими пластинами, а горіхи рубаємо за допомогою ножа на більш дрібні шматки.
    Тепер, коли всі підготовлені інгредієнти, настав час збирати салат. На плоске блюдо починаємо укладати інгредієнти шарами: першим шаром йде пассеровка з моркви і цибулі, за нею кубики курячого філе, пластинки грибів, подрібнені горіхи. Далі повторюємо шар картоплі, яєць і майонезу. Поверх останнього шару викладаємо тертий сир. Даємо салату просочитися декілька годин у холодильнику і подаємо до столу.

    Східний салат з грибами і горіхами


    Інгредієнти:

  • свіжий імбир - 2 ч. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • перлова крупа - 220 г;

  • вода - 1 л;

  • печериці - 200 г;

  • зелена квасоля - 150 г;

  • горіхи - 35 г;

  • Салат з грибами і горіхами

  • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 2 ч. ложки;

  • оливкова олія - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Часник і імбир обсмажуємо з перловкою і заливаємо водою. Варимо крупу 30-35 хвилин.
    У сковороді обсмажуємо нарізані гриби і квасоля, додаємо шматочки горіхів за пару хвилин до готовності. Змішуємо перловку з грибами, горіхами і овочами. Заправляємо салат сумішшю оцту, соєвого соусу і масла.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з шинкою і грибами
    Салат з шинкою і грибами
    Сьогодні ми з вами поговоримо про класичному поєднанні грибів з шинкою, яке чудово підходить для салатів в буденні й святкові дні. Знайомимося з
    Салат з чорносливом і грибами
    Салат з чорносливом і грибами
    Чорнослив - досить популярний сухофрукт, який широко використовують для приготування створення різних страв. І сьогодні ми поговоримо про салати з
    Салат з куркою, грибами і горіхами
    Салат з куркою, грибами і горіхами
    Салати з м'ясом курки є прикрасою будь-якого святкового або буденного столу. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний варіант цієї страви з
    Салат з куркою і яйцями
    Салат з куркою і яйцями
    Простий у приготуванні салат з куркою і яйцями може послужити як живильної закускою. так і наповнювачем для ваших сендвічів, або рулетів з лаваша.
    Салат з курки з ківі
    Салат з курки з ківі
    Деколи в салатах поєднуються, не перший погляд, не поєднувані інгредієнти. І ось про такому незвичайному салатик з курки з ківі ми сьогодні вам і