Салат з грибами і горіхами
Часто для того, щоб урізноманітнити текстуру салату в нього додають тверді речовини, які додадуть страві приємний смак. Такими інгредієнтами можуть бути прості хлібні крихти, насіння, обсмажений бекон, або горіхи. Про останніх, а точніше, про салати із грибами на їх основі, ми поговоримо докладніше.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
червоний перець чилі - за смаком;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
гриби - 200 г;
часник - 2 зубчики;
салат - 1 пучок;
бальзамічний оцет - 1-2 ст. ложки;
сіль, перець;
подрібнені горіхи - 1 ст. ложка;
тертий «Пармезан».
Приготування
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому перець чилі, часник і тонкі кільця цибулі, з кубиками болгарського перцю і пластинами грибів. Постійно помішуємо і смажимо все 6-7 хвилин до м'якості. Після закінчення часу, приправляємо овочі і гриби перцем і сіллю. Змішуємо теплі овочі з листям салату і посипаємо подрібненими горіхами і тертим сиром перед подачею.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 шт.;
кедрові горіхи - 1/2 ст.;
оливкова олія - 1/4 ст.;
бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;
зернова гірчиця - 3 ч. ложки;
гриби - 500 г;
зелена цибуля;
салатна суміш - 150 г;
хліб.
Приготування
Швидко обсмажуємо кедрові горіхи до зарум'янювання і перекладаємо їх на тарілку. Тепер на сковороду наливаємо масло, додаємо гірчицю і оцет. Доводимо суміш до легкого кипіння і выпариваем 2 хвилини, до загустіння. У загустілий соус кладемо шматочки грибів, перемішуємо і перекладаємо в миску.
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і розбираємо на волокна.
Додаємо до грибів курятину, горіхи і нарізаний зелений лук, все перемішуємо і подаємо поверх подушки з суміші салатів. Посипаємо все сіллю і перцем. Подаємо салат з шматочком зажареного хліба.
Інгредієнти:
куряче філе - 200 г;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
картопля - 1 шт.;
тертий твердий сир - 1/2 ст.;
яйця - 2 шт.;
волоські горіхи - 1 жменя;
мариновані гриби (печериці, лисички) - 200 г;
майонез для заправки;
рослинна олія;
сіль, перець.
Приготування
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності, охолодити і нарізами кубиками. Цибулю і моркву натираємо на крупній тертці і обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі. Яйця відварюємо круто. Картоплю відварюємо в мундирах, чистимо і нарізаємо кубиками. Мариновані гриби ріжемо тонкими пластинами, а горіхи рубаємо за допомогою ножа на більш дрібні шматки.
Тепер, коли всі підготовлені інгредієнти, настав час збирати салат. На плоске блюдо починаємо укладати інгредієнти шарами: першим шаром йде пассеровка з моркви і цибулі, за нею кубики курячого філе, пластинки грибів, подрібнені горіхи. Далі повторюємо шар картоплі, яєць і майонезу. Поверх останнього шару викладаємо тертий сир. Даємо салату просочитися декілька годин у холодильнику і подаємо до столу.
Інгредієнти:
свіжий імбир - 2 ч. ложки;
часник - 1 зубчик;
перлова крупа - 220 г;
вода - 1 л;
печериці - 200 г;
зелена квасоля - 150 г;
горіхи - 35 г;
бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;
соєвий соус - 2 ч. ложки;
оливкова олія - 2 ч. ложки.
Приготування
Часник і імбир обсмажуємо з перловкою і заливаємо водою. Варимо крупу 30-35 хвилин.
У сковороді обсмажуємо нарізані гриби і квасоля, додаємо шматочки горіхів за пару хвилин до готовності. Змішуємо перловку з грибами, горіхами і овочами. Заправляємо салат сумішшю оцту, соєвого соусу і масла.
Салат з грибами і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому перець чилі, часник і тонкі кільця цибулі, з кубиками болгарського перцю і пластинами грибів. Постійно помішуємо і смажимо все 6-7 хвилин до м'якості. Після закінчення часу, приправляємо овочі і гриби перцем і сіллю. Змішуємо теплі овочі з листям салату і посипаємо подрібненими горіхами і тертим сиром перед подачею.
Салат з куркою, грибами і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Швидко обсмажуємо кедрові горіхи до зарум'янювання і перекладаємо їх на тарілку. Тепер на сковороду наливаємо масло, додаємо гірчицю і оцет. Доводимо суміш до легкого кипіння і выпариваем 2 хвилини, до загустіння. У загустілий соус кладемо шматочки грибів, перемішуємо і перекладаємо в миску.
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і розбираємо на волокна.
Додаємо до грибів курятину, горіхи і нарізаний зелений лук, все перемішуємо і подаємо поверх подушки з суміші салатів. Посипаємо все сіллю і перцем. Подаємо салат з шматочком зажареного хліба.
Салат з куркою, грибами, горіхами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності, охолодити і нарізами кубиками. Цибулю і моркву натираємо на крупній тертці і обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі. Яйця відварюємо круто. Картоплю відварюємо в мундирах, чистимо і нарізаємо кубиками. Мариновані гриби ріжемо тонкими пластинами, а горіхи рубаємо за допомогою ножа на більш дрібні шматки.
Тепер, коли всі підготовлені інгредієнти, настав час збирати салат. На плоске блюдо починаємо укладати інгредієнти шарами: першим шаром йде пассеровка з моркви і цибулі, за нею кубики курячого філе, пластинки грибів, подрібнені горіхи. Далі повторюємо шар картоплі, яєць і майонезу. Поверх останнього шару викладаємо тертий сир. Даємо салату просочитися декілька годин у холодильнику і подаємо до столу.
Східний салат з грибами і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Часник і імбир обсмажуємо з перловкою і заливаємо водою. Варимо крупу 30-35 хвилин.
У сковороді обсмажуємо нарізані гриби і квасоля, додаємо шматочки горіхів за пару хвилин до готовності. Змішуємо перловку з грибами, горіхами і овочами. Заправляємо салат сумішшю оцту, соєвого соусу і масла.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з шинкою і грибами
Сьогодні ми з вами поговоримо про класичному поєднанні грибів з шинкою, яке чудово підходить для салатів в буденні й святкові дні. Знайомимося з
Салат з чорносливом і грибами
Чорнослив - досить популярний сухофрукт, який широко використовують для приготування створення різних страв. І сьогодні ми поговоримо про салати з
Салат з куркою, грибами і горіхами
Салати з м'ясом курки є прикрасою будь-якого святкового або буденного столу. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний варіант цієї страви з
Салат з куркою і яйцями
Простий у приготуванні салат з куркою і яйцями може послужити як живильної закускою. так і наповнювачем для ваших сендвічів, або рулетів з лаваша.
Салат з курки з ківі
Деколи в салатах поєднуються, не перший погляд, не поєднувані інгредієнти. І ось про такому незвичайному салатик з курки з ківі ми сьогодні вам і