Часто для того, щоб урізноманітнити текстуру салату в нього додають тверді речовини, які додадуть страві приємний смак. Такими інгредієнтами можуть бути прості хлібні крихти, насіння, обсмажений бекон, або горіхи. Про останніх, а точніше, про салати із грибами на їх основі, ми поговоримо докладніше.
Салат з грибами і горіхами
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; червоний перець чилі - за смаком; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; болгарський перець - 2 шт.; гриби - 200 г; часник - 2 зубчики; салат - 1 пучок; бальзамічний оцет - 1-2 ст. ложки; сіль, перець; подрібнені горіхи - 1 ст. ложка; тертий «Пармезан». Приготування У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому перець чилі, часник і тонкі кільця цибулі, з кубиками болгарського перцю і пластинами грибів. Постійно помішуємо і смажимо все 6-7 хвилин до м'якості. Після закінчення часу, приправляємо овочі і гриби перцем і сіллю. Змішуємо теплі овочі з листям салату і посипаємо подрібненими горіхами і тертим сиром перед подачею.
Салат з куркою, грибами і горіхами
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; кедрові горіхи - 1/2 ст.; оливкова олія - 1/4 ст.; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; зернова гірчиця - 3 ч. ложки; гриби - 500 г; зелена цибуля; салатна суміш - 150 г; хліб. Приготування Швидко обсмажуємо кедрові горіхи до зарум'янювання і перекладаємо їх на тарілку. Тепер на сковороду наливаємо масло, додаємо гірчицю і оцет. Доводимо суміш до легкого кипіння і выпариваем 2 хвилини, до загустіння. У загустілий соус кладемо шматочки грибів, перемішуємо і перекладаємо в миску.
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і розбираємо на волокна.
Додаємо до грибів курятину, горіхи і нарізаний зелений лук, все перемішуємо і подаємо поверх подушки з суміші салатів. Посипаємо все сіллю і перцем. Подаємо салат з шматочком зажареного хліба.
Салат з куркою, грибами, горіхами і сиром
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; картопля - 1 шт.; тертий твердий сир - 1/2 ст.; яйця - 2 шт.; волоські горіхи - 1 жменя; мариновані гриби (печериці, лисички) - 200 г; майонез для заправки; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності, охолодити і нарізами кубиками. Цибулю і моркву натираємо на крупній тертці і обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі. Яйця відварюємо круто. Картоплю відварюємо в мундирах, чистимо і нарізаємо кубиками. Мариновані гриби ріжемо тонкими пластинами, а горіхи рубаємо за допомогою ножа на більш дрібні шматки.
Тепер, коли всі підготовлені інгредієнти, настав час збирати салат. На плоске блюдо починаємо укладати інгредієнти шарами: першим шаром йде пассеровка з моркви і цибулі, за нею кубики курячого філе, пластинки грибів, подрібнені горіхи. Далі повторюємо шар картоплі, яєць і майонезу. Поверх останнього шару викладаємо тертий сир. Даємо салату просочитися декілька годин у холодильнику і подаємо до столу.
Східний салат з грибами і горіхами
Інгредієнти: свіжий імбир - 2 ч. ложки; часник - 1 зубчик; перлова крупа - 220 г; вода - 1 л; печериці - 200 г; зелена квасоля - 150 г; горіхи - 35 г; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; соєвий соус - 2 ч. ложки; оливкова олія - 2 ч. ложки. Приготування Часник і імбир обсмажуємо з перловкою і заливаємо водою. Варимо крупу 30-35 хвилин.
У сковороді обсмажуємо нарізані гриби і квасоля, додаємо шматочки горіхів за пару хвилин до готовності. Змішуємо перловку з грибами, горіхами і овочами. Заправляємо салат сумішшю оцту, соєвого соусу і масла.