Ароматні білі гриби годяться не тільки для смаження і запікання, з їх участю виходять надзвичайно смачні салати, які ідеально доповнять ваш святковий стіл.
Салат зі свіжих білих грибів
Інгредієнти: білі гриби - 3-4 шт.; салат - 1 пучок; бринза - 170 г; панірувальні сухарі; томати черрі - 200 г; рослинне масло - для смаження; оливкова олія - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування Почнемо з грибів, їх необхідно очистити і протерти вологою ганчіркою від можливих залишків пилу і бруду. Мити гриби не варто, інакше вони напитаются вологою подібно губці. Білі гриби ріжемо тонкими пластинами і обсмажуємо на оливковій олії до рум'яності.
Бринзу нарізаємо кубиками і обвалюємо в панірувальних сухарях . У фритюрі розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому сир.
Помідори ріжемо навпіл. Салат рвемо руками. Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в салатник і заправляємо сумішшю оливкової олії з лимонним соком, сіллю і перцем.
Такий же салат можна приготувати і з сушеними білими грибами, правда попередньо їх доведеться замочити.
Салат з білих деревних грибів
Інгредієнти: білі деревні гриби - 2 жмені; салат - 1 пучок; тигрові креветки - 6 шт.; стручкова квасоля - 1 жменя; болгарський перець - 1 шт.; соєвий соус - 2 ст. ложки; кунжутне масло - 2 ст. ложки; рослинна олія; насіння кунжуту. Приготування Гриби заливаємо окропом і даємо постояти 20 хвилин. Тим часом на сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому стручкову квасолю і нарізаний соломкою болгарський перець. Обсмажуємо На грилі тигрові креветки просто в панцирі. Викладаємо гриби на листя салату. Поверх розкладаємо креветки й овочі. Заправляємо салат сумішшю з соєвого соусу а і кунжутної олії. Посипаємо блюдо кунжутом перед подачею.
Рецепт салату з маринованими білими грибами
Інгредієнти: мариновані білі гриби - 200 г; лимонний сік - 2 ст. ложки; вода - 2 ч. ложки; оливкова олія - 3 ст. ложки; рукола - 50 г; "Пармезан" - 100 р. Приготування Мариновані гриби нарізаємо пластинами. Рукколу промиваємо, обсушуємо і кладемо на блюдо. Зверху викладаємо шматочки маринованих грибів і тонкі пластини "Пармезану". Заправляємо салат сумішшю оливкової олії, соку лимона і води. Пара крапель бальзамічної глазурі теж не зашкодять.
Такий салат можна подавати до жирних м'ясних і рибних страв, або доповнити томатами черрі і щільною вершковою заправкою, якщо бажаєте сервірувати його самостійно.