Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Олів'є» з м'ясом

Салат «Олів'є» з м'ясом

22-03-2015, 15:15
1 185
Салат «Олів'є» з м'ясом
Салат «Олів'є» , хоч і в кардинально не автентичній інтерпретації, став надбанням російської кухні нарівні з пирогами і заливними. Ситний і доступний салат - почесний гість практично всіх свят і не рідко присутній навіть у буденному меню. Калорійність салату «Олів'є» з м'ясом не поступається звичного варіанту з вареною ковбасою, але смак і текстура страви коштують подібних жертв. Про приготуванні всіма улюбленого салату з різними видами м'яса ми вирішили поговорити в цій статті.

Рецепт салату «Олів'є» з курячим м'ясом


Інгредієнти:

  • курятина (червоне м'ясо) - 250 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • зелений горошок (заморожений) - 250 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • зелень - за смаком;

  • сік - 1/2 лимона;

  • майонез - за смаком;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Курятину відварюємо в підсоленій воді до повної готовності, після чого м'ясо остуджуємо і розбираємо на волокна. Картоплю і моркву миємо й відварюємо прямо в шкірці, після чого також залишаємо охолонути і подрібнюємо, нарізує кубиками.
    Яйця відварюємо круто і також ріжемо кубиками. Зелений горошок швидко варимо в киплячій воді і відкидаємо на друшляк, даємо горошинкам обсохнути і змішуємо з усіма підготовленими інгредієнтами.
    Для соусу майонез змішуємо з соком лимона і гірчицею додаємо в соус сіль і перець, і заправляємо салат. Перед подачею "Олів'є" має повністю охолонути в холодильнику, а подавати салат стоїть на плоскому блюді, виклавши порції в кулінарне кільце і посипавши зеленню.

    Салат "Олів'є" з яловичим м'ясом


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • картопля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • консервований зелений горошок - 120 г;

  • солоний огірок - 1-2 шт.;

  • яйця - 2-3 шт.;

  • яловичина - 350 р.


  • Для заправки:

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • лимонний сік - 1 1/2 ч. ложки;

  • білий винний оцет - 1 ч. ложка;

  • діжонська гірчиця - 1/4 ч. ложки;

  • сіль - за смаком;

  • оливкова олія - 3/4 ст.


  • Приготування
    Почнемо приготування салату з того, що промиємо моркву і картоплю і поставимо їх вариться до готовності в підсоленій воді. Аналогічним чином поставимо готується і м'ясо, але варимо його окремо від овочів.
    Поки овочі і м'ясо варяться, займемося приготуванням домашнього майонезу. Жовток 1 великого яйця збиваємо з лимонним соком, оцтом, гірчицею і сіллю за допомогою блендера. Не припиняючи збивання, підливаємо оливкова або рослинне масло тонким струменем. Готовий майонез ставимо охолоне в холодильнику.
    Відварені овочі чистимо і ріжемо кубиками також, як і яловичину. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. У салатнику з'єднуємо всі інгредієнти і заправляємо салат домашнім майонезом. перед подаванням страву охолоджуємо.

    Салат "Олів'є" з крабовим м'ясом


    Інгредієнти:

  • картопля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • крабове м'ясо - 150 г;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • майонез - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю відварюємо в мундирі, після його чистимо і охолоджуємо. Морква споліскуємо від надлишків бруду і також варимо в шкірці до повної готовності, після чого чистимо і ріжемо кубиками також, як і бульби картоплі.
    Салат «Олів'є» з м'ясом
    Яйця відварюємо круто і подрібнюємо невеликими кубиками. Огірок очистити від шкірки і також ріжемо кубиками. Крабове м'ясо розбираємо пальцями на шматки середньої величини.
    Всі інгредієнти салату, крім крабового м'яса, викладаємо в салатник і заправляємо майонезом, після чого перемішуємо. Викладаємо попередньо охолоджений салат на пласке біле блюдо, використовуючи кулінарне кільце. Вінчаємо блюдо шаром крабового м'яса.
    "Олів'є" можна прикрасити зеленню, або листям салату, а можна покласти на тарілку пару перепелиних яєць, фаршированих червоною ікрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    «Олів'є» з сьомгою
    «Олів'є» з сьомгою
    Олів'є, мабуть, самий знаменитий у нашій країні салат. Готують його по-різному: з куркою, з ковбасою, з рибою. Ось про останньому варіанті ми і
    Салат з яблуками рецепт
    Салат з яблуками рецепт
    Салати з яблуками - відмінний варіант будь-якого полудня. Варіантів їх створення безліч. Ми ж у нашій статті розглянемо найбільш цікаві з них.
    Салат з яловичиною - рецепт
    Салат з яловичиною - рецепт
    М'ясні салати завжди відрізняються надзвичайної ситністю. І сьогодні ми поговоримо про різних варіантах створення салатів з яловичиною. Знайомимося з
    Салат з куркою і яйцями
    Салат з куркою і яйцями
    Простий у приготуванні салат з куркою і яйцями може послужити як живильної закускою. так і наповнювачем для ваших сендвічів, або рулетів з лаваша.
    Салат з куркою і горошком
    Салат з куркою і горошком
    Зелений горошок надає стравам цікаву текстуру. У салатах його можна використовувати як в свіжому, так і в консервованому або замороженому вигляді. І
    Салат Олів'є з куркою
    Салат Олів'є з куркою
    Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у