Салат з болгарським перцем
Болгарська або солодкий перець - вельми популярна культура. У солодкому перці міститься безліч корисних речовин, а саме: вітаміни С, Р та групи В, цінні мікроелементи та рослинні волокна, флавоноїди, антиоксиданти і капсоіцін в невеликих кількостях. Використання в стравах термічно не обробленої болгарського перцю благотворно для серцево-судинної, травної, видільної, нервової та імунної систем організму людини. Також регулярне вживання солодкого перцю - дієва профілактика онкологічних захворювань і хвороби Альцгеймера.
Болгарський перець входить до складу різних страв, але корисніше всього він в салатах. Так що частіше включаємо в свій раціон болгарський перець: червоний, жовтий, зелений - готуємо з нього салати, красиві і корисні.
Інгредієнти:
перець болгарський червоний - 2 шт.;
перець гострий червоний свіжий;
бринза (або інший подібний сичужний сир) - 200 г;
помідори стиглі червоні - 1-3 шт.;
цибуля ріпчаста - 05-1 шт.;
часник - 2 зубчики;
зелень (базилік, петрушка, кінза, любисток);
олія першого холодного віджиму (оливкова, гірчичне, кукурудзяна, соняшникова);
сік лимона.
Приготування
Очищену цибулю нарізаємо чверть кільцями, перець - короткою соломкою, помідори - скибочками. Сир нарізаємо дрібними кубиками (а якщо сухуватий - трьом на крупній тертці). Зелень, гострий перець і часник дрібно рубаємо. З'єднуємо всі інгредієнти в салатниці.
Для заправки змішуємо олію з соком лимона. Поливаємо салат і перемішуємо. Можна використовувати в якості заправки натуральний живий питної несолодкий йогурт . Подаємо з м'ясними та рибними стравами.
Щоб приготувати салат з болгарського перцю, шинки і сиру, використовуємо не бринзу , а твердий сир (голландський, наприклад). Шинки досить 200-300 р, інші інгредієнти і пропорції - як у попередньому рецепті (див. вище). Помідори в цьому салаті не обов'язкові.
Інгредієнти:
болгарський перець - 2 шт.;
квасоля, консервована червона або біла (або варена молода зелена стручкова) - близько 200-300 р;
шинка свиняча - близько 200-300 р;
цибулю-порей (або будь ріпчаста) - 1 стебло;
зелень свіжа різна;
гострий червоний перець свіжий;
часник - 2 зубчики;
олія холодного віджиму;
оцет винний світлий натуральний.
Приготування
Відкриваємо банку з квасолею і зливаємо сироп. Промиваємо квасолю кип'яченою водою і закладаємо в салатницю разом з шинкою, нарізаною короткими нетовстими смужками. Додаємо нашатковану соломкою болгарський перець і цибулю-порей (кружечками або півкільцями). Зелень, часник і гострий перець дрібно рубаємо і теж додаємо в салатницю. Поливаємо сумішшю масла з оцтом (співвідношення 3:1) і перемішуємо. Подаємо в якості самостійного блюда під світле легке столове вино.
Інгредієнти:
болгарський перець - 2 шт.;
тіло кальмара - близько 300-400 г;
зелена цибуля;
морська капуста (готова) - близько 300 м;
часник - 2 зубчики;
олія рослинна;
сік лимона.
Приготування
Кальмарів ошпарим окропом, очистимо від шкіри і хрящів, відваримо протягом 3-х хвилин (не більше). Наріжемо кальмари короткими смужками або спіральками, а болгарський перець - довгою соломкою. Зелену цибулю і часник нарубим дрібно. Все підготовлене помістимо в салатницю. Додамо морську капусту. Поллємо сумішшю олії з соком лимона (3:1) і перемішаємо.
Приготування
Наріжте перець і огірки довільно. Нашаткуйте капусту. Можна додати подрібнені зелень і часник. Полийте сумішшю рослинної олії з соком лимона. Подавайте з м'ясними та рибними стравами.
Болгарський перець входить до складу різних страв, але корисніше всього він в салатах. Так що частіше включаємо в свій раціон болгарський перець: червоний, жовтий, зелений - готуємо з нього салати, красиві і корисні.
Салат з червоним болгарським перцем, помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Очищену цибулю нарізаємо чверть кільцями, перець - короткою соломкою, помідори - скибочками. Сир нарізаємо дрібними кубиками (а якщо сухуватий - трьом на крупній тертці). Зелень, гострий перець і часник дрібно рубаємо. З'єднуємо всі інгредієнти в салатниці.
Для заправки змішуємо олію з соком лимона. Поливаємо салат і перемішуємо. Можна використовувати в якості заправки натуральний живий питної несолодкий йогурт . Подаємо з м'ясними та рибними стравами.
Щоб приготувати салат з болгарського перцю, шинки і сиру, використовуємо не бринзу , а твердий сир (голландський, наприклад). Шинки досить 200-300 р, інші інгредієнти і пропорції - як у попередньому рецепті (див. вище). Помідори в цьому салаті не обов'язкові.
Ситний салат з квасолі і болгарського перцю з шинкою
Інгредієнти:
Приготування
Відкриваємо банку з квасолею і зливаємо сироп. Промиваємо квасолю кип'яченою водою і закладаємо в салатницю разом з шинкою, нарізаною короткими нетовстими смужками. Додаємо нашатковану соломкою болгарський перець і цибулю-порей (кружечками або півкільцями). Зелень, часник і гострий перець дрібно рубаємо і теж додаємо в салатницю. Поливаємо сумішшю масла з оцтом (співвідношення 3:1) і перемішуємо. Подаємо в якості самостійного блюда під світле легке столове вино.
Салат з болгарським перцем і кальмарами
Інгредієнти:
Приготування
Кальмарів ошпарим окропом, очистимо від шкіри і хрящів, відваримо протягом 3-х хвилин (не більше). Наріжемо кальмари короткими смужками або спіральками, а болгарський перець - довгою соломкою. Зелену цибулю і часник нарубим дрібно. Все підготовлене помістимо в салатницю. Додамо морську капусту. Поллємо сумішшю олії з соком лимона (3:1) і перемішаємо.
Салат з болгарським перцем, огірками та капустою
Приготування
Наріжте перець і огірки довільно. Нашаткуйте капусту. Можна додати подрібнені зелень і часник. Полийте сумішшю рослинної олії з соком лимона. Подавайте з м'ясними та рибними стравами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з бринзою
Бринза - це корисний ропні сир, який широко використовується в української, болгарської, молдавської кухнях. І сьогодні ми розповімо кілька простих,
Салат з м'ясом і огірками
Салат може мати безліч «осіб». Тема салатів невичерпна, оскільки це найбільш універсальний тип страви. І зараз ми поділимося оригінальними варіантами
Салат з кальмарами і морською капустою
Морська капуста, кальмари - корисні дієтичні морепродукти, які чудово поєднуються в різних салатах. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних
Салат з кальмарів і моркви
Кальмари і моркву - цінні та корисні харчові продукти, що володіють безліччю речовин, необхідних нашому організму. І зараз ми розберемося, як
Літній салат з куркою
Влітку ми воліємо їсти більш легку їжу, але білки організму все ж потрібні. В нашій сьогоднішній статті ми розглянемо цікаві варіанти приготування
Салат із солодким перцем
Солодкий перець - корисний овоч, в ньому містяться природні цукри, білки, клітковина, вітаміни С, Р. Його використовують у приготуванні багатьох