Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з болгарським перцем

Салат з болгарським перцем

22-03-2015, 14:34
2 519
Салат з болгарським перцем
Болгарська або солодкий перець - вельми популярна культура. У солодкому перці міститься безліч корисних речовин, а саме: вітаміни С, Р та групи В, цінні мікроелементи та рослинні волокна, флавоноїди, антиоксиданти і капсоіцін в невеликих кількостях. Використання в стравах термічно не обробленої болгарського перцю благотворно для серцево-судинної, травної, видільної, нервової та імунної систем організму людини. Також регулярне вживання солодкого перцю - дієва профілактика онкологічних захворювань і хвороби Альцгеймера.
Болгарський перець входить до складу різних страв, але корисніше всього він в салатах. Так що частіше включаємо в свій раціон болгарський перець: червоний, жовтий, зелений - готуємо з нього салати, красиві і корисні.

Салат з червоним болгарським перцем, помідорами і сиром


Інгредієнти:

  • перець болгарський червоний - 2 шт.;

  • перець гострий червоний свіжий;

  • бринза (або інший подібний сичужний сир) - 200 г;

  • помідори стиглі червоні - 1-3 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 05-1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень (базилік, петрушка, кінза, любисток);

  • олія першого холодного віджиму (оливкова, гірчичне, кукурудзяна, соняшникова);

  • сік лимона.


  • Приготування
    Очищену цибулю нарізаємо чверть кільцями, перець - короткою соломкою, помідори - скибочками. Сир нарізаємо дрібними кубиками (а якщо сухуватий - трьом на крупній тертці). Зелень, гострий перець і часник дрібно рубаємо. З'єднуємо всі інгредієнти в салатниці.
    Для заправки змішуємо олію з соком лимона. Поливаємо салат і перемішуємо. Можна використовувати в якості заправки натуральний живий питної несолодкий йогурт . Подаємо з м'ясними та рибними стравами.
    Щоб приготувати салат з болгарського перцю, шинки і сиру, використовуємо не бринзу , а твердий сир (голландський, наприклад). Шинки досить 200-300 р, інші інгредієнти і пропорції - як у попередньому рецепті (див. вище). Помідори в цьому салаті не обов'язкові.

    Ситний салат з квасолі і болгарського перцю з шинкою


    Інгредієнти:

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • квасоля, консервована червона або біла (або варена молода зелена стручкова) - близько 200-300 р;

  • шинка свиняча - близько 200-300 р;

  • цибулю-порей (або будь ріпчаста) - 1 стебло;

  • зелень свіжа різна;

  • гострий червоний перець свіжий;

  • часник - 2 зубчики;

  • олія холодного віджиму;

  • оцет винний світлий натуральний.


  • Приготування
    Відкриваємо банку з квасолею і зливаємо сироп. Промиваємо квасолю кип'яченою водою і закладаємо в салатницю разом з шинкою, нарізаною короткими нетовстими смужками. Додаємо нашатковану соломкою болгарський перець і цибулю-порей (кружечками або півкільцями). Зелень, часник і гострий перець дрібно рубаємо і теж додаємо в салатницю. Поливаємо сумішшю масла з оцтом (співвідношення 3:1) і перемішуємо. Подаємо в якості самостійного блюда під світле легке столове вино.

    Салат з болгарським перцем і кальмарами


    Інгредієнти:

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • тіло кальмара - близько 300-400 г;

  • зелена цибуля;

  • морська капуста (готова) - близько 300 м;

  • часник - 2 зубчики;

  • олія рослинна;

  • сік лимона.


  • Приготування
    Кальмарів ошпарим окропом, очистимо від шкіри і хрящів, відваримо протягом 3-х хвилин (не більше). Наріжемо кальмари короткими
    Салат з болгарським перцем
    смужками або спіральками, а болгарський перець - довгою соломкою. Зелену цибулю і часник нарубим дрібно. Все підготовлене помістимо в салатницю. Додамо морську капусту. Поллємо сумішшю олії з соком лимона (3:1) і перемішаємо.

    Салат з болгарським перцем, огірками та капустою


    Приготування
    Наріжте перець і огірки довільно. Нашаткуйте капусту. Можна додати подрібнені зелень і часник. Полийте сумішшю рослинної олії з соком лимона. Подавайте з м'ясними та рибними стравами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з бринзою
    Салат з бринзою
    Бринза - це корисний ропні сир, який широко використовується в української, болгарської, молдавської кухнях. І сьогодні ми розповімо кілька простих,
    Салат з м'ясом і огірками
    Салат з м'ясом і огірками
    Салат може мати безліч «осіб». Тема салатів невичерпна, оскільки це найбільш універсальний тип страви. І зараз ми поділимося оригінальними варіантами
    Салат з кальмарами і морською капустою
    Салат з кальмарами і морською капустою
    Морська капуста, кальмари - корисні дієтичні морепродукти, які чудово поєднуються в різних салатах. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних
    Салат з кальмарів і моркви
    Салат з кальмарів і моркви
    Кальмари і моркву - цінні та корисні харчові продукти, що володіють безліччю речовин, необхідних нашому організму. І зараз ми розберемося, як
    Літній салат з куркою
    Літній салат з куркою
    Влітку ми воліємо їсти більш легку їжу, але білки організму все ж потрібні. В нашій сьогоднішній статті ми розглянемо цікаві варіанти приготування
    Салат із солодким перцем
    Салат із солодким перцем
    Солодкий перець - корисний овоч, в ньому містяться природні цукри, білки, клітковина, вітаміни С, Р. Його використовують у приготуванні багатьох