Салат із солодким перцем

Плоди солодкого перцю містить безліч корисних речовин, а саме: капсоіцін, природні цукру, клітковину, білки, каротиноїди, вітаміни С, P, B1 B2 ефіро-олійні з'єднання, стероїдні сапоніни.
Плоди солодкого перцю можуть мати різні кольори (червоний, помаранчевий, зелений і ін).
Солодкий перець - інгредієнт багатьох страв, його можна готувати різними способами, але слід зауважити, що в процесі термічної обробки багато корисні речовини (наприклад, вітамін С, якого в солодкому перці більше, ніж у лимоні) руйнуються. Тому у найбільш корисному вигляді солодкий перець зберігається в салатах, до речі, без температурної обробки смак плодів перцю найбільш природний.
Рецептів салатів з солодким перцем відомо безліч, оскільки цей плід чудово поєднується за смаком з різними продуктами.
Салат із солодким перцем, бринзою і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Всі плоди (крім часнику), звичайно ж, слід промити холодною водою і обсушити чистою серветкою. Нарізаємо короткою соломкою солодкий перець, очищений цибулю - півкільцями, помідори - довільно, але не дуже крупно. Бринзу ріжемо на дрібні кубики або (якщо вона досить суха) натираємо на крупній тертці. Дрібно рубаємо зелень і часник. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в салатниці, поливаємо заливкою (масло + оцет у співвідношенні 3:1), приправлений гострим перцем. Перемішуємо салат і даємо настоятися протягом 10-20 хвилин.
Замість олійно-оцтової заправки можна використовувати натуральний несолодкий класичний йогурт (краще середньої жирності). Подавати такий салат можна як самостійне блюдо (що особливо значимо для віруючих і вегетаріанців різного спрямування), а також з м'ясними або рибними стравами.
Слід зауважити, що додавання до складу салату оливок без кісточок (темних чи світлих, їх можна нарізати кружечками) зробить смак цього салату більш цікавим.
Якщо хочете, щоб салат вийшов більш ситним, можна додати в нього 200-250 г шинки або відвареного курячого м'яса (філе). До такого салату добре подати столове балканське вино (наприклад, молдавське або болгарське) або плодову ракію.
Салат з капусти з солодким перцем і помідорами
Інгредієнти:

Приготування
Солодкий перець наріжемо короткою соломкою, а очищений цибулю - півкільцями. Нашинкуем капусту в бажаному кількості. Дрібно нарубим зелень і часник. З'єднаємо всі підготовлені інгредієнти в салатниці, поллємо заправкою (масло + оцет або сік лимона в співвідношенні 3:1) і перемішаємо. До складу салату можна також включити свіжі огірки і зварені круто січені курячі яйця. Цей салат можна подавати як окрему легке блюдо або з м'ясними стравами.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з бринзою
Бринза - це корисний ропні сир, який широко використовується в української, болгарської, молдавської кухнях. І сьогодні ми розповімо кілька простих,

Салат з яблуками і сиром
Салат з яблуками і сиром - відмінний варіант закуски, коли гості вже на підході, або просто немає часу на готування. Варіацій його створення може

Салат з м'ясом і огірками
Салат може мати безліч «осіб». Тема салатів невичерпна, оскільки це найбільш універсальний тип страви. І зараз ми поділимося оригінальними варіантами

Салат з болгарським перцем
Болгарський перець - смачна і популярна овоч. У ньому містяться вітаміни групи В, С, Р, рослинні волокна, антиоксиданти та інші речовини. Його

Салат зі свіжої буряків
Буряк - смачний солодкий овоч, в якому містяться антиоксиданти, фолієва кислота, сполуки калію. Найбільш корисна вона, звичайно ж, у свіжому вигляді.

Літній салат з куркою
Влітку ми воліємо їсти більш легку їжу, але білки організму все ж потрібні. В нашій сьогоднішній статті ми розглянемо цікаві варіанти приготування