Салат з печерицями та огірком
Салат з грибів з огірками - блюдо на кожен день, який, при відповідній подачі, цілком знайде собі місце і на святковому столі. Свіже, і в той же час ситне блюдо, напевно припаде до смаку всім.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 кг;
шампіньйони - 12 шт;
сіль, перець - за смаком;
свіжий огірок - 2-3 шт.;
м'ята, зелений лук - 1 пучок;
пекінська капуста - 1 качан;
оливкова олія - 1/2 ст.;
кунжутна олія - 1/4 ст.;
рисовий оцет - 1/2 ст.;
діжонська гірчиця - 3 ст. ложки;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
тертий імбир - 2 ч. ложки;
часник - 1 зубчик;
арахіс - 1 жменя;
лимонний сік - 1 ч. ложка.
Приготування
Спершу змішуємо всі інгредієнти для заправки: оцет, гірчицю, цукор, імбир, пропущений через прес часник, лимонний сік і обидва виду масла.
Курятину нарізаємо товстими шматками і кладемо в глибоку миску разом з грибами. Заливаємо гриби і куру половиною заправки, ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Розігріваємо гриль або сковороду і обсмажуємо куру по 5-6 хвилин з кожного боку. Смажимо гриби слідом близько 4-5 хвилин. Нарізаємо курятину і печериці скибочками.
Капусту шаткуємо й змішуємо з нарізаним огірком, м'ятою і зеленою цибулею. Поливаємо салат заправкою, перемішуємо, а зверху викладаємо шматочки курки і печериць. Посипаємо блюдо арахісом. Салат з огірків і печериць готовий до подачі на стіл.
Інгредієнти:
печериці - 300 г;
зелена стручкова квасоля - 100 г;
вершкове масло -1 ст. ложка;
пармська шинка - 6 скибочок;
салат латук - 1 качан;
огірок - 1 шт.;
яйця - 6 шт.;
оливкова олія - 8 ст. ложок;
сік лайма - 1 ст. ложка;
петрушка і естрагон - 1 пучок;
базилік - 1 пучок;
часник - 1 зубчик;
діжонська гірчиця - 1 ч. ложка.
Приготування
Зрізаємо капелюшки грибів і нарізаємо їх товстими скибочками. При бажанні ви можете приготувати салат із солоних огірків і печериць, нарізаємо їх на четвертинки. Свіжі ж гриби обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору і випарювання надлишків вологи. Перекладаємо гарячі гриби в миску і заливаємо половиною заправки, приготовленої з олії, соку лайма, гірчиці , подрібненої зелені і часнику.
Розбираємо латук на листя, ретельно промиваємо й обсушуємо їх. Салат рвемо руками і викладаємо в салатник упереміж з скибочками огірка. Яйця відварюємо "в мішечок", остуджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Половинки яєць викладаємо на листя салату. Зверху розміщуємо скибочки обсмажених грибів і шматочки пармської шинки.
Салат з куркою, печерицями та огірком
Інгредієнти:
Приготування
Спершу змішуємо всі інгредієнти для заправки: оцет, гірчицю, цукор, імбир, пропущений через прес часник, лимонний сік і обидва виду масла.
Курятину нарізаємо товстими шматками і кладемо в глибоку миску разом з грибами. Заливаємо гриби і куру половиною заправки, ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Розігріваємо гриль або сковороду і обсмажуємо куру по 5-6 хвилин з кожного боку. Смажимо гриби слідом близько 4-5 хвилин. Нарізаємо курятину і печериці скибочками.
Капусту шаткуємо й змішуємо з нарізаним огірком, м'ятою і зеленою цибулею. Поливаємо салат заправкою, перемішуємо, а зверху викладаємо шматочки курки і печериць. Посипаємо блюдо арахісом. Салат з огірків і печериць готовий до подачі на стіл.
Салат з печерицями, шинкою, огірком і яйцями
Інгредієнти:
Приготування
Зрізаємо капелюшки грибів і нарізаємо їх товстими скибочками. При бажанні ви можете приготувати салат із солоних огірків і печериць, нарізаємо їх на четвертинки. Свіжі ж гриби обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору і випарювання надлишків вологи. Перекладаємо гарячі гриби в миску і заливаємо половиною заправки, приготовленої з олії, соку лайма, гірчиці , подрібненої зелені і часнику.
Розбираємо латук на листя, ретельно промиваємо й обсушуємо їх. Салат рвемо руками і викладаємо в салатник упереміж з скибочками огірка. Яйця відварюємо "в мішечок", остуджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Половинки яєць викладаємо на листя салату. Зверху розміщуємо скибочки обсмажених грибів і шматочки пармської шинки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з шинкою і грибами
Сьогодні ми з вами поговоримо про класичному поєднанні грибів з шинкою, яке чудово підходить для салатів в буденні й святкові дні. Знайомимося з
Салат з грінками
Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
Салат зі смаженою куркою
Смачний і легкий салат зі смаженою куркою - ідеальне весняне блюдо, яке можна зробити досить швидко. І ми пропонуємо вам найцікавіші варіанти
Салат з куркою і яйцями
Простий у приготуванні салат з куркою і яйцями може послужити як живильної закускою. так і наповнювачем для ваших сендвічів, або рулетів з лаваша.
Салат з огірком і яйцем
Швидкий і простий у приготуванні салат з огірком і яйцем може стати як стравою святкового формату, так і закускою на кожен день, яку зручно брати з
Салат з моркви і огірка
Салат з огірком і морквою - смачний і простий у приготуванні варіант закуски, який знайде своє місце на святковому, так і повсякденному столі.