Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з печерицями та огірком

Салат з печерицями та огірком

22-03-2015, 14:34
1 009
Салат з печерицями та огірком
Салат з грибів з огірками - блюдо на кожен день, який, при відповідній подачі, цілком знайде собі місце і на святковому столі. Свіже, і в той же час ситне блюдо, напевно припаде до смаку всім.

Салат з куркою, печерицями та огірком


Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 кг;

  • шампіньйони - 12 шт;

  • сіль, перець - за смаком;

  • свіжий огірок - 2-3 шт.;

  • м'ята, зелений лук - 1 пучок;

  • пекінська капуста - 1 качан;

  • оливкова олія - 1/2 ст.;

  • кунжутна олія - 1/4 ст.;

  • рисовий оцет - 1/2 ст.;

  • діжонська гірчиця - 3 ст. ложки;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • тертий імбир - 2 ч. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • арахіс - 1 жменя;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Спершу змішуємо всі інгредієнти для заправки: оцет, гірчицю, цукор, імбир, пропущений через прес часник, лимонний сік і обидва виду масла.
    Курятину нарізаємо товстими шматками і кладемо в глибоку миску разом з грибами. Заливаємо гриби і куру половиною заправки, ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Розігріваємо гриль або сковороду і обсмажуємо куру по 5-6 хвилин з кожного боку. Смажимо гриби слідом близько 4-5 хвилин. Нарізаємо курятину і печериці скибочками.
    Капусту шаткуємо й змішуємо з нарізаним огірком, м'ятою і зеленою цибулею. Поливаємо салат заправкою, перемішуємо, а зверху викладаємо шматочки курки і печериць. Посипаємо блюдо арахісом. Салат з огірків і печериць готовий до подачі на стіл.

    Салат з печерицями, шинкою, огірком і яйцями


    Інгредієнти:

  • печериці - 300 г;

  • зелена стручкова квасоля - 100 г;

  • вершкове масло -1 ст. ложка;

  • пармська шинка - 6 скибочок;

  • салат латук - 1 качан;

  • огірок - 1 шт.;

  • яйця - 6 шт.;

  • оливкова олія - 8 ст. ложок;

  • сік лайма - 1 ст. ложка;

  • петрушка і естрагон - 1 пучок;

  • базилік - 1 пучок;

  • часник - 1 зубчик;

  • діжонська гірчиця - 1 ч. ложка.


  • Салат з печерицями та огірком
    Приготування
    Зрізаємо капелюшки грибів і нарізаємо їх товстими скибочками. При бажанні ви можете приготувати салат із солоних огірків і печериць, нарізаємо їх на четвертинки. Свіжі ж гриби обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору і випарювання надлишків вологи. Перекладаємо гарячі гриби в миску і заливаємо половиною заправки, приготовленої з олії, соку лайма, гірчиці , подрібненої зелені і часнику.
    Розбираємо латук на листя, ретельно промиваємо й обсушуємо їх. Салат рвемо руками і викладаємо в салатник упереміж з скибочками огірка. Яйця відварюємо "в мішечок", остуджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Половинки яєць викладаємо на листя салату. Зверху розміщуємо скибочки обсмажених грибів і шматочки пармської шинки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з шинкою і грибами
    Салат з шинкою і грибами
    Сьогодні ми з вами поговоримо про класичному поєднанні грибів з шинкою, яке чудово підходить для салатів в буденні й святкові дні. Знайомимося з
    Салат з грінками
    Салат з грінками
    Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
    Салат зі смаженою куркою
    Салат зі смаженою куркою
    Смачний і легкий салат зі смаженою куркою - ідеальне весняне блюдо, яке можна зробити досить швидко. І ми пропонуємо вам найцікавіші варіанти
    Салат з куркою і яйцями
    Салат з куркою і яйцями
    Простий у приготуванні салат з куркою і яйцями може послужити як живильної закускою. так і наповнювачем для ваших сендвічів, або рулетів з лаваша.
    Салат з огірком і яйцем
    Салат з огірком і яйцем
    Швидкий і простий у приготуванні салат з огірком і яйцем може стати як стравою святкового формату, так і закускою на кожен день, яку зручно брати з
    Салат з моркви і огірка
    Салат з моркви і огірка
    Салат з огірком і морквою - смачний і простий у приготуванні варіант закуски, який знайде своє місце на святковому, так і повсякденному столі.