Салат з моркви і огірка
З настанням весни хочеться скоріше відязикатися від обридлої важкої їжі і відкрити для себе смачне дієтичне меню. Першим каменем у фундаменті здорового меню повинні стати салати, наприклад, салат з огірком і морквою - дешевий і дуже простий у приготуванні.
Інгредієнти:
Для салату:
капуста - 1/2 качана;
морква - 2 шт.;
селера - 2 стебла;
зелена цибуля - 3 пера;
огірок - 1 шт.;
свіжий базилік - пучок;
авокадо - 1 шт.;
квасоля консервована - 1 1/2 ст.
Для заправки:
сік 2 лаймів;
діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;
часник сушений - 1/2 ч. ложки;
чорний перець - за смаком.
Приготування
Використовуючи шатківницю нарізаємо капусту тонкою соломкою. На великій тертці натираємо моркву, а огірок і авокадо ріжемо кубиками. Селера також подрібнюємо за допомогою ножа, або шинкування. Всі інгредієнти салату змішуємо разом з подрібненою зеленню і квасолею. У невеликій мисочці збиваємо інгредієнти для заправки за допомогою вилки, або віночка. Заправляємо салат і відразу ж подаємо до столу.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 шт.;
свіжий огірок - 1 шт.;
корейська морква - 150 г;
майонез - за смаком;
рослинне масло - для смаження;
печериці - 3-4 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді, остуджуємо і розбираємо на волокна. Гриби нарізаємо пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору і повного випаровування вологи. Огірок ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти салату, включаючи корейську моркву. Заправляємо салат сіллю і перцем за смаком, а потім заливаємо блюдо майонезом і знову ретельно перемішуємо. Перед подачею салат з морквою, курячим м'ясом і огірком слід охолодити.
Інгредієнти:
болгарський перець - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
свіжий огірок - 1 шт.;
морська капуста - 120 г;
томат - 1 шт.;
салатний цибуля - 1 шт.;
відварна картопля - 2 бульби;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком;
масло, лимонний сік - за смаком.
Приготування
Болгарський перець і моркву нарізаємо дрібною соломкою, або шаткуємо за допомогою спеціальної терки. Томат ріжемо кубиками. Аналогічним чином робимо і з відварною картоплею, який попередньо необхідно очистити, а також зі свіжим огірком. Салатний цибулю шаткуємо тонкими кільцями. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник, не забувши додати морську капусту.
Окремо готуємо заправку, змішавши пропущений через прес часник з двома частинами масла і однією частиною лимонного соку. Солимо і перчимо заправку від душі, ретельно збиваємо і поливаємо нею салат.
Салат з капустою, морквою і огірком
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Використовуючи шатківницю нарізаємо капусту тонкою соломкою. На великій тертці натираємо моркву, а огірок і авокадо ріжемо кубиками. Селера також подрібнюємо за допомогою ножа, або шинкування. Всі інгредієнти салату змішуємо разом з подрібненою зеленню і квасолею. У невеликій мисочці збиваємо інгредієнти для заправки за допомогою вилки, або віночка. Заправляємо салат і відразу ж подаємо до столу.
Салат з корейською морквою, куркою і огірком
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді, остуджуємо і розбираємо на волокна. Гриби нарізаємо пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору і повного випаровування вологи. Огірок ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти салату, включаючи корейську моркву. Заправляємо салат сіллю і перцем за смаком, а потім заливаємо блюдо майонезом і знову ретельно перемішуємо. Перед подачею салат з морквою, курячим м'ясом і огірком слід охолодити.
Салат з капустою, морквою, перцем і огірком
Інгредієнти:
Приготування
Болгарський перець і моркву нарізаємо дрібною соломкою, або шаткуємо за допомогою спеціальної терки. Томат ріжемо кубиками. Аналогічним чином робимо і з відварною картоплею, який попередньо необхідно очистити, а також зі свіжим огірком. Салатний цибулю шаткуємо тонкими кільцями. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник, не забувши додати морську капусту.
Окремо готуємо заправку, змішавши пропущений через прес часник з двома частинами масла і однією частиною лимонного соку. Солимо і перчимо заправку від душі, ретельно збиваємо і поливаємо нею салат.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з огірком і ковбасою
Салати - це дуже популярна закуска на наших святкових та повсякденних столах. Різновидів їх дуже багато. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими
Салат з капусти з яблуками
У літній період, коли багато свіжих овочів і фруктів, звичайно ж, хочеться чогось легкого і вітамінного. І тому ми рекомендуємо вам приготувати
Салат з куркою і горошком
Зелений горошок надає стравам цікаву текстуру. У салатах його можна використовувати як в свіжому, так і в консервованому або замороженому вигляді. І
Салат з авокадо і огірком
Салат з авокадо і огірком - екзотична і оригінальна закуска на святковий стіл. Таку страву, без сумніву, оцінять ваші гості і близькі. Давайте
Салати з корейською морквою - рецепти
Салати з корейською морквою - це оригінальна і пікантна закуска, яку можна подати як до повсякденного, так і святкового столу. Пропонуємо вашій увазі
Салат з печерицями та огірком
Салат з печерицями та огірком - проста закуска на кожен день, але її можна подати і на святковий стіл при відповідному оформленні. Пропонуємо вашій