Вернуться назад Распечатать

Салат з моркви і огірка

Салат з моркви і огірка
З настанням весни хочеться скоріше відязикатися від обридлої важкої їжі і відкрити для себе смачне дієтичне меню. Першим каменем у фундаменті здорового меню повинні стати салати, наприклад, салат з огірком і морквою - дешевий і дуже простий у приготуванні.

Салат з капустою, морквою і огірком


Інгредієнти:
Для салату:

  • капуста - 1/2 качана;

  • морква - 2 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • зелена цибуля - 3 пера;

  • огірок - 1 шт.;

  • свіжий базилік - пучок;

  • авокадо - 1 шт.;

  • квасоля консервована - 1 1/2 ст.


  • Для заправки:

  • сік 2 лаймів;

  • діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Використовуючи шатківницю нарізаємо капусту тонкою соломкою. На великій тертці натираємо моркву, а огірок і авокадо ріжемо кубиками. Селера також подрібнюємо за допомогою ножа, або шинкування. Всі інгредієнти салату змішуємо разом з подрібненою зеленню і квасолею. У невеликій мисочці збиваємо інгредієнти для заправки за допомогою вилки, або віночка. Заправляємо салат і відразу ж подаємо до столу.

    Салат з корейською морквою, куркою і огірком


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • корейська морква - 150 г;

  • майонез - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження;

  • печериці - 3-4 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді, остуджуємо і розбираємо на волокна. Гриби нарізаємо пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору і повного випаровування вологи. Огірок ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти салату, включаючи корейську моркву. Заправляємо салат сіллю і перцем за смаком, а потім заливаємо блюдо майонезом і знову ретельно перемішуємо. Перед подачею салат з морквою, курячим м'ясом і огірком слід охолодити.

    Салат з капустою, морквою, перцем і огірком


    Інгредієнти:

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • морська капуста - 120 г;

  • томат - 1 шт.;

  • салатний цибуля - 1 шт.;

  • відварна картопля - 2 бульби;

  • часник - 1 зубчик;

  • Салат з моркви і огірка

  • сіль, перець - за смаком;

  • масло, лимонний сік - за смаком.


  • Приготування
    Болгарський перець і моркву нарізаємо дрібною соломкою, або шаткуємо за допомогою спеціальної терки. Томат ріжемо кубиками. Аналогічним чином робимо і з відварною картоплею, який попередньо необхідно очистити, а також зі свіжим огірком. Салатний цибулю шаткуємо тонкими кільцями. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник, не забувши додати морську капусту.
    Окремо готуємо заправку, змішавши пропущений через прес часник з двома частинами масла і однією частиною лимонного соку. Солимо і перчимо заправку від душі, ретельно збиваємо і поливаємо нею салат.