З настанням весни хочеться скоріше відязикатися від обридлої важкої їжі і відкрити для себе смачне дієтичне меню. Першим каменем у фундаменті здорового меню повинні стати салати, наприклад, салат з огірком і морквою - дешевий і дуже простий у приготуванні.
Салат з капустою, морквою і огірком
Інгредієнти: Для салату:
капуста - 1/2 качана; морква - 2 шт.; селера - 2 стебла; зелена цибуля - 3 пера; огірок - 1 шт.; свіжий базилік - пучок; авокадо - 1 шт.; квасоля консервована - 1 1/2 ст. Для заправки:
сік 2 лаймів; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; часник сушений - 1/2 ч. ложки; чорний перець - за смаком. Приготування Використовуючи шатківницю нарізаємо капусту тонкою соломкою. На великій тертці натираємо моркву, а огірок і авокадо ріжемо кубиками. Селера також подрібнюємо за допомогою ножа, або шинкування. Всі інгредієнти салату змішуємо разом з подрібненою зеленню і квасолею. У невеликій мисочці збиваємо інгредієнти для заправки за допомогою вилки, або віночка. Заправляємо салат і відразу ж подаємо до столу.
Салат з корейською морквою, куркою і огірком
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; корейська морква - 150 г; майонез - за смаком; рослинне масло - для смаження; печериці - 3-4 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді, остуджуємо і розбираємо на волокна. Гриби нарізаємо пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору і повного випаровування вологи. Огірок ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти салату, включаючи корейську моркву. Заправляємо салат сіллю і перцем за смаком, а потім заливаємо блюдо майонезом і знову ретельно перемішуємо. Перед подачею салат з морквою, курячим м'ясом і огірком слід охолодити.
Салат з капустою, морквою, перцем і огірком
Інгредієнти: болгарський перець - 1 шт.; морква - 1 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; морська капуста - 120 г; томат - 1 шт.; салатний цибуля - 1 шт.; відварна картопля - 2 бульби; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком; масло, лимонний сік - за смаком. Приготування Болгарський перець і моркву нарізаємо дрібною соломкою, або шаткуємо за допомогою спеціальної терки. Томат ріжемо кубиками. Аналогічним чином робимо і з відварною картоплею, який попередньо необхідно очистити, а також зі свіжим огірком. Салатний цибулю шаткуємо тонкими кільцями. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник, не забувши додати морську капусту.
Окремо готуємо заправку, змішавши пропущений через прес часник з двома частинами масла і однією частиною лимонного соку. Солимо і перчимо заправку від душі, ретельно збиваємо і поливаємо нею салат.