Салат з грибів з огірками - блюдо на кожен день, який, при відповідній подачі, цілком знайде собі місце і на святковому столі. Свіже, і в той же час ситне блюдо, напевно припаде до смаку всім.
Салат з куркою, печерицями та огірком
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; шампіньйони - 12 шт; сіль, перець - за смаком; свіжий огірок - 2-3 шт.; м'ята, зелений лук - 1 пучок; пекінська капуста - 1 качан; оливкова олія - 1/2 ст.; кунжутна олія - 1/4 ст.; рисовий оцет - 1/2 ст.; діжонська гірчиця - 3 ст. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; тертий імбир - 2 ч. ложки; часник - 1 зубчик; арахіс - 1 жменя; лимонний сік - 1 ч. ложка. Приготування Спершу змішуємо всі інгредієнти для заправки: оцет, гірчицю, цукор, імбир, пропущений через прес часник, лимонний сік і обидва виду масла.
Курятину нарізаємо товстими шматками і кладемо в глибоку миску разом з грибами. Заливаємо гриби і куру половиною заправки, ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Розігріваємо гриль або сковороду і обсмажуємо куру по 5-6 хвилин з кожного боку. Смажимо гриби слідом близько 4-5 хвилин. Нарізаємо курятину і печериці скибочками.
Капусту шаткуємо й змішуємо з нарізаним огірком, м'ятою і зеленою цибулею. Поливаємо салат заправкою, перемішуємо, а зверху викладаємо шматочки курки і печериць. Посипаємо блюдо арахісом. Салат з огірків і печериць готовий до подачі на стіл.
Салат з печерицями, шинкою, огірком і яйцями
Інгредієнти: печериці - 300 г; зелена стручкова квасоля - 100 г; вершкове масло -1 ст. ложка; пармська шинка - 6 скибочок; салат латук - 1 качан; огірок - 1 шт.; яйця - 6 шт.; оливкова олія - 8 ст. ложок; сік лайма - 1 ст. ложка; петрушка і естрагон - 1 пучок; базилік - 1 пучок; часник - 1 зубчик; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка. Приготування Зрізаємо капелюшки грибів і нарізаємо їх товстими скибочками. При бажанні ви можете приготувати салат із солоних огірків і печериць, нарізаємо їх на четвертинки. Свіжі ж гриби обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору і випарювання надлишків вологи. Перекладаємо гарячі гриби в миску і заливаємо половиною заправки, приготовленої з олії, соку лайма, гірчиці , подрібненої зелені і часнику.
Розбираємо латук на листя, ретельно промиваємо й обсушуємо їх. Салат рвемо руками і викладаємо в салатник упереміж з скибочками огірка. Яйця відварюємо "в мішечок", остуджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Половинки яєць викладаємо на листя салату. Зверху розміщуємо скибочки обсмажених грибів і шматочки пармської шинки.