Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Бонапарт»

Салат «Бонапарт»

22-03-2015, 14:01
1 057
Салат «Бонапарт»
Хочете приготувати що-небудь смачненьке і новеньке? Тоді пропонуємо вашій увазі безпрограшний варіант - салат «Бонапарт». Він прикрасить будь-яке застілля і неодмінно порадує гостей.

Рецепт салату «Бонапарт»


Інгредієнти:

  • філе куряче - 500 г;

  • морква - 3 шт.;

  • свіжі гриби - 300 г;

  • твердий сир - 300 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • майонез - 200 мл;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції;

  • масло рослинне для обсмажування.


  • Приготування
    Отже, для приготування листкового салату «Бонапарт» насамперед, необхідно підготувати всі продукти. Куряче м'ясо кладемо в каструльку з водою і відварюємо до готовності. Картоплю і моркву промиваємо й варимо в шкірці, а яйця - круто. Не втрачаючи часу дарма, чистимо і ріжемо дрібненькими кубиками цибулину. На сковороду наливаємо трохи рослинного масла і добре розігріваємо. Печериці промиваємо, обробляємо, шаткуємо тонкими скибочками і пасеруємо спочатку цибулька, а потім додаємо грибочки і ужариваем все до золотистого кольору. Готове куряче філе остуджуємо і подрібнюємо кубиками. Овочі чистимо і натираємо окремо на середній терочке. Далі на дно красивого салатника викладаємо картоплю, солимо, перчимо його на смак і покриваємо рівномірно грибний обсмаженням. Зверху промазуємо майонезом, викладаємо філе куряче, посипаємо тертою морквою, яйцями і знову змащуємо майонезом. Подрібнюємо сир на середній тертці і викладаємо верхнім шаром. Залишаємо салатик готовий на кілька годин просочитися, а потм ставимо на стіл.

    Салат "Бонапарт" з маринованими печерицями


    Інгредієнти:

  • мариновані печериці - 400 р;

  • твердий сирок - 300 г;

  • філе куряче - 500 г;

  • морква - 3 шт.;

  • варене яйце - 3 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • цибулина червона - 2 шт.;

  • жирний майонез - 400 мл;

  • спеції;

  • свіжа петрушка для прикраси;

  • олія - для смаження.


  • Приготування
    Курячі грудки відварюємо в солоній воді, а потім остуджуємо і шаткуємо дрібними кубиками. Картоплю і моркву ретельно промиваємо і готуємо в мундирі. Далі овочі чистимо і натираємо окремо на крупній тертці. Точно також чинимо з вареними круто яйцями. Цибулини чистимо, дрібно шаткуємо і починаємо викладати салат шарами: на дно посуду покласти рівномірно шар картоплі, потім мариновані печериці, далі викладаємо шматочки курячого філе, посипаємо цибулею і тертою морквою. Після цього всі інгредієнти промазуємо тонким шаром майонезу, покриваємо тертими вареними яйцями і сиром. Готовий салат прикрашаємо за бажанням свіжої петрушечкою або маслинами без кісточок.

    М'ясний салат «Бонапарт»


    Інгредієнти:

  • свіжі гриби - 300 г;

  • м'якоть свинини - 300 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • сир твердий - 200 г;

  • морква - 2 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • майонез.


  • Приготування
    Отже, свіжі печериці обробляємо, шаткуємо пластинами і обсмажуємо до золотистого стану на розігрітому
    Салат «Бонапарт»
    рослинному маслі. Картоплю і моркву ретельно миємо, складаємо в каструльку з водою і відварюємо в мундирі до готовності. Потім овочі остуджуємо, очищаємо і натираємо окремо на середній тертці, залишивши небагато для прикраси. Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і точно також подрібнюємо. М'якоть свинини кладемо в каструлю, заливаємо водою і готуємо на середньому вогні 45 хвилин, після чого остуджуємо і розбираємо на волокна. Подрібнюємо сир на тертці і починаємо викладати салат шарами у такому порядку, промазуючи кожен майонезом: грибочки, картоплю, моркву, м'ясо, яйця і щедро присипаємо зверху сирком. Готову страву прикрашаємо за бажанням зеленню і залишилася морквою, вирізавши з неї трояндочку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салати з корейською морквою - рецепти
    Салати з корейською морквою - рецепти
    Салати з корейською морквою - це оригінальна і пікантна закуска, яку можна подати як до повсякденного, так і святкового столу. Пропонуємо вашій увазі
    Салат «Соняшник» з ананасом
    Салат «Соняшник» з ананасом
    Салат «Соняшник» - це смачне барвисте блюдо для святкового столу. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні ми вам розповімо про ще
    «Оселедець під шубою» - класичний рецепт
    «Оселедець під шубою» - класичний рецепт
    «Оселедець під шубою» мабуть самий популярний салат в нашій країні після «Олів'є». Без нього не обходиться жодне святкове застілля. З часом з'явилося
    Салат «Парус»
    Салат «Парус»
    Салат «Парус» додасть різноманітності вашого святкового столу, завдяки оригінальному вигляду і цікавого складу. Останнім часом складно здивувати
    Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною
    Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною
    Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною - яскраве і смачне блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. А приготувати його зовсім