Хочете приготувати що-небудь смачненьке і новеньке? Тоді пропонуємо вашій увазі безпрограшний варіант - салат «Бонапарт». Він прикрасить будь-яке застілля і неодмінно порадує гостей.
Рецепт салату «Бонапарт»
Інгредієнти: філе куряче - 500 г; морква - 3 шт.; свіжі гриби - 300 г; твердий сир - 300 г; яйце - 4 шт.; картопля - 3 шт.; майонез - 200 мл; цибулина - 1 шт.; спеції; масло рослинне для обсмажування. Приготування Отже, для приготування листкового салату «Бонапарт» насамперед, необхідно підготувати всі продукти. Куряче м'ясо кладемо в каструльку з водою і відварюємо до готовності. Картоплю і моркву промиваємо й варимо в шкірці, а яйця - круто. Не втрачаючи часу дарма, чистимо і ріжемо дрібненькими кубиками цибулину. На сковороду наливаємо трохи рослинного масла і добре розігріваємо. Печериці промиваємо, обробляємо, шаткуємо тонкими скибочками і пасеруємо спочатку цибулька, а потім додаємо грибочки і ужариваем все до золотистого кольору. Готове куряче філе остуджуємо і подрібнюємо кубиками. Овочі чистимо і натираємо окремо на середній терочке. Далі на дно красивого салатника викладаємо картоплю, солимо, перчимо його на смак і покриваємо рівномірно грибний обсмаженням. Зверху промазуємо майонезом, викладаємо філе куряче, посипаємо тертою морквою, яйцями і знову змащуємо майонезом. Подрібнюємо сир на середній тертці і викладаємо верхнім шаром. Залишаємо салатик готовий на кілька годин просочитися, а потм ставимо на стіл.
Салат "Бонапарт" з маринованими печерицями
Інгредієнти: мариновані печериці - 400 р; твердий сирок - 300 г; філе куряче - 500 г; морква - 3 шт.; варене яйце - 3 шт.; картопля - 4 шт.; цибулина червона - 2 шт.; жирний майонез - 400 мл; спеції; свіжа петрушка для прикраси; олія - для смаження. Приготування Курячі грудки відварюємо в солоній воді, а потім остуджуємо і шаткуємо дрібними кубиками. Картоплю і моркву ретельно промиваємо і готуємо в мундирі. Далі овочі чистимо і натираємо окремо на крупній тертці. Точно також чинимо з вареними круто яйцями. Цибулини чистимо, дрібно шаткуємо і починаємо викладати салат шарами: на дно посуду покласти рівномірно шар картоплі, потім мариновані печериці, далі викладаємо шматочки курячого філе, посипаємо цибулею і тертою морквою. Після цього всі інгредієнти промазуємо тонким шаром майонезу, покриваємо тертими вареними яйцями і сиром. Готовий салат прикрашаємо за бажанням свіжої петрушечкою або маслинами без кісточок.
М'ясний салат «Бонапарт»
Інгредієнти: свіжі гриби - 300 г; м'якоть свинини - 300 г; яйце - 4 шт.; сир твердий - 200 г; морква - 2 шт.; картопля - 3 шт.; майонез. Приготування Отже, свіжі печериці обробляємо, шаткуємо пластинами і обсмажуємо до золотистого стану на розігрітому
рослинному маслі. Картоплю і моркву ретельно миємо, складаємо в каструльку з водою і відварюємо в мундирі до готовності. Потім овочі остуджуємо, очищаємо і натираємо окремо на середній тертці, залишивши небагато для прикраси. Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і точно також подрібнюємо. М'якоть свинини кладемо в каструлю, заливаємо водою і готуємо на середньому вогні 45 хвилин, після чого остуджуємо і розбираємо на волокна. Подрібнюємо сир на тертці і починаємо викладати салат шарами у такому порядку, промазуючи кожен майонезом: грибочки, картоплю, моркву, м'ясо, яйця і щедро присипаємо зверху сирком. Готову страву прикрашаємо за бажанням зеленню і залишилася морквою, вирізавши з неї трояндочку.