Салат «Соняшник» з ананасом
Є салати, які традиційно вважаються символами будь-якого застілля і господині готують їх кожен рік. Але іноді хочеться зруйнувати стереотипи і здивувати гостей чимось незвичайним. Пропонуємо вам приготувати яскравий і оригінальний салат «Соняшник» з ананасом, а як його зробити, ми вам підкажемо. Ніжне куряче м'ясо в поєднанні з грибочками та іншими інгредієнтами салату, викладеними шарами, гармонійно доповнюють один одного, а оригінальне оформлення, неодмінно здивує і порадує гостей!
Інгредієнти:
консервовані солодкі ананаси - 200 г;
консервовані шампіньйони - 200 г;
грудка куряча - 300 г;
яйце - 6 шт.;
сир твердих сортів - 150 г;
цибулина - 1 шт.;
олія рослинна;
маслини без кісточок - для прикраси;
чіпси - 1 пачка;
майонез для заправки.
Приготування
Курячу грудку відварюємо, злегка остуджуємо і розбираємо на волокна. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Печериці відкидаємо на друшляк, даємо маринаду стекти і нарізаємо гриби пластинками. З ананасів обережно зливаємо сік і нарізаємо їх великими кубиками. Курячі яйця варимо круто, охолодити, очищаємо і натираємо окремо білочки і желточки на терочке. Маслини шаткуємо навпіл, беремо велике блюдо і починаємо викладати салат шарами.
Спочатку кладемо курячу грудку, промазуємо майонезом, покриваємо шампиньончиками, сіточкою з домашнього майонезу і тертими білками. Потім кладемо пасеровану в маслечко цибулька, ананаси, змащуємо майонезом, посипаємо сиром, змащуємо майонезом і присипаємо тертим желточками. Верх салату прикрашаємо підготовленими маслинами і ставимо для просочування в холодильник на 5-6 годин. Перед подачею на стіл, розкладаємо по краях чіпси у вигляді пелюсток і подаємо смачний салатик «Соняшник» з ананасом на стіл.
Інгредієнти:
копчена курка - 600 г;
майонез - 50 мл;
маслини чорні без кісточок - 200 г;
спеції;
сир твердих сортів - 150 г;
чіпси - 100 г;
консервовані солодкі ананаси - 200 г;
мариновані гриби шампіньйони - 200 г;
яйце - 3 шт.
Приготування
Куряче філе ріжемо невеликими скибочками. Яйця заливаємо холодною водою і відварюємо їх з моменту закипання 10 хвилин. Твердий сырочек натираємо на крупній терочке. Мариновані грибочки шаткуємо пластинами, маслини розрізаємо навпіл, а ананаси подрібнюємо кубиками. Яйця чистимо, відокремлюємо білки від желточков і натираємо білочки на крупній терочке, а жовтки - на маленькому.
Коли всі інгредієнти готові, викладаємо першим шаром куряче філе, промазуємо його майонезом, викладаємо мариновані печериці, ананаси, потім шар білків, посипаємо сиром і промазуємо все майонезом. Останнім шаром кладемо желточки, рівномірно розподіляємо їх і прикрашаємо маслинами. Щоб надати салату вигляд соняшника, оформляємо його чіпсами і прибираємо в холодильник.
Рецепт салату «Соняшник» з ананасом
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку відварюємо, злегка остуджуємо і розбираємо на волокна. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Печериці відкидаємо на друшляк, даємо маринаду стекти і нарізаємо гриби пластинками. З ананасів обережно зливаємо сік і нарізаємо їх великими кубиками. Курячі яйця варимо круто, охолодити, очищаємо і натираємо окремо білочки і желточки на терочке. Маслини шаткуємо навпіл, беремо велике блюдо і починаємо викладати салат шарами.
Спочатку кладемо курячу грудку, промазуємо майонезом, покриваємо шампиньончиками, сіточкою з домашнього майонезу і тертими білками. Потім кладемо пасеровану в маслечко цибулька, ананаси, змащуємо майонезом, посипаємо сиром, змащуємо майонезом і присипаємо тертим желточками. Верх салату прикрашаємо підготовленими маслинами і ставимо для просочування в холодильник на 5-6 годин. Перед подачею на стіл, розкладаємо по краях чіпси у вигляді пелюсток і подаємо смачний салатик «Соняшник» з ананасом на стіл.
Салат «Соняшник» з ананасом, сиром і копченою куркою
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе ріжемо невеликими скибочками. Яйця заливаємо холодною водою і відварюємо їх з моменту закипання 10 хвилин. Твердий сырочек натираємо на крупній терочке. Мариновані грибочки шаткуємо пластинами, маслини розрізаємо навпіл, а ананаси подрібнюємо кубиками. Яйця чистимо, відокремлюємо білки від желточков і натираємо білочки на крупній терочке, а жовтки - на маленькому.
Коли всі інгредієнти готові, викладаємо першим шаром куряче філе, промазуємо його майонезом, викладаємо мариновані печериці, ананаси, потім шар білків, посипаємо сиром і промазуємо все майонезом. Останнім шаром кладемо желточки, рівномірно розподіляємо їх і прикрашаємо маслинами. Щоб надати салату вигляд соняшника, оформляємо його чіпсами і прибираємо в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Соняшник» з куркою
Салат «Соняшник» з куркою - це, звичайно ж, святкове блюдо, яке неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. Так, і готувати його досить
Рецепт салату "Соняшник" з грибами
Сонячний і яскравий салат "Соняшник", безумовно, ефектно виглядає на святковому столі. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати з грибами. Вийде
Салат з ананасів і печериць
Салати є прикрасою будь-якого святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про незвичайну салаті з ананаса і печериць. Незважаючи на дивне поєднання
Салат з курячою грудкою і ананасом
Салат з курячої грудки і ананаса - надзвичайно ніжний і смачний. Комусь може здатися дивним поєднання курячого м'яса з солодким фруктом, але тим не