Є салати, які традиційно вважаються символами будь-якого застілля і господині готують їх кожен рік. Але іноді хочеться зруйнувати стереотипи і здивувати гостей чимось незвичайним. Пропонуємо вам приготувати яскравий і оригінальний салат «Соняшник» з ананасом, а як його зробити, ми вам підкажемо. Ніжне куряче м'ясо в поєднанні з грибочками та іншими інгредієнтами салату, викладеними шарами, гармонійно доповнюють один одного, а оригінальне оформлення, неодмінно здивує і порадує гостей!
Рецепт салату «Соняшник» з ананасом
Інгредієнти: консервовані солодкі ананаси - 200 г; консервовані шампіньйони - 200 г; грудка куряча - 300 г; яйце - 6 шт.; сир твердих сортів - 150 г; цибулина - 1 шт.; олія рослинна; маслини без кісточок - для прикраси; чіпси - 1 пачка; майонез для заправки. Приготування Курячу грудку відварюємо, злегка остуджуємо і розбираємо на волокна. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Печериці відкидаємо на друшляк, даємо маринаду стекти і нарізаємо гриби пластинками. З ананасів обережно зливаємо сік і нарізаємо їх великими кубиками. Курячі яйця варимо круто, охолодити, очищаємо і натираємо окремо білочки і желточки на терочке. Маслини шаткуємо навпіл, беремо велике блюдо і починаємо викладати салат шарами.
Спочатку кладемо курячу грудку, промазуємо майонезом, покриваємо шампиньончиками, сіточкою з домашнього майонезу і тертими білками. Потім кладемо пасеровану в маслечко цибулька, ананаси, змащуємо майонезом, посипаємо сиром, змащуємо майонезом і присипаємо тертим желточками. Верх салату прикрашаємо підготовленими маслинами і ставимо для просочування в холодильник на 5-6 годин. Перед подачею на стіл, розкладаємо по краях чіпси у вигляді пелюсток і подаємо смачний салатик «Соняшник» з ананасом на стіл.
Салат «Соняшник» з ананасом, сиром і копченою куркою
Інгредієнти: копчена курка - 600 г; майонез - 50 мл; маслини чорні без кісточок - 200 г; спеції; сир твердих сортів - 150 г; чіпси - 100 г; консервовані солодкі ананаси - 200 г; мариновані гриби шампіньйони - 200 г; яйце - 3 шт. Приготування Куряче філе ріжемо невеликими скибочками. Яйця заливаємо холодною водою і відварюємо їх з моменту закипання 10 хвилин. Твердий сырочек натираємо на крупній терочке. Мариновані грибочки шаткуємо
пластинами, маслини розрізаємо навпіл, а ананаси подрібнюємо кубиками. Яйця чистимо, відокремлюємо білки від желточков і натираємо білочки на крупній терочке, а жовтки - на маленькому.
Коли всі інгредієнти готові, викладаємо першим шаром куряче філе, промазуємо його майонезом, викладаємо мариновані печериці, ананаси, потім шар білків, посипаємо сиром і промазуємо все майонезом. Останнім шаром кладемо желточки, рівномірно розподіляємо їх і прикрашаємо маслинами. Щоб надати салату вигляд соняшника, оформляємо його чіпсами і прибираємо в холодильник.