Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат зі смаженими лисичками

Салат зі смаженими лисичками

14-10-2016, 11:35
668
Салат зі смаженими лисичками
Жінка, як відомо, з нічого може влаштувати справжню виставу з трьох актів: демонстрація почуттів, демонстрація мод і демонстрація кулінарного таланту. Винайти салат буквально з того, що є під рукою, під силу практично кожному, а якщо під рукою є смажені гриби – тут вже просто океан можливостей.
Салат майже традиційний
Якщо з вечора залишилися недоїдені гриби, немає нічого простіше, ніж приготувати салат, наприклад, з смаженими лисичками, картоплею, цибулею і деякими добавками.
Інгредієнти:

  • відварений в лушпинні картопля – 3-4 шт.;

  • цибулина біла салатна маленька – 1 шт.;

  • курка (грудка або м'ясо з стегон) відварна – 200 г;

  • смажені лисички – 150 г;

  • солодкий червоний перець (болгарський або паприка) – 1 шт.;

  • сир «Костромський» або «Голландський» – 100 г;

  • морква відварна або маринована по-корейськи – 1 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • майонез «Салатний» або «Оливковий» – 1 пакет.


  • Приготування
    Отже, картоплю відварюємо в шкірці, охолоджуємо і очищаємо, чистимо цибулю та нарізаємо дрібними кубиками. Добре, якщо курка відварити заздалегідь, щоб м'ясо було соковитим. Його розбираємо на волокна. Лисички смажимо з цибулею на рослинному маслі (якщо після вечері грибів не залишилося). Перець ріжемо на маленькі кубики, видаливши насіння і перегородки. Якщо гостра їжа вам не протипоказана, можна купити або заздалегідь приготувати моркву по-корейськи, якщо ж не хочете перевантажувати шлунок, відварену моркву просто чистимо і тремо на тертці.
    Збираємо салат зі смаженими лисичками і куркою шарами: на блюдо трьом картопля, підсолюємо, змащуємо майонезом, зверху кладемо цибулька, потім – моркву. Відварну моркву змащуємо майонезом, мариновану – ні. Далі – перець, потім шар м'яса і трохи соусу, а після гриби. Ні в якому разі не додаємо соус поверх грибів, щоб не перебивати аромат. Останній шар – тертий сир. Якщо хочете зробити «шапочку» особливо ніжною, натріть сир на дрібній тертці, змішайте з майонезом, а потім акуратно розподіліть поверх салату.
    Дуже здорово приготувати салат зі смаженими лисичками і рисом замість картоплі. Калорійність салату буде нижче, а поживність – такий же.
    Спрощуємо
    Можна приготувати салат зі смаженими лисичками і куркою з меншою кількістю інгредієнтів. Для прихильників білкової дієти пропонуємо простий варіант: в піалу кладемо гриби, нарізану кубиками курку і варене яйце (пропорції визначайте за смаком), солимо, заправляємо майонезом і для пікантності додаємо мариновані цибульні кільця. Загалом, можна приготувати на будь-який смак салат з лисичками смаженими, рецепти змінюємо за смаком.
    Простий салат
    Дуже смачно виходить салат зі смаженими лисичками без м'яса – більш легкий і підходить для тих, хто на дієті.
    Інгредієнти:

  • підсмажені з цибулею лисички – 100 г;

  • листовий свіжий салат – 1 пучок;

  • сир твердий – 50 г;

  • багет білий або батон – 2-3 скибочки;

  • часник – 1 зубець;

  • стиглі томати не водянисті, можна черрі – 50 г;

  • сіль – за смаком;

  • свіжий мелений в млинку перець чорний – за смаком;

  • несолодкий йогурт – 3-4 ст. ложки.


  • Приготування
    Охолоджуємо і ріжемо кубиками сир, багет натираємо часником, ріжемо кубиками і доводимо в духовці до стану грінок (крутонів). Помідори нарізаємо кубиками (черрі ріжемо на 4 частини). Змішуємо гриби, сир, сухарики і томати, трохи підсолюємо і викладаємо на листя салату. Поливаємо йогуртом, посипаємо перцем. Відразу подаємо, щоб сухарики не перетворилися в кашку.
    Включаємо фантазію
    Дуже смачно вийде, якщо модифікувати салат зі смажених лисичок з сиром – додати в рецепти трохи зелені (петрушка, базилік, пір'я цибулі, любисток). Зрозуміло, треба додавати зелень потроху. Ще дуже смачно вийде, якщо використовувати не звичайний сир, а копчений.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з лисичками
    Салат з лисичками
    Перетворити звичайний салат допоможуть лісові гриби, які наповнять смак новими враженнями. Доповнити склад закуски пропонуємо лисичками. Таке
    Салат зі свинячим язиком
    Салат зі свинячим язиком
    Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них
    Салат зі смаженими печерицями - рецепт
    Салат зі смаженими печерицями - рецепт
    Якщо вам набридли повсякденні салатики, і хочеться чогось нового і оригінального? Тоді радимо зробити салат зі смаженими печерицями - вийде вишукане
    Салат з грибами і морквою
    Салат з грибами і морквою
    Салат - дивовижне блюдо, досить додати або замінити один інгредієнт, і виходить новий варіант закуски. І сьогодні ми поговоримо про салаті з грибами
    Салат «Лисяча шубка»
    Салат «Лисяча шубка»
    Прекрасною альтернативою звичної «оселедця під шубою» з буряком буде салат «Лисяча шубка». Найчастіше готують його з оселедцем, але іноді також
    Салат «Кучугури» з м'ясом
    Салат «Кучугури» з м'ясом
    Будь-який святковий стіл, звичайно ж, прикрашають салати. І сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний і красивий салат «Кучугури» з м'ясом.