Салат з лисичками
Сьогодні ми підібрали для вас оригінальні і цікаві рецепти приготування салатів з грибів лисичок. Таке блюдо завжди буде виграшно і гарно виглядати на будь-якому столі, а також викликає безліч емоцій і захоплення у ваших домочадців і гостей.
Інгредієнти:
куряча свіжа філе – 2 шт.;
лисички свіжі – 255 г;
масло рослинне – 20 мл;
цибулина – 90 г;
листя салату;
спеції;
темний соєвий соус – за смаком;
гострий кетчуп – 10 мл;
столове біле вино – 10 мл
Приготування
Курячі грудки відваримо до готовності в підсоленій воді. Лисички добре промиємо і заллємо на 5 хвилин окропом. Потім куряче м'ясо і гриби відкинемо на друшляк, остудимо і нашинкуем соломкою. Обсмажимо продукти в розпеченому маслі, помішуючи. Лук очистимо, дрібно нарубим, кинемо до філе і підрум'янимо ще 3 хвилинки. Готовий теплий салат з лисичками перекладемо на блюдо з салатними листям, заправити гострим перцем, столовим вином і соєвим соусом.
Інгредієнти:
слабосолона оселедець – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
цибуля ріпчаста – 90 г;
морква – 3 шт.;
мариновані лисички – 305 м;
яйце велике – 5 шт.;
майонез для заправки.
Приготування
Картопля ретельно промиємо й відваримо в шкірці до м'якості. Оселедець опрацюємо, очистимо від шкірки і виймемо всі кісточки. На сковороді в розігрітому рослинному маслечко, обсмажимо нарізану кубиками цибулю і терту тонкою соломкою моркву. На дно салатника викладаємо очищений тертий картопля і промазуємо його майонезом. Далі розподіляємо оселедець, накрошенную кубиками. Обсмажені овочі розділимо навпіл і частина викладемо наступним шаром, змащуючи його майонезом. Слідом розкладемо мариновані грибочки і посипаємо звареними круто, тертими яйцями. Завершальним шаром будуть знову обсмажені овочі. Готовий салат з маринованими лисичками прикрашаємо на свій розсуд і подаємо до столу.
Інгредієнти:
чорнослив сухий – 310 г;
куряча грудка – 340 г;
цибуля біла ріпчаста – 65 г;
лисички свіжі – 410 г;
яйце – 4 шт.;
майонез – 310 мл;
огірки свіжі – 110 г;
масло рослинне – 10 мл
Приготування
Курячу грудку відваримо до готовності, а потім остудимо і м'ясо наріжемо невеликими кубиками. Лук очистимо, промиємо, подрібнити і підрум'янимо до рум'яного кольору на рослинній олії. Потім кинемо гриби, перемішати і обсмажимо овочі до готовності, прикривши кришкою. Яйця зваримо круто, остудимо і звільнимо від шкаралупи. Чорнослив промиємо, ошпарим окропом і наріжемо соломкою. Тепер беремо салатник і викладаємо всі інгредієнти шарами, змащуючи кожен майонезом. Отже, спочатку – курка, потім чорнослив, гриби з цибулею і зверху натираємо на крупній тертці яйця і свіжі огірки.
Інгредієнти:
лисички свіжі – 210 г;
яйце С1 – 2 шт.;
цибулина – 45 г;
пекінська капуста – 290 г;
консервована кукурудза – 230 г;
сир твердий – 105 г;
спеції;
майонез;
свіжий кріп – 20 р.
Приготування
Лисички промиємо, струснемо і викладемо на сковороду з олією. Обсмажимо гриби до напівготовності, а потім кинемо подрібнену цибулю і підрум'янимо, помішуючи, 5 хвилин. Підсолимо обжарку за смаком, викладемо рівним шаром на дно тарілки і промаж майонезом. Яйця відваримо круто, очистимо, дрібно покрошим ножем і розподілимо другим шаром, покриваючи теж майонезом. Пекінську капусту ополоснем, тонко нашинкуем, присипаємо сіллю і трохи помнем руками. Потім викладемо її наступним шаром і покриємо майонезній сіточкою. Далі посипаємо рівномірно консервованою кукурудзою і потім тертим сиром. За бажанням прикрасимо готовий салат лисичками і рубаним свіжим кропом.
Салат з лисичками і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Курячі грудки відваримо до готовності в підсоленій воді. Лисички добре промиємо і заллємо на 5 хвилин окропом. Потім куряче м'ясо і гриби відкинемо на друшляк, остудимо і нашинкуем соломкою. Обсмажимо продукти в розпеченому маслі, помішуючи. Лук очистимо, дрібно нарубим, кинемо до філе і підрум'янимо ще 3 хвилинки. Готовий теплий салат з лисичками перекладемо на блюдо з салатними листям, заправити гострим перцем, столовим вином і соєвим соусом.
Салат «Лисички під шубою»
Інгредієнти:
Приготування
Картопля ретельно промиємо й відваримо в шкірці до м'якості. Оселедець опрацюємо, очистимо від шкірки і виймемо всі кісточки. На сковороді в розігрітому рослинному маслечко, обсмажимо нарізану кубиками цибулю і терту тонкою соломкою моркву. На дно салатника викладаємо очищений тертий картопля і промазуємо його майонезом. Далі розподіляємо оселедець, накрошенную кубиками. Обсмажені овочі розділимо навпіл і частина викладемо наступним шаром, змащуючи його майонезом. Слідом розкладемо мариновані грибочки і посипаємо звареними круто, тертими яйцями. Завершальним шаром будуть знову обсмажені овочі. Готовий салат з маринованими лисичками прикрашаємо на свій розсуд і подаємо до столу.
Листковий салат з лисичками
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку відваримо до готовності, а потім остудимо і м'ясо наріжемо невеликими кубиками. Лук очистимо, промиємо, подрібнити і підрум'янимо до рум'яного кольору на рослинній олії. Потім кинемо гриби, перемішати і обсмажимо овочі до готовності, прикривши кришкою. Яйця зваримо круто, остудимо і звільнимо від шкаралупи. Чорнослив промиємо, ошпарим окропом і наріжемо соломкою. Тепер беремо салатник і викладаємо всі інгредієнти шарами, змащуючи кожен майонезом. Отже, спочатку – курка, потім чорнослив, гриби з цибулею і зверху натираємо на крупній тертці яйця і свіжі огірки.
Салат з лисичками і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Лисички промиємо, струснемо і викладемо на сковороду з олією. Обсмажимо гриби до напівготовності, а потім кинемо подрібнену цибулю і підрум'янимо, помішуючи, 5 хвилин. Підсолимо обжарку за смаком, викладемо рівним шаром на дно тарілки і промаж майонезом. Яйця відваримо круто, очистимо, дрібно покрошим ножем і розподілимо другим шаром, покриваючи теж майонезом. Пекінську капусту ополоснем, тонко нашинкуем, присипаємо сіллю і трохи помнем руками. Потім викладемо її наступним шаром і покриємо майонезній сіточкою. Далі посипаємо рівномірно консервованою кукурудзою і потім тертим сиром. За бажанням прикрасимо готовий салат лисичками і рубаним свіжим кропом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля з лисичками у мультиварці
Всім напевно відомо, що поєднання картоплі і лісових грибів неможливо зіпсувати. Будь-яке блюдо на основі цих компонентів виходить чудово смачним.
Паста з лисичками
Прекрасну варіацію італійської пасти розповімо в цьому матеріалі. Спробуйте приготувати її з грибами, тільки не із звичними печерицями або вешенками,
Салат «Соняшник» з куркою
Салат «Соняшник» з куркою - це, звичайно ж, святкове блюдо, яке неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. Так, і готувати його досить
Салат «Лисяча шубка»
Прекрасною альтернативою звичної «оселедця під шубою» з буряком буде салат «Лисяча шубка». Найчастіше готують його з оселедцем, але іноді також
Салат «Гриби під шубою»
Представляємо вашій увазі дуже оригінальний і смачний грибний салат під овочевий шубою. Блюдо виходить дивовижно ніжним і вишуканим, і сподобається
Салат з чорносливом і печерицями
Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом