Вернуться назад Распечатать

Салат з лисичками

Салат з лисичками
Сьогодні ми підібрали для вас оригінальні і цікаві рецепти приготування салатів з грибів лисичок. Таке блюдо завжди буде виграшно і гарно виглядати на будь-якому столі, а також викликає безліч емоцій і захоплення у ваших домочадців і гостей.

Салат з лисичками і куркою


Інгредієнти:

  • куряча свіжа філе – 2 шт.;

  • лисички свіжі – 255 г;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • цибулина – 90 г;

  • листя салату;

  • спеції;

  • темний соєвий соус – за смаком;

  • гострий кетчуп – 10 мл;

  • столове біле вино – 10 мл


  • Приготування
    Курячі грудки відваримо до готовності в підсоленій воді. Лисички добре промиємо і заллємо на 5 хвилин окропом. Потім куряче м'ясо і гриби відкинемо на друшляк, остудимо і нашинкуем соломкою. Обсмажимо продукти в розпеченому маслі, помішуючи. Лук очистимо, дрібно нарубим, кинемо до філе і підрум'янимо ще 3 хвилинки. Готовий теплий салат з лисичками перекладемо на блюдо з салатними листям, заправити гострим перцем, столовим вином і соєвим соусом.

    Салат «Лисички під шубою»


    Інгредієнти:

  • слабосолона оселедець – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 90 г;

  • морква – 3 шт.;

  • мариновані лисички – 305 м;

  • яйце велике – 5 шт.;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Картопля ретельно промиємо й відваримо в шкірці до м'якості. Оселедець опрацюємо, очистимо від шкірки і виймемо всі кісточки. На сковороді в розігрітому рослинному маслечко, обсмажимо нарізану кубиками цибулю і терту тонкою соломкою моркву. На дно салатника викладаємо очищений тертий картопля і промазуємо його майонезом. Далі розподіляємо оселедець, накрошенную кубиками. Обсмажені овочі розділимо навпіл і частина викладемо наступним шаром, змащуючи його майонезом. Слідом розкладемо мариновані грибочки і посипаємо звареними круто, тертими яйцями. Завершальним шаром будуть знову обсмажені овочі. Готовий салат з маринованими лисичками прикрашаємо на свій розсуд і подаємо до столу.

    Листковий салат з лисичками


    Інгредієнти:

  • чорнослив сухий – 310 г;

  • куряча грудка – 340 г;

  • цибуля біла ріпчаста – 65 г;

  • лисички свіжі – 410 г;

  • яйце – 4 шт.;

  • майонез – 310 мл;

  • огірки свіжі – 110 г;

  • масло рослинне – 10 мл


  • Приготування
    Курячу грудку відваримо до готовності, а потім остудимо і м'ясо наріжемо невеликими кубиками. Лук очистимо, промиємо, подрібнити і підрум'янимо до рум'яного кольору на рослинній олії. Потім кинемо гриби, перемішати і обсмажимо овочі до готовності, прикривши кришкою. Яйця зваримо круто, остудимо і звільнимо від шкаралупи. Чорнослив промиємо, ошпарим окропом і наріжемо соломкою. Тепер беремо салатник і викладаємо всі інгредієнти шарами, змащуючи кожен майонезом. Отже, спочатку – курка, потім чорнослив, гриби з цибулею і зверху натираємо на крупній тертці яйця і свіжі огірки.

    Салат з лисичками і сиром


    Інгредієнти:

  • лисички свіжі – 210 г;

  • яйце С1 – 2 шт.;

  • цибулина – 45 г;

  • пекінська капуста – 290 г;

  • консервована кукурудза – 230 г;

  • сир твердий – 105 г;

  • спеції;

  • майонез;

  • свіжий кріп – 20 р.


  • Приготування
    Лисички промиємо, струснемо і викладемо на сковороду з олією. Обсмажимо гриби до напівготовності, а потім кинемо подрібнену цибулю і підрум'янимо, помішуючи, 5 хвилин. Підсолимо обжарку за смаком, викладемо рівним шаром на дно тарілки і промаж майонезом. Яйця відваримо круто, очистимо, дрібно покрошим ножем і розподілимо другим шаром, покриваючи теж майонезом. Пекінську капусту ополоснем, тонко нашинкуем, присипаємо сіллю і трохи помнем руками. Потім викладемо її наступним шаром і покриємо майонезній сіточкою. Далі посипаємо рівномірно консервованою кукурудзою і потім тертим сиром. За бажанням прикрасимо готовий салат лисичками і рубаним свіжим кропом.