Сьогодні ми підібрали для вас оригінальні і цікаві рецепти приготування салатів з грибів лисичок. Таке блюдо завжди буде виграшно і гарно виглядати на будь-якому столі, а також викликає безліч емоцій і захоплення у ваших домочадців і гостей.
Салат з лисичками і куркою
Інгредієнти: куряча свіжа філе – 2 шт.; лисички свіжі – 255 г; масло рослинне – 20 мл; цибулина – 90 г; листя салату; спеції; темний соєвий соус – за смаком; гострий кетчуп – 10 мл; столове біле вино – 10 мл Приготування Курячі грудки відваримо до готовності в підсоленій воді. Лисички добре промиємо і заллємо на 5 хвилин окропом. Потім куряче м'ясо і гриби відкинемо на друшляк, остудимо і нашинкуем соломкою. Обсмажимо продукти в розпеченому маслі, помішуючи. Лук очистимо, дрібно нарубим, кинемо до філе і підрум'янимо ще 3 хвилинки. Готовий теплий салат з лисичками перекладемо на блюдо з салатними листям, заправити гострим перцем, столовим вином і соєвим соусом.
Салат «Лисички під шубою»
Інгредієнти: слабосолона оселедець – 1 шт.; картопля – 3 шт.; цибуля ріпчаста – 90 г; морква – 3 шт.; мариновані лисички – 305 м; яйце велике – 5 шт.; майонез для заправки. Приготування Картопля ретельно промиємо й відваримо в шкірці до м'якості. Оселедець опрацюємо, очистимо від шкірки і виймемо всі кісточки. На сковороді в розігрітому рослинному маслечко, обсмажимо нарізану кубиками цибулю і терту тонкою соломкою моркву. На дно салатника викладаємо очищений тертий картопля і промазуємо його майонезом. Далі розподіляємо оселедець, накрошенную кубиками. Обсмажені овочі розділимо навпіл і частина викладемо наступним шаром, змащуючи його майонезом. Слідом розкладемо мариновані грибочки і посипаємо звареними круто, тертими яйцями. Завершальним шаром будуть знову обсмажені овочі. Готовий салат з маринованими лисичками прикрашаємо на свій розсуд і подаємо до столу.
Листковий салат з лисичками
Інгредієнти: чорнослив сухий – 310 г; куряча грудка – 340 г; цибуля біла ріпчаста – 65 г; лисички свіжі – 410 г; яйце – 4 шт.; майонез – 310 мл; огірки свіжі – 110 г; масло рослинне – 10 мл Приготування Курячу грудку відваримо до готовності, а потім остудимо і м'ясо наріжемо невеликими кубиками. Лук очистимо, промиємо, подрібнити і підрум'янимо до рум'яного кольору на рослинній олії. Потім кинемо гриби, перемішати і обсмажимо овочі до готовності, прикривши кришкою. Яйця зваримо круто, остудимо і звільнимо від шкаралупи. Чорнослив промиємо, ошпарим окропом і наріжемо соломкою. Тепер беремо салатник і викладаємо всі інгредієнти шарами, змащуючи кожен майонезом. Отже, спочатку – курка, потім чорнослив, гриби з цибулею і зверху натираємо на крупній тертці яйця і свіжі огірки.
Салат з лисичками і сиром
Інгредієнти: лисички свіжі – 210 г; яйце С1 – 2 шт.; цибулина – 45 г; пекінська капуста – 290 г; консервована кукурудза – 230 г; сир твердий – 105 г; спеції; майонез; свіжий кріп – 20 р. Приготування Лисички промиємо, струснемо і викладемо на сковороду з олією. Обсмажимо гриби до напівготовності, а потім кинемо подрібнену цибулю і підрум'янимо, помішуючи, 5 хвилин. Підсолимо обжарку за смаком, викладемо рівним шаром на дно тарілки і промаж майонезом. Яйця відваримо круто, очистимо, дрібно покрошим ножем і розподілимо другим шаром, покриваючи теж майонезом. Пекінську капусту ополоснем, тонко нашинкуем, присипаємо сіллю і трохи помнем руками. Потім викладемо її наступним шаром і покриємо майонезній сіточкою. Далі посипаємо рівномірно консервованою кукурудзою і потім тертим сиром. За бажанням прикрасимо готовий салат лисичками і рубаним свіжим кропом.