» » Вегетаріанські салати

Вегетаріанські салати

Вегетаріанські салати
Запропоновані нижче рецепти вегетаріанських салатів підійдуть як на святковий стіл, так і урізноманітнюють буденне меню. Готуються вони нескладно, а враження від їх дегустації самі позитивні.

Вегетаріанський салат «Цезар» - рецепт


Якщо ваша дієта дозволяє внести в раціон молочні продукти – цей рецепт салату точно вам сподобається, так як у складі присутні сири і вершки. Якщо ж ці продукти не дозволені, замініть на рослинні вершки, а пармезан і адигейський сир виключіть зі складу.
Інгредієнти:

  • салат айсберг – за смаком;

  • помідори черрі – 9-10 шт.;

  • сир адигейський – 110 г;

  • мелені зерна коріандру – 1 щіпка;

  • масло топлене – 30 г;

  • часникові сухарики – 1 жменя;

  • пармезан тертий – 1 ст. ложка;


  • Для соусу:

  • вершки жирністю більше 20% – 95 мл;

  • олія оливкова – 65 мл;

  • сік лимонний – 25 мл;

  • крохмаль – 10 г;

  • трави сухі прованські – 10 г;

  • розмарин – 5 г;

  • асафетіда – 5 г;

  • шамбала мелена – 5 г;

  • перець мелений чорний – 1 щіпка;

  • сіль – за смаком;

  • листи норі – 2 шт.


  • Приготування
    Спочатку готуємо соус для вегетаріанського салату «Цезар». Прогріваємо в сотейнику оливкову олію, кидаємо розмарин, а ще через одну хвилину асафетіду. Тепер додаємо вершки, додаємо крохмаль, перемішуючи, і припускаємо до загустіння маси. На даному етапі вливаємо сік лимона, кидаємо шамбалу і трави прованські, перемішуємо, знімаємо з вогню і обробляємо соус блендером. Після цього закладаємо здрібнені листи норі, солимо соус, приправляємо перцем і знову пробиваємо блендером.
    Нарізаємо кубиками сир адигейський, обсмажуємо їх на топленому маслі і приправляємо меленим коріандром.
    Тепер оформляємо салат. Викладаємо на дно салатника розірвані руками листя айсберга, зверху розкладаємо половинки томатів черрі і обсмажений сир адигейський і приправляємо все приготованим соусом. Тепер черга сухариків. Викладаємо їх у салат і акуратно перемішуємо блюдо. На завершення притрушиваем страва натертим пармезаном і відразу ж подаємо до столу.

    Вегетаріанський салат з авокадо і грибами - рецепт


    Інгредієнти:

  • авокадо середнього розміру – 1 шт.;

  • помідори стиглі свіжі середнього розміру – 2 шт.;

  • свіжі печериці – 55 г;

  • перець болгарський солодкий середнього розміру – 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 80 г;

  • свіжа зелень петрушки – 1 невеликий пучок;

  • олія оливкова – 40 мл;

  • сік лимонний – 15 мл;

  • соус соєвий– 15 мл;

  • цукровий пісок – 1 щіпка;

  • мелений чорний перець – 1 щіпка;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Приблизно за годину до передбачуваного приготування салату нарізаємо тонкими скибочками промиті і обсушені печериці, поливаємо їх соєвим соусом і залишаємо маринуватися.
    Вегетаріанські салати
    Подрібнюємо також м'якоть авокадо, болгарського перцю та томатів кубиками, а зелень петрушки дрібно рубаємо гострим ножем. Тепер очищаємо і подрібнюємо ріпчасту цибулину, викладаємо його в прогріту сковороду зі столовою ложкою оливкової олії і обсмажуємо до м'якості. Тепер посипаємо цибульну масу цукровим піском і карамелізуем її, помішуючи.
    Перед подачею змішуємо авокадо, помідори, болгарський перець, обсмажену цибулю, петрушку і промариновані гриби, заправляємо все маслом оливковою олією і лимонним соком, додаємо за смаком сіль і перчик мелений чорний, перемішуємо і негайно подаємо до столу.
    Додав: admin | 27-06-2016, 21:42
    Переглядів: 476