» » Салат з пекінською капустою і сухариками

Салат з пекінською капустою і сухариками

Салат з пекінською капустою і сухариками
Листя пекінської капусти самі по собі пружні і хрусткі, а в компанії сухариків салат стане свіжим і більш незвичайним. Крім цих компонентів страву можна доповнювати овочами та іншими, доволі незвичними складовими.

Салат з пекінською капустою, куркою і сухариками


Інгредієнти:

  • капуста пекінська – 575 г;

  • куряче філе – 575 г;

  • помідори черрі – 275 г;

  • сир твердий (в ідеалі пармезан) – 125 г;

  • пшеничний хліб – 245 г;

  • зубчики часнику – 4-5 шт.;

  • рослинне масло – 75 мл;

  • майонез;

  • гілочки кропу і петрушки – по 2-3 шт.


  • Приготування
    Спершу в рослинне масло додайте пюрированный часник і залиште на кілька годин.
    Наріжте кубиками хліб, злегка підсушіть, полийте рівномірно часниковим маслом, ретельно перемішайте і знову підсушіть в духовці. Основний хрусткий компонент готовий!
    Філе наріжте смужками, приправте і обсмажте на сковороді в маслі.
    Пекинку дрібно нашаткуйте, помідорчики черрі розрізати навпіл, сир подрібніть на середній тертці. Всі підготовлені складові, крім сухариків, з'єднайте, заправте майонезом, посоліть і перемішайте. При подачі салат киньте жменю сухарів і прикрасьте гілочками зелені.

    Салат з сухариками і пекінською капустою - рецепт


    Інгредієнти:

  • невелика капуста пекінська – 1 шт.;

  • філе курячої грудки – 175 г;

  • хліб вчорашній – 185 г;

  • зубчик часнику;

  • сіль, перець;

  • майонез класичний;

  • рослинне і вершкове масло;

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    Спершу куряче філе відваріть, після охолодження розберіть на волокна. У сковороду налийте масло, обсмажте філе до рум'яної скоринки.
    Тепер приготуйте хрусткі сухарики. Для цього наріжте хліб однаковими кубиками. Знову розігрійте сковороду з шматочком вершкового масла і додайте подрібнений зубчик часнику. Як тільки відчуєте пікантний аромат викладайте відразу ж хлібні шматочки і смажте їх до апетитних рум'яних бочков.
    Подрібніть зелений лук і пекінську капусту, визначте в салатник і додайте обсмажене філе. Всипте сухарики і заправте салат майонезом. При необхідності присолите блюдо і перемішайте.

    Пісний салат з пекінською капустою, квасолею і сухариками


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • пекінська капуста – 425 г;

  • консервована квасоля - 165 г;

  • спаржева квасоля - 75 г;

  • солодкий перець – 2 шт.;

  • фіолетовий (кримський) цибуля - 45 г;

  • жменю білих сухариків;

  • щедрий пучок рукколи.
  • Салат з пекінською капустою і сухариками


    Для заправки:

  • гірчиця – 35 г;

  • оливкова олія - 25 мл;

  • оцет - 35 мл;


  • Приготування
    Спершу приготуйте заправку, збивши гірчицю з маслом і оцтом. Бланшируйте спаржу, остудіть і змішайте її з квасолею. Подрібніть перець соломкою, шинкуйте цибулю на тоненькі півкільця. Розподіліть всі інгредієнти на тарілку окремими сегментами, а поруч подайте в соусниці заправку.
    Додав: admin | 28-05-2016, 10:43
    Переглядів: 596