Листя пекінської капусти самі по собі пружні і хрусткі, а в компанії сухариків салат стане свіжим і більш незвичайним. Крім цих компонентів страву можна доповнювати овочами та іншими, доволі незвичними складовими.
Салат з пекінською капустою, куркою і сухариками
Інгредієнти: капуста пекінська – 575 г; куряче філе – 575 г; помідори черрі – 275 г; сир твердий (в ідеалі пармезан) – 125 г; пшеничний хліб – 245 г; зубчики часнику – 4-5 шт.; рослинне масло – 75 мл; майонез; гілочки кропу і петрушки – по 2-3 шт. Приготування Спершу в рослинне масло додайте пюрированный часник і залиште на кілька годин.
Наріжте кубиками хліб, злегка підсушіть, полийте рівномірно часниковим маслом, ретельно перемішайте і знову підсушіть в духовці. Основний хрусткий компонент готовий!
Філе наріжте смужками, приправте і обсмажте на сковороді в маслі.
Пекинку дрібно нашаткуйте, помідорчики черрі розрізати навпіл, сир подрібніть на середній тертці. Всі підготовлені складові, крім сухариків, з'єднайте, заправте майонезом, посоліть і перемішайте. При подачі салат киньте жменю сухарів і прикрасьте гілочками зелені.
Салат з сухариками і пекінською капустою - рецепт
Інгредієнти: невелика капуста пекінська – 1 шт.; філе курячої грудки – 175 г; хліб вчорашній – 185 г; зубчик часнику; сіль, перець; майонез класичний; рослинне і вершкове масло; зелену цибулю. Приготування Спершу куряче філе відваріть, після охолодження розберіть на волокна. У сковороду налийте масло, обсмажте філе до рум'яної скоринки.
Тепер приготуйте хрусткі сухарики. Для цього наріжте хліб однаковими кубиками. Знову розігрійте сковороду з шматочком вершкового масла і додайте подрібнений зубчик часнику. Як тільки відчуєте пікантний аромат викладайте відразу ж хлібні шматочки і смажте їх до апетитних рум'яних бочков.
Подрібніть зелений лук і пекінську капусту, визначте в салатник і додайте обсмажене філе. Всипте сухарики і заправте салат майонезом. При необхідності присолите блюдо і перемішайте.
Пісний салат з пекінською капустою, квасолею і сухариками
Інгредієнти: Для салату: пекінська капуста – 425 г; консервована квасоля - 165 г; спаржева квасоля - 75 г; солодкий перець – 2 шт.; фіолетовий (кримський) цибуля - 45 г; жменю білих сухариків; щедрий пучок рукколи. Для заправки:
гірчиця – 35 г; оливкова олія - 25 мл; оцет - 35 мл; Приготування Спершу приготуйте заправку, збивши гірчицю з маслом і оцтом. Бланшируйте спаржу, остудіть і змішайте її з квасолею. Подрібніть перець соломкою, шинкуйте цибулю на тоненькі півкільця. Розподіліть всі інгредієнти на тарілку окремими сегментами, а поруч подайте в соусниці заправку.