» » Салат із солоною червоною рибою

Салат із солоною червоною рибою

Салат із солоною червоною рибою
Такий продукт як солона рибка, та ще якщо і червона, незрівнянний у будь-який час року і для будь-якого столу. Але все має властивість набридати, і якщо ви купили великий шматок риби, «відвели душу», а рибка ще залишилася – приготуйте салат. А рецепти смачних салатів з солоної червоної риби ми вам підкажемо.

Рецепт салату з червоною солоною рибою і помідорами


Такий салат не лише смачний, некалорійний, але ще і барвистий.
Інгредієнти:

  • сьомга – 150 г;

  • кукурудза солодка – 70 г;

  • рукола – 1 пучок;

  • помідор – 2 шт.;

  • салат айсберг – 1/2 головки;

  • цибуля зелена – 3 шт.;

  • редис – 2 шт.;

  • петрушка – 1/2 пучка;

  • перець, сіль.


  • Приготування
    Салат, цибулю, петрушку і рукколу миємо й обсушуємо. Сьомгу нарізаємо смужками, редис – тонкими кільцями, помідор – часточками. Айсберг рвемо або нарізаємо на невеликі шматочки, цибулю і петрушку – дрібно, а рукола піде цілою. Змішуємо всі продукти, заправляємо олією, сіллю і перцем.

    Салат-коктейль із солоною червоною рибою шарами


    Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розраховано на 2 порції. Келих для сервірування краще взяти з більш широким горлом, т. к. в нього зручно викладати шари і потім їсти.
    Авокадо потрібен обов'язково м'який, стиглий.
    Інгредієнти:

  • авокадо – 1 шт.;

  • цибуля шалот – 2 цибулини;

  • сік лимона – 40 мл;

  • форель – 200 г;

  • крем-сир (наприклад, філадельфія) – 100 г;

  • сухарики пшеничні – 2 ст. ложки;

  • помідор – 1 шт.;

  • петрушка – 1/2 пучка;

  • салат – 3 аркуша;

  • оливкова олія – 20 мл;

  • розмарин – 3 листочка;

  • чебрець – 1 гілочка.


  • Приготування
    Цибуля шалот нарізаємо так дрібно, як тільки зможемо. Авокадо очищаємо, перетворюємо на пюре за допомогою звичайної вилки і м'якоть однієї половинки плода змішуємо з дрібно порубаним луком. Враховуючи що авокадо, як і яблуко темніє, доливаємо в пюре сік лимона (15 мл) і солимо, це запобіжить потемніння і додасть яскравості смаку. Також соком лимона змащуємо келих зсередини і викладаємо першу частину салату на дно. Рибу наріжемо дуже дрібним кубиком, як на тартар і викладаємо наступним шаром. Далі рибу покриваємо шаром ніжного крем-сиру. Краще взяти філадельфію, оскільки у нього є свій особливий смак, зверху насипаємо сухарики. Другу половинку авокадо також пюрируем і змішуємо з дрібно нарізаними листям салату, додаємо 15 мл лимонного соку. Викладаємо зверху сухариків. Петрушку, розмарин, оливкова олія і листочки чебрецю перетворюємо в однорідний соус в блендері, солимо і поливаємо зверху салат. Прикрашаємо верх помідором.

    Салат з солоної червоної риби з картоплею і солоним огірком


    Такий салат цілком може бути сніданком або запізнілим вечерею.
    Інгредієнти:

  • картопля молода дрібна – 12 шт.;

  • помідори черрі – 15 шт.;

  • корнішони – 150 г;

  • лосось – 200 г;

  • червоний цибуля – 1/2 цибулини;

  • олія оливкова – 50 мл;
  • Салат із солоною червоною рибою

  • яблучний оцет – 30 мл;

  • пряні трави, сіль.


  • Приготування
    Цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями, помідори розрізаємо навпіл, картоплю відварюємо цілою. Рибу ріжемо скибочками або соломкою, кому як до вподоби. Готову картоплю можна розрізати навпіл, а можна просто розчавити долонькою і в такому вигляді змішати з усіма інгредієнтами. Посипаємо пряними травами, поливаємо олією, можна посолити, якщо риба не дуже солона. Все перемішуємо і отримуємо чудовий салат.
    Додав: admin | 9-05-2016, 22:16
    Переглядів: 483