» » Салат з червоною рибою

Салат з червоною рибою

Салат з червоною рибою
Готуючи закуски в честь свята, будьте впевнені в тому, що зіркою завжди будуть салати з червоною рибою. Легкі і ситні, вони ефектно і свіжо виглядають на столі, а крім іншого, червона риба ідеально поєднується з величезною кількістю інших інгредієнтів. Варіації найбільш цікавих салатів ми детально обговоримо нижче.

Салат із солоною червоною рибою – рецепт


Інгредієнти:

  • шпинат або салатний мікс - 115 г;

  • солодкий цибуля - 1/4 шт.;

  • томати черрі - 10-12 шт.;

  • слабосолона сьомга - 360 г;

  • солодка гірчиця - 35 г;

  • мед - 25 мл;

  • оливкова олія - 65 мл;

  • лимонний сік - 55 мл;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Підготуйте вибраний салатний мікс або нарвете, сполосніть і обсушіть шпинатні листя. Покладіть зелень в салатник і змішайте її з тонкими шматочками солодкого лука і половинками помідорів черрі. Розділіть сьомгу на тонкі скибочки і також додайте її в салат.
    Збийте разом інгредієнти для заправки, поки не отримаєте емульсію. Додайте кріп і сіль за смаком, після чого заправте салат.

    Салат «Цезар» з червоною рибою


    Ми звикли, що разом з овочами у «Цезарі» подають шматочки курятини, але для різноманітності замінити м'ясо птиці можна рибою. Так блюдо не тільки змінить свій смак, але і стане більш ніжним і яскравим.
    Інгредієнти:

  • філе сьомги - 440 г;

  • суміш спецій для риби - 2 ст. ложки;

  • головка латуку;

  • пармезан - 35 г;

  • жменя сухарів;

  • зубок часнику;

  • філе анчоусів - 2 шт.;

  • майонез - 65 г;

  • винний оцет - 10 мл


  • Приготування
    Підготовлене рибне філе натріть готовою сумішшю спецій для риби і відправте запікати при 230 градусах на 12 хвилин. Коли філе дійде до готовності, остудіть рибу і розберіть на шматочки.
    Руками нарвете промитий і обсушенный латук. Поверх подушки салату розкладіть скибочки риби, посипте все сухариками і тонкими скибочками пармезану.
    Збийте залишилися інгредієнти для заправки і полийте ними готову страву.

    Листковий салат з червоною рибою і помідорами


    З метою економії часу, для цієї страви ви можете не запікати або обсмажувати рибу, а брати її консервованої – все одно вийде смачно.
    Інгредієнти:

  • консервована риба - 460 м;

  • молода картопля - 390 г;

  • яйця - 6 шт.;

  • томати - 360 г;

  • кукурудза - 85 м;

  • жменя зелені цибулі;

  • майонез - 145 мл;

  • діжонська гірчиця - 15 г;

  • сметана - 145 мл;

  • зубок часнику.


  • Приготування
    Злийте надлишки рідини з банки консервованої червоною риби, а м'якоть розберіть на шматочки. Відваріть молоді картопляні бульби, після остигання наріжте їх кубиками. За аналогією наріжте помідори і відварені яйця.
    Для заправки змішайте майонез з дижонской гірчицею і сметаною. Розітріть в пасту зубок часнику і додайте отриману пасту в соус.
    Почніть викладати підготовлені складові салату шарами, промазуючи кожен з них майонезним соусом. Верхівку страви прикрасьте зеленню.

    Салат з авокадо і копченої червоної риби


    Інгредієнти:

  • філе лосося - 230 г;

  • авокадо - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;
  • Салат з червоною рибою

  • жменя зелені кропу;

  • васабі - 1/4 ч. ложки;

  • майонез - 45 мл;

  • сік 1/2 лайма.


  • Приготування
    Наріжте філе лосося, авокадо і огірок кубиками, змішайте їх разом і доповніть зеленню. Приготуйте легкий соус із суміші васабі, майонезу і соку лайма, доповніть його дрібкою солі при бажанні. Охолодіть салат перед сервіруванням.
    Під час подачі салат можна обережно укласти в сервировочном кільці, злегка утрамбовувавши його поверхню. Блюдо декоруємо скибочкою огірка і кропом.
    Додав: admin | 9-05-2016, 22:16
    Переглядів: 935