Готуючи закуски в честь свята, будьте впевнені в тому, що зіркою завжди будуть салати з червоною рибою. Легкі і ситні, вони ефектно і свіжо виглядають на столі, а крім іншого, червона риба ідеально поєднується з величезною кількістю інших інгредієнтів. Варіації найбільш цікавих салатів ми детально обговоримо нижче.
Салат із солоною червоною рибою – рецепт
Інгредієнти: шпинат або салатний мікс - 115 г; солодкий цибуля - 1/4 шт.; томати черрі - 10-12 шт.; слабосолона сьомга - 360 г; солодка гірчиця - 35 г; мед - 25 мл; оливкова олія - 65 мл; лимонний сік - 55 мл; зелень кропу. Приготування Підготуйте вибраний салатний мікс або нарвете, сполосніть і обсушіть шпинатні листя. Покладіть зелень в салатник і змішайте її з тонкими шматочками солодкого лука і половинками помідорів черрі. Розділіть сьомгу на тонкі скибочки і також додайте її в салат.
Збийте разом інгредієнти для заправки, поки не отримаєте емульсію. Додайте кріп і сіль за смаком, після чого заправте салат.
Салат «Цезар» з червоною рибою
Ми звикли, що разом з овочами у «Цезарі» подають шматочки курятини, але для різноманітності замінити м'ясо птиці можна рибою. Так блюдо не тільки змінить свій смак, але і стане більш ніжним і яскравим.
Інгредієнти: філе сьомги - 440 г; суміш спецій для риби - 2 ст. ложки; головка латуку; пармезан - 35 г; жменя сухарів; зубок часнику; філе анчоусів - 2 шт.; майонез - 65 г; винний оцет - 10 мл Приготування Підготовлене рибне філе натріть готовою сумішшю спецій для риби і відправте запікати при 230 градусах на 12 хвилин. Коли філе дійде до готовності, остудіть рибу і розберіть на шматочки.
Руками нарвете промитий і обсушенный латук. Поверх подушки салату розкладіть скибочки риби, посипте все сухариками і тонкими скибочками пармезану.
Збийте залишилися інгредієнти для заправки і полийте ними готову страву.
Листковий салат з червоною рибою і помідорами
З метою економії часу, для цієї страви ви можете не запікати або обсмажувати рибу, а брати її консервованої – все одно вийде смачно.
Інгредієнти: консервована риба - 460 м; молода картопля - 390 г; яйця - 6 шт.; томати - 360 г; кукурудза - 85 м; жменя зелені цибулі; майонез - 145 мл; діжонська гірчиця - 15 г; сметана - 145 мл; зубок часнику. Приготування Злийте надлишки рідини з банки консервованої червоною риби, а м'якоть розберіть на шматочки. Відваріть молоді картопляні бульби, після остигання наріжте їх кубиками. За аналогією наріжте помідори і відварені яйця.
Для заправки змішайте майонез з дижонской гірчицею і сметаною. Розітріть в пасту зубок часнику і додайте отриману пасту в соус.
Почніть викладати підготовлені складові салату шарами, промазуючи кожен з них майонезним соусом. Верхівку страви прикрасьте зеленню.
Салат з авокадо і копченої червоної риби
Інгредієнти: філе лосося - 230 г; авокадо - 1 шт.; огірок - 1 шт.; жменя зелені кропу; васабі - 1/4 ч. ложки; майонез - 45 мл; сік 1/2 лайма. Приготування Наріжте філе лосося, авокадо і огірок кубиками, змішайте їх разом і доповніть зеленню. Приготуйте легкий соус із суміші васабі, майонезу і соку лайма, доповніть його дрібкою солі при бажанні. Охолодіть салат перед сервіруванням.
Під час подачі салат можна обережно укласти в сервировочном кільці, злегка утрамбовувавши його поверхню. Блюдо декоруємо скибочкою огірка і кропом.