Салат з рибою гарячого копчення
Салати, в яких присутня риба гарячого копчення, готуються дуже швидко, оскільки основний компонент вже готовий до вживання. Єдиною складністю і запорукою вдалого страви є ретельна підготовка філе риби, щоб не попалося не єдиної кісточки. І кілька прикладів простих і ситних салатиків описані нижче.
Простий салат з тих продуктів, які, як правило, залишаються в холодильнику після застілля.
Інгредієнти:
яйце – 5 шт.;
помідор – 1 великий;
морква – 1 шт.;
тріска гарячого копчення – 300 г;
картопля – 3 шт.;
зелений горошок – 1/2 банки;
кріп – 1/2 пучка;
сіль, майонез.
Приготування
Заздалегідь відварюємо картоплю в мундирі, щоб вона встигла досить охолонути. Морква ріжемо соломкою і відправляємо на сковороду обсмажитися. Вона не повинна бути зовсім готовою, але і вже не хрустіти. Робити це краще на самій високій температурі, тоді вона встигне ще і підрум'янитися. Яйця зваримо круто, як зазвичай. Тріску потрібно акуратно розібрати руками, вийняти всі кісточки і розібрати на шматочки. Т. к. тріска - досить суха риба, то краще заправляти в даному випадку саме майонезом, щоб салат був соковитіше. Тепер картоплю ріжемо дрібними кубиками, а яйця і помідор досить великими. Змішуємо всі продукти, в тому числі горошок, солимо, заправляємо майонезом і рясно посипаємо рубаним кропом.
Секрет чудового смаку цього салату в соусі, в якому відсутня майонез.
Інгредієнти:
горбуша гарячого копчення – 200 г;
селера – 1 стебло;
болгарський перець – 150 г;
сир – 150 г;
яйце – 3 шт.;
зелень;
сметана, лимонний сік, соєвий соус, гірчиця.
Приготування
Яйця відварюємо і даємо охолонути в холодній воді. Селера, перець і яйця наріжемо дрібними кубиками, сир подрібнити на тертці. Рибу, як завжди, розберемо руками, щоб не пропустити кісточки. Для соусу з'єднаємо сметану і трохи гірчиці, лимонного соку і соєвого соусу. Точна кількість тут важко дати, можна поекспериментувати і вивести свої ідеальні пропорції. Додаємо в соус подрібнену зелень і заправляємо салат.
Легкий ароматний салат-закуска, краще всього подавати в готових тарталетках.
Інгредієнти:
огірок – 1 шт.;
маслини – 150 г;
рис – 100 г;
скумбрія гарячого копчення – 250 г;
цибуля порей – 1 стебло;
кріп – 6 гілочок;
часник – 2 зубки;
майонез;
тарталетки пісочний.
Приготування
Рис потрібно зварити заздалегідь, щоб він охолов до того часу, як потрапить в салат. Найкраще взяти рис «Жасмин», т. к. він розсипчастий і красивого білого кольору.
Скумбрію краще не різати, а розділити руками і відразу позбутися від кісточок. Це досить жирна риба, але рис якраз і вбере зайвий жир. Цибулю нарізаємо тоненькими кільцями і трохи помнем, щоб розділити їх. Маслини розрізаємо навпіл, огірок – дрібним кубиком, кріп і часник дрібно покрошим, додамо трохи солі і перетрем в ступці. Далі додамо до них майонез і отримаємо чудовий ароматний соус, яким заправляємо салат, після того, як з'єднаємо всі продукти. Тепер розкладемо по тарталеткам і будемо насолоджуватися такою ароматною закускою.
Рецепт салату з риби гарячого копчення з картоплею
Простий салат з тих продуктів, які, як правило, залишаються в холодильнику після застілля.
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь відварюємо картоплю в мундирі, щоб вона встигла досить охолонути. Морква ріжемо соломкою і відправляємо на сковороду обсмажитися. Вона не повинна бути зовсім готовою, але і вже не хрустіти. Робити це краще на самій високій температурі, тоді вона встигне ще і підрум'янитися. Яйця зваримо круто, як зазвичай. Тріску потрібно акуратно розібрати руками, вийняти всі кісточки і розібрати на шматочки. Т. к. тріска - досить суха риба, то краще заправляти в даному випадку саме майонезом, щоб салат був соковитіше. Тепер картоплю ріжемо дрібними кубиками, а яйця і помідор досить великими. Змішуємо всі продукти, в тому числі горошок, солимо, заправляємо майонезом і рясно посипаємо рубаним кропом.
Салат з червоної риби гарячого копчення без майонезу
Секрет чудового смаку цього салату в соусі, в якому відсутня майонез.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця відварюємо і даємо охолонути в холодній воді. Селера, перець і яйця наріжемо дрібними кубиками, сир подрібнити на тертці. Рибу, як завжди, розберемо руками, щоб не пропустити кісточки. Для соусу з'єднаємо сметану і трохи гірчиці, лимонного соку і соєвого соусу. Точна кількість тут важко дати, можна поекспериментувати і вивести свої ідеальні пропорції. Додаємо в соус подрібнену зелень і заправляємо салат.
Салат з рибою гарячого копчення і рисом
Легкий ароматний салат-закуска, краще всього подавати в готових тарталетках.
Інгредієнти:
Приготування
Рис потрібно зварити заздалегідь, щоб він охолов до того часу, як потрапить в салат. Найкраще взяти рис «Жасмин», т. к. він розсипчастий і красивого білого кольору.
Скумбрію краще не різати, а розділити руками і відразу позбутися від кісточок. Це досить жирна риба, але рис якраз і вбере зайвий жир. Цибулю нарізаємо тоненькими кільцями і трохи помнем, щоб розділити їх. Маслини розрізаємо навпіл, огірок – дрібним кубиком, кріп і часник дрібно покрошим, додамо трохи солі і перетрем в ступці. Далі додамо до них майонез і отримаємо чудовий ароматний соус, яким заправляємо салат, після того, як з'єднаємо всі продукти. Тепер розкладемо по тарталеткам і будемо насолоджуватися такою ароматною закускою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з червоною рибою
У приготуванні салатів з червоною рибою головне – підібрати правильний смаковий баланс, на тлі якого солоні шматочки не будуть перебивати інші смаки,
Салат з копченою рибою
Надати особливу ароматну нотку звичайного салату можна, доповнивши основний склад копченою рибкою. Закуска виходить настільки незвичайною, що і на
Як приготувати тріску з морквою і цибулею в духовці?
Тріска з морквою і цибулею - це дуже просто, швидко і смачно. По цьому рецепту риба виходить м'якою і ніжною. І виглядає дуже красиво. Пропонуємо вам
Скумбрія гарячого копчення
Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
Салат з форелі
Риба корисна всім людям, особливо така як форель. Тому готувати її треба досить часто. А щоб не повторюватися в стравах, варто готувати різноманітно
Палтус холодного копчення
Копчений палтус - відмінна закуска, яка сміливо може прикрасити святковий стіл, причому не тільки у вигляді нарізки, але і в складі салату або