Салати, в яких присутня риба гарячого копчення, готуються дуже швидко, оскільки основний компонент вже готовий до вживання. Єдиною складністю і запорукою вдалого страви є ретельна підготовка філе риби, щоб не попалося не єдиної кісточки. І кілька прикладів простих і ситних салатиків описані нижче.
Рецепт салату з риби гарячого копчення з картоплею
Простий салат з тих продуктів, які, як правило, залишаються в холодильнику після застілля.
Інгредієнти: яйце – 5 шт.; помідор – 1 великий; морква – 1 шт.; тріска гарячого копчення – 300 г; картопля – 3 шт.; зелений горошок – 1/2 банки; кріп – 1/2 пучка; сіль, майонез. Приготування Заздалегідь відварюємо картоплю в мундирі, щоб вона встигла досить охолонути. Морква ріжемо соломкою і відправляємо на сковороду обсмажитися. Вона не повинна бути зовсім готовою, але і вже не хрустіти. Робити це краще на самій високій температурі, тоді вона встигне ще і підрум'янитися. Яйця зваримо круто, як зазвичай. Тріску потрібно акуратно розібрати руками, вийняти всі кісточки і розібрати на шматочки. Т. к. тріска - досить суха риба, то краще заправляти в даному випадку саме майонезом, щоб салат був соковитіше. Тепер картоплю ріжемо дрібними кубиками, а яйця і помідор досить великими. Змішуємо всі продукти, в тому числі горошок, солимо, заправляємо майонезом і рясно посипаємо рубаним кропом.
Салат з червоної риби гарячого копчення без майонезу
Секрет чудового смаку цього салату в соусі, в якому відсутня майонез.
Інгредієнти: горбуша гарячого копчення – 200 г; селера – 1 стебло; болгарський перець – 150 г; сир – 150 г; яйце – 3 шт.; зелень; сметана, лимонний сік, соєвий соус, гірчиця. Приготування Яйця відварюємо і даємо охолонути в холодній воді. Селера, перець і яйця наріжемо дрібними кубиками, сир подрібнити на тертці. Рибу, як завжди, розберемо руками, щоб не пропустити кісточки. Для соусу з'єднаємо сметану і трохи гірчиці, лимонного соку і соєвого соусу. Точна кількість тут важко дати, можна поекспериментувати і вивести свої ідеальні пропорції. Додаємо в соус подрібнену зелень і заправляємо салат.
Салат з рибою гарячого копчення і рисом
Легкий ароматний салат-закуска, краще всього подавати в готових тарталетках.
Інгредієнти: огірок – 1 шт.; маслини – 150 г; рис – 100 г; скумбрія гарячого копчення – 250 г; цибуля порей – 1 стебло; кріп – 6 гілочок; часник – 2 зубки; майонез; тарталетки пісочний. Приготування Рис потрібно зварити заздалегідь, щоб він охолов до того часу, як потрапить в салат. Найкраще взяти рис
«Жасмин», т. к. він розсипчастий і красивого білого кольору.
Скумбрію краще не різати, а розділити руками і відразу позбутися від кісточок. Це досить жирна риба, але рис якраз і вбере зайвий жир. Цибулю нарізаємо тоненькими кільцями і трохи помнем, щоб розділити їх. Маслини розрізаємо навпіл, огірок – дрібним кубиком, кріп і часник дрібно покрошим, додамо трохи солі і перетрем в ступці. Далі додамо до них майонез і отримаємо чудовий ароматний соус, яким заправляємо салат, після того, як з'єднаємо всі продукти. Тепер розкладемо по тарталеткам і будемо насолоджуватися такою ароматною закускою.