Вернуться назад Распечатать

Салат з рибою гарячого копчення

Салат з рибою гарячого копчення
Салати, в яких присутня риба гарячого копчення, готуються дуже швидко, оскільки основний компонент вже готовий до вживання. Єдиною складністю і запорукою вдалого страви є ретельна підготовка філе риби, щоб не попалося не єдиної кісточки. І кілька прикладів простих і ситних салатиків описані нижче.

Рецепт салату з риби гарячого копчення з картоплею


Простий салат з тих продуктів, які, як правило, залишаються в холодильнику після застілля.
Інгредієнти:

  • яйце – 5 шт.;

  • помідор – 1 великий;

  • морква – 1 шт.;

  • тріска гарячого копчення – 300 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • зелений горошок – 1/2 банки;

  • кріп – 1/2 пучка;

  • сіль, майонез.


  • Приготування
    Заздалегідь відварюємо картоплю в мундирі, щоб вона встигла досить охолонути. Морква ріжемо соломкою і відправляємо на сковороду обсмажитися. Вона не повинна бути зовсім готовою, але і вже не хрустіти. Робити це краще на самій високій температурі, тоді вона встигне ще і підрум'янитися. Яйця зваримо круто, як зазвичай. Тріску потрібно акуратно розібрати руками, вийняти всі кісточки і розібрати на шматочки. Т. к. тріска - досить суха риба, то краще заправляти в даному випадку саме майонезом, щоб салат був соковитіше. Тепер картоплю ріжемо дрібними кубиками, а яйця і помідор досить великими. Змішуємо всі продукти, в тому числі горошок, солимо, заправляємо майонезом і рясно посипаємо рубаним кропом.

    Салат з червоної риби гарячого копчення без майонезу


    Секрет чудового смаку цього салату в соусі, в якому відсутня майонез.
    Інгредієнти:

  • горбуша гарячого копчення – 200 г;

  • селера – 1 стебло;

  • болгарський перець – 150 г;

  • сир – 150 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • зелень;

  • сметана, лимонний сік, соєвий соус, гірчиця.


  • Приготування
    Яйця відварюємо і даємо охолонути в холодній воді. Селера, перець і яйця наріжемо дрібними кубиками, сир подрібнити на тертці. Рибу, як завжди, розберемо руками, щоб не пропустити кісточки. Для соусу з'єднаємо сметану і трохи гірчиці, лимонного соку і соєвого соусу. Точна кількість тут важко дати, можна поекспериментувати і вивести свої ідеальні пропорції. Додаємо в соус подрібнену зелень і заправляємо салат.

    Салат з рибою гарячого копчення і рисом


    Легкий ароматний салат-закуска, краще всього подавати в готових тарталетках.
    Інгредієнти:

  • огірок – 1 шт.;

  • маслини – 150 г;

  • рис – 100 г;

  • скумбрія гарячого копчення – 250 г;

  • цибуля порей – 1 стебло;

  • кріп – 6 гілочок;

  • часник – 2 зубки;

  • майонез;

  • тарталетки пісочний.


  • Приготування
    Рис потрібно зварити заздалегідь, щоб він охолов до того часу, як потрапить в салат. Найкраще взяти рис
    Салат з рибою гарячого копчення
    «Жасмин», т. к. він розсипчастий і красивого білого кольору.
    Скумбрію краще не різати, а розділити руками і відразу позбутися від кісточок. Це досить жирна риба, але рис якраз і вбере зайвий жир. Цибулю нарізаємо тоненькими кільцями і трохи помнем, щоб розділити їх. Маслини розрізаємо навпіл, огірок – дрібним кубиком, кріп і часник дрібно покрошим, додамо трохи солі і перетрем в ступці. Далі додамо до них майонез і отримаємо чудовий ароматний соус, яким заправляємо салат, після того, як з'єднаємо всі продукти. Тепер розкладемо по тарталеткам і будемо насолоджуватися такою ароматною закускою.