Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з форелі

Салат з форелі

25-03-2015, 09:45
730
Салат з форелі
Форель - один із самих ніжних і смачних сортів червоної риби. Для приготування з неї різноманітних страв не потрібно спеціальних навичок і майстерності. Саме головне, це просто підкреслити вишуканий смак і текстуру рибки. Салати з форелі виходять не тільки дуже смачними, але і корисними. Адже недарма дієтологи рекомендують вживати форель регулярно - в ній міститься велика кількість жирних кислот Омега-3.

Салат з копченої форелі


Інгредієнти:

  • філе копченої форелі - 250 г;

  • помідор - 3 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія - 05 склянки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування рибного салату беремо філе форелі, ріжемо невеликими шматочками і кладемо в салатник. Картоплю добре миємо й відварюємо в мундирі. Потім ріжемо кубиками і кладемо до риби. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, а помідори невеликими шматочками. Всі кладемо до риби і гарненько перемішуємо. Тепер залишилося тільки приготувати заправку до нашого салату. Для цього змішуємо олію разом з лимонним соком. Поливаємо салат з копченої форелі заправкою, перемішуємо і подаємо до столу. Салат з подкопченой форелі готовий.

    Салат з вареної форелі


    Інгредієнти:

  • філе форелі - 400 г;

  • яблуко - 2 шт.;

  • лимонний сік;

  • сир - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • сметана - 1 ст.;

  • сіль, перець,

  • зелень петрушки - за смаком.


  • Приготування
    Філе форелі відварюємо в злегка підсоленій воді, нарізаємо шматочками і перекладаємо в салатник. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Яблука і огірки миємо й нарізаємо соломкою. Кладемо зверху риби, солимо і перчимо за смаком. Сир натираємо на крупній тертці і додаємо в салат. Потім робимо заправку з сметани і лимонного соку. Заливаємо їй салат з вареної форелі і все добре перемішуємо. Перед подачею на стіл можете прикрасити страву зеленню петрушки.

    Салат з форелі гарячого копчення


    Інгредієнти:

  • форель гарячого копчення - 400 г;

  • огірок - 2 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • оцет 3% - 1 ст. ложка;

  • зелень салату, цибуля, петрушка для прикраси;

  • сіль, мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Форель акуратно очищаємо і розбираємо на філе. Ріжемо м'якоть на дрібні шматочки. Огірки та яблука очищаємо від шкірки і насіння і нарізаємо кубиками. Зелену цибулю дрібно шаткуємо і все змішуємо в салатнику. Приправляємо сіллю, меленим перцем за смаком і перемішуємо. Додаємо трохи оцту, рослинного масла і зелень петрушки. На дно красивого страви викладаємо листя салату і на них гіркою перекладаємо всі інгредієнти салату. Зверху прикрашаємо блюдо кружальцями круто звареного яйця, кубиками помідори і зеленою цибулею.

    Салат з консервованої форелі


    Інгредієнти:

  • консервована форель - 200 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • солоний огірок - 2 шт.;

  • маринована буряк - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • яблуко - 2 шт.;

  • відварна яловичина - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершки - 05 ст.;

  • кріп, петрушка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Салат з форелі

    Консервовану форель акуратно відкидаємо на друшляк, щоб з неї стекла зайва рідина, а потім ріжемо на шматочки. Картоплю відварюємо в мундирі і нарізаємо кубиками. Буряк, огірки, цибулю та яблука очищаємо і ріжемо невеликими шматочками. Яловичину заздалегідь відварюємо, остуджуємо і рубаємо. Всі овочі, шматочки консервованої форелі і відвареної яловичини складаємо в салатник і приправляємо сіллю і перцем за смаком. Все ретельно перемішуємо, додаємо трохи бурякового розсолу.
    Гарненько збиваємо вершки і заправляємо готовий салат. Зверху прикрашаємо дрібно порізаним звареним круто яйцем і зеленню. Подаємо на стіл!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з білої редьки
    Салат з білої редьки
    Салат з білої редьки приготувати просто, потрібно всього лише кілька звичайних інгредієнтів. Яких? Будь - залежно від того,який рецепт салати ви
    Форель в сметанному соусі
    Форель в сметанному соусі
    Форель - рибка особлива. Вона дуже смачна у будь-якому вигляді - варена, гриль, смажена, але краще всього виходить форель під соусом, наприклад, під
    Форель під вершковим соусом
    Форель під вершковим соусом
    Форель можна готувати різними способами, але найбільш популярним вважається рецепт форелі під вершковим соусом. Тому ми вирішили розповісти вам про
    Шашлик з форелі
    Шашлик з форелі
    Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
    Форель на грилі
    Форель на грилі
    Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
    Форель в мультиварці
    Форель в мультиварці
    Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в