Вернуться назад Распечатать

Салат з форелі

Салат з форелі
Форель - один із самих ніжних і смачних сортів червоної риби. Для приготування з неї різноманітних страв не потрібно спеціальних навичок і майстерності. Саме головне, це просто підкреслити вишуканий смак і текстуру рибки. Салати з форелі виходять не тільки дуже смачними, але і корисними. Адже недарма дієтологи рекомендують вживати форель регулярно - в ній міститься велика кількість жирних кислот Омега-3.

Салат з копченої форелі


Інгредієнти:

  • філе копченої форелі - 250 г;

  • помідор - 3 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія - 05 склянки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування рибного салату беремо філе форелі, ріжемо невеликими шматочками і кладемо в салатник. Картоплю добре миємо й відварюємо в мундирі. Потім ріжемо кубиками і кладемо до риби. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, а помідори невеликими шматочками. Всі кладемо до риби і гарненько перемішуємо. Тепер залишилося тільки приготувати заправку до нашого салату. Для цього змішуємо олію разом з лимонним соком. Поливаємо салат з копченої форелі заправкою, перемішуємо і подаємо до столу. Салат з подкопченой форелі готовий.

    Салат з вареної форелі


    Інгредієнти:

  • філе форелі - 400 г;

  • яблуко - 2 шт.;

  • лимонний сік;

  • сир - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • сметана - 1 ст.;

  • сіль, перець,

  • зелень петрушки - за смаком.


  • Приготування
    Філе форелі відварюємо в злегка підсоленій воді, нарізаємо шматочками і перекладаємо в салатник. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Яблука і огірки миємо й нарізаємо соломкою. Кладемо зверху риби, солимо і перчимо за смаком. Сир натираємо на крупній тертці і додаємо в салат. Потім робимо заправку з сметани і лимонного соку. Заливаємо їй салат з вареної форелі і все добре перемішуємо. Перед подачею на стіл можете прикрасити страву зеленню петрушки.

    Салат з форелі гарячого копчення


    Інгредієнти:

  • форель гарячого копчення - 400 г;

  • огірок - 2 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • оцет 3% - 1 ст. ложка;

  • зелень салату, цибуля, петрушка для прикраси;

  • сіль, мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Форель акуратно очищаємо і розбираємо на філе. Ріжемо м'якоть на дрібні шматочки. Огірки та яблука очищаємо від шкірки і насіння і нарізаємо кубиками. Зелену цибулю дрібно шаткуємо і все змішуємо в салатнику. Приправляємо сіллю, меленим перцем за смаком і перемішуємо. Додаємо трохи оцту, рослинного масла і зелень петрушки. На дно красивого страви викладаємо листя салату і на них гіркою перекладаємо всі інгредієнти салату. Зверху прикрашаємо блюдо кружальцями круто звареного яйця, кубиками помідори і зеленою цибулею.

    Салат з консервованої форелі


    Інгредієнти:

  • консервована форель - 200 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • солоний огірок - 2 шт.;

  • маринована буряк - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • яблуко - 2 шт.;

  • відварна яловичина - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершки - 05 ст.;

  • кріп, петрушка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Салат з форелі

    Консервовану форель акуратно відкидаємо на друшляк, щоб з неї стекла зайва рідина, а потім ріжемо на шматочки. Картоплю відварюємо в мундирі і нарізаємо кубиками. Буряк, огірки, цибулю та яблука очищаємо і ріжемо невеликими шматочками. Яловичину заздалегідь відварюємо, остуджуємо і рубаємо. Всі овочі, шматочки консервованої форелі і відвареної яловичини складаємо в салатник і приправляємо сіллю і перцем за смаком. Все ретельно перемішуємо, додаємо трохи бурякового розсолу.
    Гарненько збиваємо вершки і заправляємо готовий салат. Зверху прикрашаємо дрібно порізаним звареним круто яйцем і зеленню. Подаємо на стіл!