Форель - один із самих ніжних і смачних сортів червоної риби. Для приготування з неї різноманітних страв не потрібно спеціальних навичок і майстерності. Саме головне, це просто підкреслити вишуканий смак і текстуру рибки. Салати з форелі виходять не тільки дуже смачними, але і корисними. Адже недарма дієтологи рекомендують вживати форель регулярно - в ній міститься велика кількість жирних кислот Омега-3.
Салат з копченої форелі
Інгредієнти: філе копченої форелі - 250 г; помідор - 3 шт.; картопля - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; рослинна олія - 05 склянки; сіль, перець - за смаком. Приготування Для приготування рибного салату беремо філе форелі, ріжемо невеликими шматочками і кладемо в салатник. Картоплю добре миємо й відварюємо в мундирі. Потім ріжемо кубиками і кладемо до риби. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, а помідори невеликими шматочками. Всі кладемо до риби і гарненько перемішуємо. Тепер залишилося тільки приготувати заправку до нашого салату. Для цього змішуємо олію разом з лимонним соком. Поливаємо салат з копченої форелі заправкою, перемішуємо і подаємо до столу. Салат з подкопченой форелі готовий.
Салат з вареної форелі
Інгредієнти: філе форелі - 400 г; яблуко - 2 шт.; лимонний сік; сир - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; огірок - 1 шт.; сметана - 1 ст.; сіль, перець, зелень петрушки - за смаком. Приготування Філе форелі відварюємо в злегка підсоленій воді, нарізаємо шматочками і перекладаємо в салатник. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Яблука і огірки миємо й нарізаємо соломкою. Кладемо зверху риби, солимо і перчимо за смаком. Сир натираємо на крупній тертці і додаємо в салат. Потім робимо заправку з сметани і лимонного соку. Заливаємо їй салат з вареної форелі і все добре перемішуємо. Перед подачею на стіл можете прикрасити страву зеленню петрушки.
Салат з форелі гарячого копчення
Інгредієнти: форель гарячого копчення - 400 г; огірок - 2 шт.; яблуко - 1 шт.; помідор - 1 шт.; яйце - 1 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; оцет 3% - 1 ст. ложка; зелень салату, цибуля, петрушка для прикраси; сіль, мелений перець - за смаком. Приготування Форель акуратно очищаємо і розбираємо на філе. Ріжемо м'якоть на дрібні шматочки. Огірки та яблука очищаємо від шкірки і насіння і нарізаємо кубиками. Зелену цибулю дрібно шаткуємо і все змішуємо в салатнику. Приправляємо сіллю, меленим перцем за смаком і перемішуємо. Додаємо трохи оцту, рослинного масла і зелень петрушки. На дно красивого страви викладаємо листя салату і на них гіркою перекладаємо всі інгредієнти салату. Зверху прикрашаємо блюдо кружальцями круто звареного яйця, кубиками помідори і зеленою цибулею.
Салат з консервованої форелі
Інгредієнти: консервована форель - 200 г; картопля - 3 шт.; солоний огірок - 2 шт.; маринована буряк - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; яблуко - 2 шт.; відварна яловичина - 100 г; яйце - 1 шт.; вершки - 05 ст.; кріп, петрушка; сіль, перець - за смаком. Приготування Консервовану форель акуратно відкидаємо на друшляк, щоб з неї стекла зайва рідина, а потім ріжемо на шматочки. Картоплю відварюємо в мундирі і нарізаємо кубиками. Буряк, огірки, цибулю та яблука очищаємо і ріжемо невеликими шматочками. Яловичину заздалегідь відварюємо, остуджуємо і рубаємо. Всі овочі, шматочки консервованої форелі і відвареної яловичини складаємо в салатник і приправляємо сіллю і перцем за смаком. Все ретельно перемішуємо, додаємо трохи бурякового розсолу.
Гарненько збиваємо вершки і заправляємо готовий салат. Зверху прикрашаємо дрібно порізаним звареним круто яйцем і зеленню. Подаємо на стіл!