Такий продукт як солона рибка, та ще якщо і червона, незрівнянний у будь-який час року і для будь-якого столу. Але все має властивість набридати, і якщо ви купили великий шматок риби, «відвели душу», а рибка ще залишилася – приготуйте салат. А рецепти смачних салатів з солоної червоної риби ми вам підкажемо.
Рецепт салату з червоною солоною рибою і помідорами
Такий салат не лише смачний, некалорійний, але ще і барвистий.
Інгредієнти: сьомга – 150 г; кукурудза солодка – 70 г; рукола – 1 пучок; помідор – 2 шт.; салат айсберг – 1/2 головки; цибуля зелена – 3 шт.; редис – 2 шт.; петрушка – 1/2 пучка; перець, сіль. Приготування Салат, цибулю, петрушку і рукколу миємо й обсушуємо. Сьомгу нарізаємо смужками, редис – тонкими кільцями, помідор – часточками. Айсберг рвемо або нарізаємо на невеликі шматочки, цибулю і петрушку – дрібно, а рукола піде цілою. Змішуємо всі продукти, заправляємо олією, сіллю і перцем.
Салат-коктейль із солоною червоною рибою шарами
Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розраховано на 2 порції. Келих для сервірування краще взяти з більш широким горлом, т. к. в нього зручно викладати шари і потім їсти.
Авокадо потрібен обов'язково м'який, стиглий.
Інгредієнти: авокадо – 1 шт.; цибуля шалот – 2 цибулини; сік лимона – 40 мл; форель – 200 г; крем-сир (наприклад, філадельфія) – 100 г; сухарики пшеничні – 2 ст. ложки; помідор – 1 шт.; петрушка – 1/2 пучка; салат – 3 аркуша; оливкова олія – 20 мл; розмарин – 3 листочка; чебрець – 1 гілочка. Приготування Цибуля шалот нарізаємо так дрібно, як тільки зможемо. Авокадо очищаємо, перетворюємо на пюре за допомогою звичайної вилки і м'якоть однієї половинки плода змішуємо з дрібно порубаним луком. Враховуючи що авокадо, як і яблуко темніє, доливаємо в пюре сік лимона (15 мл) і солимо, це запобіжить потемніння і додасть яскравості смаку. Також соком лимона змащуємо келих зсередини і викладаємо першу частину салату на дно. Рибу наріжемо дуже дрібним кубиком, як на тартар і викладаємо наступним шаром. Далі рибу покриваємо шаром ніжного крем-сиру. Краще взяти філадельфію, оскільки у нього є свій особливий смак, зверху насипаємо сухарики. Другу половинку авокадо також пюрируем і змішуємо з дрібно нарізаними листям салату, додаємо 15 мл лимонного соку. Викладаємо зверху сухариків. Петрушку, розмарин, оливкова олія і листочки чебрецю перетворюємо в однорідний соус в блендері, солимо і поливаємо зверху салат. Прикрашаємо верх помідором.
Салат з солоної червоної риби з картоплею і солоним огірком
Такий салат цілком може бути сніданком або запізнілим вечерею.
Інгредієнти: картопля молода дрібна – 12 шт.; помідори черрі – 15 шт.; корнішони – 150 г; лосось – 200 г; червоний цибуля – 1/2 цибулини; олія оливкова – 50 мл; яблучний оцет – 30 мл; пряні трави, сіль. Приготування Цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями, помідори розрізаємо навпіл, картоплю відварюємо цілою. Рибу ріжемо скибочками або соломкою, кому як до вподоби. Готову картоплю можна розрізати навпіл, а можна просто розчавити долонькою і в такому вигляді змішати з усіма інгредієнтами. Посипаємо пряними травами, поливаємо олією, можна посолити, якщо риба не дуже солона. Все перемішуємо і отримуємо чудовий салат.