Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кенігсберзькі клопси

Кенігсберзькі клопси

12-07-2015, 22:27
1 631
Кенігсберзькі клопси
У цій статті ми поговоримо про німецькій кухні, а саме – про клопсах. Що це за страва з таким цікавою назвою? З чого ж готують клопсы? Це м'ясне страву, яке найчастіше готують з яловичини. Є кілька варіантів приготування цієї страви, про які ми вам зараз і розповімо.

Кенігсберзькі клопси – рецепт



Кенігсберзькі клопси – це м'ясні биточки, политі каперсовим соусом.

Інгредієнти:

  • телятина – 05 кг;

  • філе анчоуса в олії - 3 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • вершкове масло – 20 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • булочка підсушена – 1 шт.;

  • панірувальні сухарі – 50 р.;

  • сіль, перець.



  • Для соусу:

  • овочевий бульйон – 1 л;

  • вершкове масло – 30 г;

  • вершки – 200 г;

  • борошно – 20 г;

  • зелень петрушки – 20 г;

  • каперси (з оцтом) – 40 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • кайенський перець;

  • вустерширський соус.



  • Приготування

    Телятину пропускаємо через м'ясорубку з дрібною решіткою, бажано це зробити двічі. Цибулю дрібно кришимо, обсмажуємо на вершковому маслі, до нього додаємо подрібнені анчоуси. Булку розмочуємо в молоці, додаємо яйце, перець і цибулю з анчоусами, все це з'єднуємо з м'ясним фаршем. Отриману масу потрібно дуже добре вимісити, можна навіть збити. Сіль додавати не потрібно – анчоуси її досить дають. Якщо фарш вийшов рідкуватим, можна додати панірувальні сухарі. Тепер нам знадобиться глибока сковорода, в неї ми вливаємо бульйон, доводимо його до кипіння і опускаємо туди сформовані з фаршу клопси – невеликі кульки розміром з м'ячик для пінг-понгу. На маленькому вогні під кришкою варимо наші клопси близько 15 хвилин. Потім акуратно витягаємо їх з рідини і викладаємо на тарілку.

    Тепер приступаємо до приготування соусу: бульйон, в якому варилися клопсы, додаємо вершки. На окремій сковороді розтоплюємо масло, додаємо борошно, трохи обсмажуємо і виливаємо в той же бульйон. Отриману суміш добре розмішуємо до однорідності. Кип'ятимо соус, щоб він трохи загус. Тепер, поміщаємо в нього сік і цедру лимона, потерту на дрібній тертці, туди ж додаємо трохи вустерширскго соусу, перець кайенсский і каперси разом з оцтом. Цукор - за смаком. У соус викладаємо наші клопсы, даємо їм добре просочитися. Потім, посипаємо подрібненою зеленню петрушки. Зазвичай клопсы подають з маринованою буряками, а в якості гарніру виступає відварна картопля.

    Цибулевий клопс – рецепт



    Є й інший рецепт приготування клопсов. Його ми вам і розповімо нижче.

    Інгредієнти:

  • яловичина – 1 кг;

  • жир – 100 р;

  • борошно – 50 р;

  • цибуля – 5 шт.;

  • сметана – 130 г;

  • сіль, перець – за смаком.
  • Кенігсберзькі клопси



    Приготування
    М'ясо нарізаємо шматочками товщиною приблизно 1 см. Трохи відбиваємо і доводимо до рум'яної скоринки. Цибулю, нарізану півкільцями, обсмажуємо до золотистого кольору, але стежте, щоб він не підгорів. Тепер, складаємо в каструльку м'ясо і цибулю, виливаємо жир, в якому смажилося м'ясо, додаємо трохи окропу, солимо і перчимо за смаком. Тушкуємо на невеликому вогні під закритою кришкою. Для соусу сметану розводимо трохи водою, додаємо в неї борошно, солимо до смаку, перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю наші клопси, даємо цьому всьому закипіти. Подаємо цибульні клопси до столу, поливши соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Німецький картопляний салат
    Німецький картопляний салат
    Німецький картопляний салат – одна з кулінарних традицій, яка як не можна краще поєднується з нашими уподобаннями і кухнею. Продукти звичні й
    М'ясні биточки з підливою
    М'ясні биточки з підливою
    Існує безліч різноманітних рецептів биточків з підливою або без. Який з цього достатку вибрати і який рецепт стане улюбленим ви дізнаєтеся тільки
    Білий соус до риби
    Білий соус до риби
    Якщо ви любите робити вишукані і витончені страви з риби, то радимо вам готувати до них звичайні і не дуже соуси. А які заправки підходять до таких
    Тефтелі з підливою - рецепт
    Тефтелі з підливою - рецепт
    Тефтелі - це смачні м'ясні кульки, запашні і тушковані з підливою. У нашій статті ми зібрали цікаві рецепти приготування тефтелькою. Читайте наші
    Котлети з курячого філе
    Котлети з курячого філе
    З курки можна приготувати багато чудових і смачних страв. І сьогодні ми з вами поділимося оригінальними і водночас простими рецептами створення
    Відбивні на сковороді
    Відбивні на сковороді
    Відбивні, засмажені на сковороді - універсальна страва. Готується швидко, не вимагає особливих навичок, виходить ситно і смачно. Відбивні можна