Німецький картопляний салат
Німецькі картопляні салати в даний час є класикою німецької кухні. Зрозуміло, традиція готувати такі смачні і поживні салати сформувалася після масового поширення картоплярства в Німеччині. Зазвичай німецький салат з картоплі готують без м'яса або ковбасних виробів, однак це не є жорстке правило, як сказали б німці.
Рецептів німецького картопляного салату безліч, і ви можете фантазувати в цьому напрямку, зрозуміло, маючи хоча б мінімальні уявлення про німецьких кулінарних традиціях.
Справа ця нескладна, проте все ж кілька маленьких хитрощів. Краще використовувати картопля дрібний, так званих воскових сортів. Картопля не повинен легко розварюватися і бути розсипчастим. Варити його треба «в мундирі», почистити теплим, а в салат класти – холодним.
Отже, картопляний салат по-берлінськи.
Інгредієнти:
600 г маленьких зварених з шкіркою молодих картоплин;
1 столова ложка діжонської гірчиці (або 2 чайні ложки російської);
80 мл огіркового розсолу;
30 мл натурального 3% яблучного оцту;
50 мл рослинного масла;
1 кисле зелене яблуко;
3-4 середнього розміру маринованих огірочка;
1 велика цибулина (або 1 маленька +1 стебло порею) + півпучка зеленого шніт-цибулі;
1 зубчик часнику;
чорний мелений перець.
Приготування:
Змішуємо оцет з гірчицею і маслом, продавлюємо пресом часник і маринуємо в цій суміші дрібно нарізаний цибулю. В цей час відварюємо картоплю. Варені в шкірці дрібні картоплини охолодити в холодній воді і нарізаємо довільно, не надто мілко (наприклад, вздовж хрест-навхрест). Яблуко нарізаємо дрібними скибочками. Огірки нарізаємо довгастими скибочками. Салат викладаємо шарами: шар картоплі, зверху – маринований цибулю, потім яблуко з огірком, все повторити. Останнім викладаємо ще шар картоплі і заливаємо маринадом рівномірно. Накриваємо наш салат і ставимо на холод хоча б години на 2 а краще на ніч, щоб всі верстви добре просочилися. Перед подачею посипаємо подрібненою зеленою шніт-цибулею. Можна подавати до столу.
Можна приготувати геніально простий німецький овочевий салат з картоплею по-швабськи.
Інгредієнти:
близько 500 г відвареної картоплі;
1 цибулина (або 8-12 пір'я зеленого лука);
1 зубчик часнику;
1 столова ложка готової діжонської гірчиці;
80 мл овочевого або грибного бульйону;
щіпка меленого мускатного горіха;
зелень петрушки;
4 столових ложки рослинного масла;
2 столові ложки яблучного оцту;
перець чорний мелений;
сіль.
Приготування:
Відварюємо картоплю «в мундирі». У цей час нарізаємо дрібно очищений цибулю і зубчик часнику. Додаємо мускатний горіх і заливаємо сумішшю оцту з гірчицею і маслом в тісному ємності (висока чашка). Перемішуємо, накриваємо і залишаємо. Зварену картоплю злегка остуджуємо і чистимо ще теплим. Нарізаємо невеликими кубиками. Доливаємо трохи бульйону в маринад з цибулею і перемішуємо все в салатниці. Посипаємо подрібненою зеленню. Готово! Слід зауважити, що ви можете додати в будь-який з таких салатів шматочки шинки, обсмаженої або копченого бекону, будь нарізані ковбасні вироби на вибір, який в німецьких кулінарних традиціях досить широкий і різноманітний.
Картопляні салати можна подавати окремо, з м'ясними або рибними стравами. Салати, звичайно, німецькі, але краще не подавати до них пиво – воно не дуже добре поєднується з картоплею. Віддайте перевагу легким світлим столовим винам (наприклад, Рислінг, Мюллер-Тургау, Сильванер та інші). Німецькі столові вина явно того заслуговують.
Рецептів німецького картопляного салату безліч, і ви можете фантазувати в цьому напрямку, зрозуміло, маючи хоча б мінімальні уявлення про німецьких кулінарних традиціях.
Як приготувати німецький картопляний салат?
Справа ця нескладна, проте все ж кілька маленьких хитрощів. Краще використовувати картопля дрібний, так званих воскових сортів. Картопля не повинен легко розварюватися і бути розсипчастим. Варити його треба «в мундирі», почистити теплим, а в салат класти – холодним.
Берлінський картопляний салат
Отже, картопляний салат по-берлінськи.
Інгредієнти:
Приготування:
Змішуємо оцет з гірчицею і маслом, продавлюємо пресом часник і маринуємо в цій суміші дрібно нарізаний цибулю. В цей час відварюємо картоплю. Варені в шкірці дрібні картоплини охолодити в холодній воді і нарізаємо довільно, не надто мілко (наприклад, вздовж хрест-навхрест). Яблуко нарізаємо дрібними скибочками. Огірки нарізаємо довгастими скибочками. Салат викладаємо шарами: шар картоплі, зверху – маринований цибулю, потім яблуко з огірком, все повторити. Останнім викладаємо ще шар картоплі і заливаємо маринадом рівномірно. Накриваємо наш салат і ставимо на холод хоча б години на 2 а краще на ніч, щоб всі верстви добре просочилися. Перед подачею посипаємо подрібненою зеленою шніт-цибулею. Можна подавати до столу.
Швабський картопляний салат
Можна приготувати геніально простий німецький овочевий салат з картоплею по-швабськи.
Інгредієнти:
Приготування:
Відварюємо картоплю «в мундирі». У цей час нарізаємо дрібно очищений цибулю і зубчик часнику. Додаємо мускатний горіх і заливаємо сумішшю оцту з гірчицею і маслом в тісному ємності (висока чашка). Перемішуємо, накриваємо і залишаємо. Зварену картоплю злегка остуджуємо і чистимо ще теплим. Нарізаємо невеликими кубиками. Доливаємо трохи бульйону в маринад з цибулею і перемішуємо все в салатниці. Посипаємо подрібненою зеленню. Готово! Слід зауважити, що ви можете додати в будь-який з таких салатів шматочки шинки, обсмаженої або копченого бекону, будь нарізані ковбасні вироби на вибір, який в німецьких кулінарних традиціях досить широкий і різноманітний.
Картопляні салати можна подавати окремо, з м'ясними або рибними стравами. Салати, звичайно, німецькі, але краще не подавати до них пиво – воно не дуже добре поєднується з картоплею. Віддайте перевагу легким світлим столовим винам (наприклад, Рислінг, Мюллер-Тургау, Сильванер та інші). Німецькі столові вина явно того заслуговують.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляний салат - рецепт
Картопля - універсальний інгредієнт. З нього можна приготувати стільки різних страв: і запіканки, гарніри, і рагу, і, звичайно ж, салати. Для того,
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Французький салат з м'ясом
Французький м'ясний салат - досить широке поняття, воно включає в себе кілька рецептів. Незмінними залишаються два компоненти - заправка з оливкового
Картопляний салат
Картопляний салат з грибами і солоними огірками Іноді гості з'являються в будинку настільки несподівано, що господиня не знає, за що хапатися першим
Салат Олів'є з куркою
Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у