Картопляний салат - рецепт
Картопля відмінно поєднується з м'ясом, рибою, морепродуктами і овочами. Чудово «працює в парі» з всілякими соусами і заправками. Тому і рецептів салату на основі картоплі так багато, що цілий рік щодня можна готувати новий і жодного разу не повторитися.
Інгредієнти:
картопля (молодий) - 300 г;
опеньки мариновані - 200 г;
огірки солоні - 2 шт.;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
зелена цибуля - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картопля варимо в «мундирі». Важливо не перетримати, щоб бульби не почали розвалюватися. Остуджуємо, чистимо, нарізаємо кубиками, як і мариновані огірочки. Опеньки відкидаємо на друшляк і ріжемо, якщо великі, до розмірів картопляних кубиків. Дрібно рубаємо цибулю. Змішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо, заправляємо олією. Всього півгодини, і легке блюдо до пісного столу готово!
Інгредієнти:
Для салату:
філе оселедця - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
цибуля червона (кримський) - 1 шт.;
яблуко - 1 шт.;
спаржева квасоля (заморожена) - 100 р.
Для маринаду:
масло рослинне - 1 ст. ложки;
оцет яблучний - 05 ст. ложки;
цукор - 05 ст. ложки.
Для соусу:
вершки (жирність 9%) - 05 склянки;
йогурт натуральний - 4 ст. ложки;
гірчиця - 1 ч. ложка;
кріп - 1 пучок;
лимон - 1/2 шт.;
сіль, чорний перець - за смаком.
Приготування
Як приготувати картопляний салат з оселедцем? Цибулю нарізаємо тонкими кільцями. Збиваємо масло, оцет і цукор. Заливаємо цибулю, накриваємо і наполягаємо близько години. Картоплю відварюємо в «мундирі», чистимо і нарізаємо кубиками зі стороною 1 див. Квасолю (не розморожуючи!) кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо 5 хвилин до м'якості. Відкидаємо на друшляк, охолодити, нарізаємо невеликими шматочками.
Для соусу подрібнюємо в блендері кріп, додаємо сік половини лимона, вершки, йогурт, гірчицю, збиваємо. Заливаємо половиною отриманої заправки картопля, перемішуємо і даємо постояти хвилин 10.
З яблука видаляємо серцевину і нарізаємо невеликими пластинками. Додаємо до картоплі разом із замаринованим цибулею, квасолею, нарізаної шматочками оселедцем. Перемішуємо, поливаємо соусом, що залишився.
Інгредієнти:
Для салату:
картопля - 300 г;
телятина - 300 г;
оливки (без кісточок) - 15 шт.
Для соусу:
масло вершкове - 40 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
гірчиця зерниста - 1 ст. ложка;
жовток - 1 шт.;
петрушка - 1 пучок.
Приготування
Картопля (в «мундирі») і м'ясо відварюємо в підсоленій воді, нарізаємо кубиками. Півсклянки м'ясного бульйону залишаємо для соусу. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі до прозорості. Знімаємо з вогню, додаємо 3 ст. ложки бульйону, вводимо жовток. Повертаємо на маленький вогонь і, інтенсивно перемішуючи, доводимо соус до загусання. Додаємо гірчицю, бульйон, що залишився, перчимо, солимо. Даємо закипіти і знімаємо з вогню.
Змішуємо в салатниці нарізані половинками оливки, картопля і м'ясо. Заправляємо соусом і посипаємо зверху дрібно нарубаної петрушкою.
Картопляний салат з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Картопля варимо в «мундирі». Важливо не перетримати, щоб бульби не почали розвалюватися. Остуджуємо, чистимо, нарізаємо кубиками, як і мариновані огірочки. Опеньки відкидаємо на друшляк і ріжемо, якщо великі, до розмірів картопляних кубиків. Дрібно рубаємо цибулю. Змішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо, заправляємо олією. Всього півгодини, і легке блюдо до пісного столу готово!
Салат картопляний з оселедцем
Інгредієнти:
Для салату:
Для маринаду:
Для соусу:
Приготування
Як приготувати картопляний салат з оселедцем? Цибулю нарізаємо тонкими кільцями. Збиваємо масло, оцет і цукор. Заливаємо цибулю, накриваємо і наполягаємо близько години. Картоплю відварюємо в «мундирі», чистимо і нарізаємо кубиками зі стороною 1 див. Квасолю (не розморожуючи!) кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо 5 хвилин до м'якості. Відкидаємо на друшляк, охолодити, нарізаємо невеликими шматочками.
Для соусу подрібнюємо в блендері кріп, додаємо сік половини лимона, вершки, йогурт, гірчицю, збиваємо. Заливаємо половиною отриманої заправки картопля, перемішуємо і даємо постояти хвилин 10.
З яблука видаляємо серцевину і нарізаємо невеликими пластинками. Додаємо до картоплі разом із замаринованим цибулею, квасолею, нарізаної шматочками оселедцем. Перемішуємо, поливаємо соусом, що залишився.
Теплий картопляний салат - рецепт
Інгредієнти:
Для салату:
Для соусу:
Приготування
Картопля (в «мундирі») і м'ясо відварюємо в підсоленій воді, нарізаємо кубиками. Півсклянки м'ясного бульйону залишаємо для соусу. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі до прозорості. Знімаємо з вогню, додаємо 3 ст. ложки бульйону, вводимо жовток. Повертаємо на маленький вогонь і, інтенсивно перемішуючи, доводимо соус до загусання. Додаємо гірчицю, бульйон, що залишився, перчимо, солимо. Даємо закипіти і знімаємо з вогню.
Змішуємо в салатниці нарізані половинками оливки, картопля і м'ясо. Заправляємо соусом і посипаємо зверху дрібно нарубаної петрушкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вінегрет з квасолею - рецепт
Вінегрет - відмінний салат, рецептів якого існує безліч. Тому ми вирішили написати про них детальніше. Сьогодні розглянемо способи і секрети
Салат з маринованими огірками
Салат з маринованими огірочками завжди виграшно виглядає на будь-якому столі. Він відмінно підходить до будь-якого гарніру і м'яса. Пропонуємо вашій
Салат з кальмарами і картоплею
Кальмари - дієтичний морепродукт, який широко використовується в кулінарії. Він чудово поєднується з багатьма інгредієнтами. І зараз ми розповімо, як
Салат з маринованими опеньками
Мариновані опеньки - не тільки чудова закуска на будь-якому святковому столі, але ще й один з найкращих інгредієнтів для приготування смачних
Картопляний салат
Картопляний салат з грибами і солоними огірками Іноді гості з'являються в будинку настільки несподівано, що господиня не знає, за що хапатися першим