Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вінегрет з квасолею - рецепт

Вінегрет з квасолею - рецепт

25-03-2015, 09:41
1 057
Вінегрет з квасолею - рецепт
Здавалося б, вінегрет - таке споконвічно російська страва, а прийшло воно до нас з Європи десь у XVIII столітті. Крім овочів в цей салат додавали мочені яблука і оселедець. А заправляли сумішшю гірчиці, масла і оцту. Ймовірно, і назву свою вінегрет отримав за приємний кислуватий смак (від французького vinaigre - оцет). З тих пір рецепт класичного салату дещо змінився. Сьогодні вінегрет готують з квашеною капустою, грибами, зеленим горошком і квасолею, приправляючи все олією, сметаною і навіть майонезом.
Вінегрет - салат дуже простий, але і в його приготуванні існують маленькі хитрощі:

  • щоб буряк не злиняла» на інші овочі, нарізаємо її окремо і заливаємо олією;

  • намагайтеся довго не тримати вінегрет з цибулею в холодильнику, додаємо його в салат перед подачею на стіл;

  • врахуйте, що вінегрет з огірками - страва швидко псується, не варто заготовляти його про запас.


  • Як приготувати вінегрет з квасолею?


    Інгредієнти:

  • квасоля біла - 1/2 ст.;

  • буряк - 2 шт.;

  • огірки (свіжі) - 2 шт.;

  • картопля - 1 шт.;

  • мочені яблука - 2 шт.;

  • цибуля-1/2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • гірчиця (не гостра)- 2 ч. ложки;

  • трави прованські сухі - 1 щіпка;

  • оцет винний червоний - 2 ч. ложки;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Попередньо замочену квасолю відварюємо в підсоленій воді, зливаємо і даємо охолонути. Буряк, моркву і картоплю добре миємо й викладаємо на застелений фольгою деко. Овочі солимо, перчимо, скроплюємо оливковою олією і посипаємо прованськими травами. Загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку запікатися при температурі 170 градусів.
    Готові овочі остуджуємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. До них же кришимо мочені яблука, огірки і цибулю. Додаємо квасолю. Все перемішуємо. Для заправки з'єднуємо гірчицю, олію і оцет. Трохи солимо і перчимо за смаком. Поливаємо цією сумішшю вінегрет, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

    Вінегрет з квасолею і сметаною - рецепт


    Інгредієнти:

  • квасоля - 1/2 ст.;

  • буряк - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • огірок солоний - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • зелень - 1 пучок;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор, сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Окремо варимо і нарізаємо кубиками картоплю і буряк. Кришимо огірок і яблуко. Дрібно нарізану цибулю злегка обсмажуємо до золотистого кольору. Все змішуємо, додаємо попередньо відварену квасолю. Солимо, перчимо. Заправляємо олією і соком половини лимона, заливаємо сметаною. Прикрашаємо рубаним яйцем і зеленню.

    Як зробити смачний вінегрет з квасолею і грибами?


    Інгредієнти:

  • квасоля - 60 г;

  • буряк - 2 шт.;

  • опеньки мариновані - 1 банка;

  • картопля - 2 шт.;

  • цибуля -1 шт.;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • оцет (яблучний) - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Буряк і картоплю відварюємо в підсоленій воді. Остуджуємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Відкриваємо банку з грибами, промиваємо їх і відкидаємо на друшляк. Дрібно ріжемо цибулю. Змішуємо всі овочі з грибами, додаємо попередньо відварену квасолю. Солимо, перчимо. Заправляємо салат олією і оцтом. Даємо настоятися в холодильнику близько години і подаємо до столу.

    Як робити салат «Вінегрет» з консервованою квасолею?


    Інгредієнти:

  • квасоля червона консервована - 1 банка;

  • буряк - 1 шт.;

  • огірки солоні - 2 шт.;

  • капуста квашена - 150 г;

  • цибуля кримський солодкий - 1 шт.;
  • Вінегрет з квасолею - рецепт

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком;

  • зерна граната - для прикраси.


  • Приготування
    Попередньо відварену буряк чистимо і нарізаємо кубиками. Кришимо огірки і цибуля. Відкриваємо банку з квасолею, зливаємо рідину і додаємо до овочів. Квашену капусту злегка віджимаємо і відправляємо туди ж. Все перемішуємо. Солимо, перчимо, заправляємо олією. Зверху прикрашаємо зернами граната.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вінегрет з оселедцем
    Вінегрет з оселедцем
    Вінегрет - дуже відомий і популярний салат. Завдяки простим інгредієнтів і швидкості приготування, на столах він виявляється досить часто. Якщо
    Вінегрет з горошком
    Вінегрет з горошком
    Вінегрет - популярний і смачний салат, який приготувати досить просто. Таке чудове блюдо підійде як до святкового, так і буденного столу. Давайте
    Вінегрет з кальмарами
    Вінегрет з кальмарами
    У кожної господині, напевно, є свій рецепт вінегрету. Вони всі схожі між собою, адже набір продуктів практично однаковий - буряк, огірки, картопля. І
    Вінегрет - класичний рецепт
    Вінегрет - класичний рецепт
    Вінегрет - один з найбільш улюблених салатів нашого народу в зиязикай період. Звичайно, адже крім того, що він смачний, вінегрет ще й корисний,
    Вінегрет в мультиварці
    Вінегрет в мультиварці
    Вінегрет - знаменитий салат, який готується не надто швидко. Найбільше часу потрібно господиням на варіння овочів. Як зробити цей процес коротше і
    Вінегрет з солоним оселедцем
    Вінегрет з солоним оселедцем
    Вінегрет з оселедцем Вінегрет відноситься до холодних закусок. За кордоном його називають «російським салатом». Можна зробити його виключно овочевим,