Вінегрет з квасолею - рецепт
Здавалося б, вінегрет - таке споконвічно російська страва, а прийшло воно до нас з Європи десь у XVIII столітті. Крім овочів в цей салат додавали мочені яблука і оселедець. А заправляли сумішшю гірчиці, масла і оцту. Ймовірно, і назву свою вінегрет отримав за приємний кислуватий смак (від французького vinaigre - оцет). З тих пір рецепт класичного салату дещо змінився. Сьогодні вінегрет готують з квашеною капустою, грибами, зеленим горошком і квасолею, приправляючи все олією, сметаною і навіть майонезом.
Вінегрет - салат дуже простий, але і в його приготуванні існують маленькі хитрощі:
щоб буряк не злиняла» на інші овочі, нарізаємо її окремо і заливаємо олією;
намагайтеся довго не тримати вінегрет з цибулею в холодильнику, додаємо його в салат перед подачею на стіл;
врахуйте, що вінегрет з огірками - страва швидко псується, не варто заготовляти його про запас.
Інгредієнти:
квасоля біла - 1/2 ст.;
буряк - 2 шт.;
огірки (свіжі) - 2 шт.;
картопля - 1 шт.;
мочені яблука - 2 шт.;
цибуля-1/2 шт.;
морква - 2 шт.;
гірчиця (не гостра)- 2 ч. ложки;
трави прованські сухі - 1 щіпка;
оцет винний червоний - 2 ч. ложки;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Попередньо замочену квасолю відварюємо в підсоленій воді, зливаємо і даємо охолонути. Буряк, моркву і картоплю добре миємо й викладаємо на застелений фольгою деко. Овочі солимо, перчимо, скроплюємо оливковою олією і посипаємо прованськими травами. Загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку запікатися при температурі 170 градусів.
Готові овочі остуджуємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. До них же кришимо мочені яблука, огірки і цибулю. Додаємо квасолю. Все перемішуємо. Для заправки з'єднуємо гірчицю, олію і оцет. Трохи солимо і перчимо за смаком. Поливаємо цією сумішшю вінегрет, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
квасоля - 1/2 ст.;
буряк - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
огірок солоний - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
яблуко - 1 шт.;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
сметана - 3 ст. ложки;
лимон - 1/2 шт.;
зелень - 1 пучок;
яйце - 1 шт.;
цукор, сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Окремо варимо і нарізаємо кубиками картоплю і буряк. Кришимо огірок і яблуко. Дрібно нарізану цибулю злегка обсмажуємо до золотистого кольору. Все змішуємо, додаємо попередньо відварену квасолю. Солимо, перчимо. Заправляємо олією і соком половини лимона, заливаємо сметаною. Прикрашаємо рубаним яйцем і зеленню.
Інгредієнти:
квасоля - 60 г;
буряк - 2 шт.;
опеньки мариновані - 1 банка;
картопля - 2 шт.;
цибуля -1 шт.;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
оцет (яблучний) - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Буряк і картоплю відварюємо в підсоленій воді. Остуджуємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Відкриваємо банку з грибами, промиваємо їх і відкидаємо на друшляк. Дрібно ріжемо цибулю. Змішуємо всі овочі з грибами, додаємо попередньо відварену квасолю. Солимо, перчимо. Заправляємо салат олією і оцтом. Даємо настоятися в холодильнику близько години і подаємо до столу.
Інгредієнти:
квасоля червона консервована - 1 банка;
буряк - 1 шт.;
огірки солоні - 2 шт.;
капуста квашена - 150 г;
цибуля кримський солодкий - 1 шт.;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком;
зерна граната - для прикраси.
Приготування
Попередньо відварену буряк чистимо і нарізаємо кубиками. Кришимо огірки і цибуля. Відкриваємо банку з квасолею, зливаємо рідину і додаємо до овочів. Квашену капусту злегка віджимаємо і відправляємо туди ж. Все перемішуємо. Солимо, перчимо, заправляємо олією. Зверху прикрашаємо зернами граната.
Вінегрет - салат дуже простий, але і в його приготуванні існують маленькі хитрощі:
Як приготувати вінегрет з квасолею?
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо замочену квасолю відварюємо в підсоленій воді, зливаємо і даємо охолонути. Буряк, моркву і картоплю добре миємо й викладаємо на застелений фольгою деко. Овочі солимо, перчимо, скроплюємо оливковою олією і посипаємо прованськими травами. Загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку запікатися при температурі 170 градусів.
Готові овочі остуджуємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. До них же кришимо мочені яблука, огірки і цибулю. Додаємо квасолю. Все перемішуємо. Для заправки з'єднуємо гірчицю, олію і оцет. Трохи солимо і перчимо за смаком. Поливаємо цією сумішшю вінегрет, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Вінегрет з квасолею і сметаною - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Окремо варимо і нарізаємо кубиками картоплю і буряк. Кришимо огірок і яблуко. Дрібно нарізану цибулю злегка обсмажуємо до золотистого кольору. Все змішуємо, додаємо попередньо відварену квасолю. Солимо, перчимо. Заправляємо олією і соком половини лимона, заливаємо сметаною. Прикрашаємо рубаним яйцем і зеленню.
Як зробити смачний вінегрет з квасолею і грибами?
Інгредієнти:
Приготування
Буряк і картоплю відварюємо в підсоленій воді. Остуджуємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Відкриваємо банку з грибами, промиваємо їх і відкидаємо на друшляк. Дрібно ріжемо цибулю. Змішуємо всі овочі з грибами, додаємо попередньо відварену квасолю. Солимо, перчимо. Заправляємо салат олією і оцтом. Даємо настоятися в холодильнику близько години і подаємо до столу.
Як робити салат «Вінегрет» з консервованою квасолею?
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо відварену буряк чистимо і нарізаємо кубиками. Кришимо огірки і цибуля. Відкриваємо банку з квасолею, зливаємо рідину і додаємо до овочів. Квашену капусту злегка віджимаємо і відправляємо туди ж. Все перемішуємо. Солимо, перчимо, заправляємо олією. Зверху прикрашаємо зернами граната.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вінегрет з оселедцем
Вінегрет - дуже відомий і популярний салат. Завдяки простим інгредієнтів і швидкості приготування, на столах він виявляється досить часто. Якщо
Вінегрет з горошком
Вінегрет - популярний і смачний салат, який приготувати досить просто. Таке чудове блюдо підійде як до святкового, так і буденного столу. Давайте
Вінегрет з кальмарами
У кожної господині, напевно, є свій рецепт вінегрету. Вони всі схожі між собою, адже набір продуктів практично однаковий - буряк, огірки, картопля. І
Вінегрет - класичний рецепт
Вінегрет - один з найбільш улюблених салатів нашого народу в зиязикай період. Звичайно, адже крім того, що він смачний, вінегрет ще й корисний,
Вінегрет в мультиварці
Вінегрет - знаменитий салат, який готується не надто швидко. Найбільше часу потрібно господиням на варіння овочів. Як зробити цей процес коротше і
Вінегрет з солоним оселедцем
Вінегрет з оселедцем Вінегрет відноситься до холодних закусок. За кордоном його називають «російським салатом». Можна зробити його виключно овочевим,