Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Штрудель з м'ясом по-німецьки

Штрудель з м'ясом по-німецьки

12-07-2015, 22:27
2 342
Штрудель з м'ясом по-німецьки
Штрудель – випічка популярна у всіх німецькомовних країнах, а також у Чехії, Угорщині, в слов'янських країнах і в єврейській кухні. Штрудель являє собою рулет з начинкою. Начинки можуть бути різними, солодкими і несолодкими.
Розповімо, як приготувати німецький м'ясної штрудель, цей рецепт нескладний, але, все ж, приготування штруделя вимагає деякого уміння і старанності, оскільки в класичному варіанті треба готувати з витяжного тіста. Для начинки використовуємо м'ясний фарш.

Штрудель з м'ясом по-німецьки – рецепт


Інгредієнти:

  • якісна пшеничне борошно – 250 г або трохи більше;

  • тепла вода або молоко – 100-125 мл;

  • куряче яйце – 1 шт.;

  • сіль – 1 щіпка;

  • вершкове масло – 30 г


  • Для начинки:

  • м'ясо свиняче середньої жирності – 400 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • мелені спеції (кмин, мускатний горіх, перець чорний запашний, коріандр, гвоздика );

  • зелень.


  • Приготування
    М'ясо, а також очищений цибулю і часник пропускаємо через м'ясорубку, приправляємо фарш спеціями, додаємо подрібнену зелень. Також можна додати у фарш 1 куряче яйце.
    Просіваємо борошно на робочу поверхню, робимо поглиблення, додаємо воду або молоко, сіль і яйце. Перемішуємо і додаємо розм'якшене або розтоплене вершкове масло (воно не повинно бути гарячим). Вимішуємо тісто ретельно, але недовго. Тісто повинне вийти блискучим, гладким і еластичним, спочатку можна місити міксером зі спіральною насадкою, далі – тільки руками.
    Скачуємо тісто в грудку і, накриваємо рушником і залишаємо підрости на 1 годину.
    Заздалегідь розігріваємо духовку приблизно до 200 градусів.
    Присипаємо стіл борошном. Розкачуємо тісто в тонкий пласт. Піднімаємо за краї пласт тесту і з великою обережністю розтягуємо від середини до країв. Якщо тісто порветься, його слід з'єднувати в місцях розриву.
    Штрудель з м'ясом по-німецьки

    Нерозтягнуті краю підкладки трохи підрізаємо. На підкладку рівномірно викладаємо начинку (тонким шаром, щоб підкладка з тіста при згортанні не порвався). Звертаємо штрудель, викладаємо його на змащений маслом деко. Випікаємо протягом близько 45 хвилин. Готовий німецький штрудель з м'ясом за допомогою пензля змащуємо розтопленим вершковим маслом. Перед розрізанням на скибки, злегка остудіть штрудель (близько 15 хвилин). Подаємо м'ясної штрудель теплим з гарячим бульйоном. Зрозуміло, начинку для м'ясного штруделя не обов'язково робити тільки з свинячого м'яса, це може бути змішаний фарш, в тому числі, з м'ясом птиці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Штрудель з м'ясом
    Штрудель з м'ясом
    Ситний м'ясної штрудель - блюдо, яке відмінно впишеться за святковим столом, або сімейною вечерею.Приготувати цю м'ясну закуску можна без особливих
    Штрудель з полуницею
    Штрудель з полуницею
    Відомий автрийский десерт - штрудель, який так хочеться навчитися готувати самим. Існує дуже багато варіантів начинки для штруделя. Ми вам розповімо,
    Штрудель з маком
    Штрудель з маком
    Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.
    Штрудель з капустою
    Штрудель з капустою
    Знаменитий австрійський штрудель може бути не тільки десертом. Варто лише поміняти солодку начинку на солону, і ми отримуємо гідну альтернативу