Брецели - рецепт
Що таке брецели? Це класичні баварські кренделі, традиційна закуска до пива на святкових гуляннях. Вони мають насичений рудувато-коричневий колір. Традиційно брецели посипаються крупною сіллю, але дуже смачними вони виходять і з маком або кунжутом. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів приготування брецели.
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 700 г;
свіжі дріжджі - 40 г;
тепле молоко - 500 мл;
сіль - 2 ч. ложки;
цукор - щіпка;
сода - 1 ст. ложка;
вода - 1 л.
Приготування
Отже, спочатку беремо свіжі дріжджі і розчиняємо їх у теплому молоці. Потім поступово всипаємо цукор, борошно і сіль. З усього цього замішуємо щільне, але еластичне і однорідне тісто.
Накриваємо його рушником і ставимо на 40 хвилин у тепле місце. В результаті маса повинна збільшитися в обсязі приблизно в два рази.
Далі викладаємо його на присипаний борошном стіл, гарненько обминаємо, трохи вимішуємо і поділяємо на 12 однакових частин. З кожної формуємо довгу ковбаску і ліпимо з неї крендель у вигляді вісімки.
Тепер готуємо содовий розчин. Для цього кип'ятимо воду, кладемо в неї соду. Зменшуємо вогонь на мінімум і обережно опускаємо кренделі у розчин по черзі. Тримаємо приблизно 40 секунд, потім виймаємо за допомогою шумівки, викладаємо на змащене маслом деко і посипаємо зверху крупною сіллю або кунжутним насінням.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200° духовці протягом 20 хвилин до насиченого золотистого кольору. Подаємо тільки в холодному вигляді.
Інгредієнти:
борошно - 300 г;
світле пиво - 200 г;
сухі дріжджі - 25 г;
вершкове масло - 30 г;
цукор - 2 ч. ложки;
сіль - 2 ч. ложки;
велика сіль - для посипання;
сода - 60 мл;
вода - 2 л.
У каструльку наливаємо пиво, злегка підігріваємо, насипаємо цукор і ретельно перемішуємо до повного розчинення.
Борошно з'єднуємо з сухими дріжджами і замішуємо однорідне тісто. Сіль і вершкове масло додаємо в самому кінці і все ретельно виминаем. Тепер накриваємо тісто рушником, змащуємо маслом і ставимо на 45 хвилин у тепле місце для підйому. Потім розділяємо його на 8 рівних частин і ліпимо трохи товстуваті кренделі. Далі готуємо содовий розчин, як у попередньому рецепті, і опускаємо в нього наші брецели. Потім викладаємо їх на змащене жиром деко, посипаємо крупною сіллю або кунжутом і ставимо в розігріту до 180° духовку на 25 хвилин.
Німецькі брецели
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку беремо свіжі дріжджі і розчиняємо їх у теплому молоці. Потім поступово всипаємо цукор, борошно і сіль. З усього цього замішуємо щільне, але еластичне і однорідне тісто.
Накриваємо його рушником і ставимо на 40 хвилин у тепле місце. В результаті маса повинна збільшитися в обсязі приблизно в два рази.
Далі викладаємо його на присипаний борошном стіл, гарненько обминаємо, трохи вимішуємо і поділяємо на 12 однакових частин. З кожної формуємо довгу ковбаску і ліпимо з неї крендель у вигляді вісімки.
Тепер готуємо содовий розчин. Для цього кип'ятимо воду, кладемо в неї соду. Зменшуємо вогонь на мінімум і обережно опускаємо кренделі у розчин по черзі. Тримаємо приблизно 40 секунд, потім виймаємо за допомогою шумівки, викладаємо на змащене маслом деко і посипаємо зверху крупною сіллю або кунжутним насінням.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200° духовці протягом 20 хвилин до насиченого золотистого кольору. Подаємо тільки в холодному вигляді.
Баварські брецели
Інгредієнти:
У каструльку наливаємо пиво, злегка підігріваємо, насипаємо цукор і ретельно перемішуємо до повного розчинення.
Борошно з'єднуємо з сухими дріжджами і замішуємо однорідне тісто. Сіль і вершкове масло додаємо в самому кінці і все ретельно виминаем. Тепер накриваємо тісто рушником, змащуємо маслом і ставимо на 45 хвилин у тепле місце для підйому. Потім розділяємо його на 8 рівних частин і ліпимо трохи товстуваті кренделі. Далі готуємо содовий розчин, як у попередньому рецепті, і опускаємо в нього наші брецели. Потім викладаємо їх на змащене жиром деко, посипаємо крупною сіллю або кунжутом і ставимо в розігріту до 180° духовку на 25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Часникові булочки
Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Коржі на молоці
Коржі на молоці - ситне і смачне блюдо, яке можна вживати в самостійному вигляді, або подавати до основних страв. Давайте розглянемо декілька
Сирне печиво
Сирне печиво послужить прекрасною альтернативою багатьом не корисним закусок кшталт чіпсів і сухариків. Таке печиво можна подати дітям, до склянці
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили