Вернуться назад Распечатать

Брецели - рецепт

Брецели - рецепт
Що таке брецели? Це класичні баварські кренделі, традиційна закуска до пива на святкових гуляннях. Вони мають насичений рудувато-коричневий колір. Традиційно брецели посипаються крупною сіллю, але дуже смачними вони виходять і з маком або кунжутом. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів приготування брецели.

Німецькі брецели


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 700 г;

  • свіжі дріжджі - 40 г;

  • тепле молоко - 500 мл;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • цукор - щіпка;

  • сода - 1 ст. ложка;

  • вода - 1 л.


  • Приготування
    Отже, спочатку беремо свіжі дріжджі і розчиняємо їх у теплому молоці. Потім поступово всипаємо цукор, борошно і сіль. З усього цього замішуємо щільне, але еластичне і однорідне тісто.
    Накриваємо його рушником і ставимо на 40 хвилин у тепле місце. В результаті маса повинна збільшитися в обсязі приблизно в два рази.
    Далі викладаємо його на присипаний борошном стіл, гарненько обминаємо, трохи вимішуємо і поділяємо на 12 однакових частин. З кожної формуємо довгу ковбаску і ліпимо з неї крендель у вигляді вісімки.


    Тепер готуємо содовий розчин. Для цього кип'ятимо воду, кладемо в неї соду. Зменшуємо вогонь на мінімум і обережно опускаємо кренделі у розчин по черзі. Тримаємо приблизно 40 секунд, потім виймаємо за допомогою шумівки, викладаємо на змащене маслом деко і посипаємо зверху крупною сіллю або кунжутним насінням.
    Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200° духовці протягом 20 хвилин до насиченого золотистого кольору. Подаємо тільки в холодному вигляді.

    Баварські брецели


    Інгредієнти:

  • борошно - 300 г;

  • світле пиво - 200 г;

  • сухі дріжджі - 25 г;

  • вершкове масло - 30 г;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • велика сіль - для посипання;

  • сода - 60 мл;

  • вода - 2 л.


  • У каструльку наливаємо пиво, злегка підігріваємо, насипаємо цукор і ретельно перемішуємо до повного розчинення.
    Брецели - рецепт

    Борошно з'єднуємо з сухими дріжджами і замішуємо однорідне тісто. Сіль і вершкове масло додаємо в самому кінці і все ретельно виминаем. Тепер накриваємо тісто рушником, змащуємо маслом і ставимо на 45 хвилин у тепле місце для підйому. Потім розділяємо його на 8 рівних частин і ліпимо трохи товстуваті кренделі. Далі готуємо содовий розчин, як у попередньому рецепті, і опускаємо в нього наші брецели. Потім викладаємо їх на змащене жиром деко, посипаємо крупною сіллю або кунжутом і ставимо в розігріту до 180° духовку на 25 хвилин.