Торт «Чорний ліс» - рецепт
Торт «Чорний ліс», він же швацвальдский вишневий торт рецепт, перевірений часом, адже, зародившись у 1930 році в Німеччині десерт за лічені роки знайшов небувалу популярність по всьому світу, завоювавши серця гурманів і просто любителів солодкого.
Шоколадні коржі за традиційним рецептом просочуються вишневим «Кіршем», прокладаються начинкою з солодких вишень і прикрашають збитими вершками, ну як встояти перед таким десертом?
У цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати торт «Чорний ліс» за класичним рецептом. Звичайно, громіздка рецептура і непроста технологія приготування займе чимало сил і часу, але повірте, такий торт варто кожного витраченого миті!
Вишневий торт «Чорний ліс» по класичному рецепту готується на основі двох видів коржів: пісочного і бісквітного, складові яких описані в наступному рецепті. Якщо ви захочете виключити пісочне тісто з рецептури, просто скоротіть кількість масла, борошна і цукру вдвічі.
Інгредієнти:
Для коржів:
борошно - 270 г;
цукор - 1 1/2 ст.;
яйця - 4 шт.;
вершкове масло - 200 г;
крохмаль - 2 ст. ложки;
шоколад темний - 100 г;
розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
мигдаль - 50 г;
лікер «Кірш» - 120 мл
Для начинки:
вишневий джем - 360 г;
вишня - 200 р.
Для сиропу:
вишневий сік - 150 мл;
крохмаль - 2 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
гвоздика - 1 шт.;
кориця - 1/2 ст. ложки.
Для прикраси:
коктейльні вишні;
збиті вершки;
чорний шоколад.
Приготування
Отже, почнемо приготування з простого становить - пісочних коржів. Для них необхідно змішати до однорідності 100 г м'якого вершкового масла, 170 г борошна і 1/2 ст. цукру. Отримане тісто викладаємо на деко, наколюємо виделкою по всій площі і випікаємо при 170 градусах 20-25 хвилин.
Тим часом можна зайнятися приготуванням бісквіта: м'яке вершкове масло збиваємо разом з цукром, поступово підливаючи «Кірш» і збиті яєчні жовтки. Потім до суміші додаємо розтоплений чорний шоколад, мигдаль, змелений в порошок, борошно, 2 ст. ложки крохмалю і розпушувач, знову гарненько змішуємо.
Білки збиваємо до білих піків зі столовою ложкою цукру, додаємо повітряну масу в бісквітне тісто, акуратно перемішуючи рухами зверху вниз.
Розподіляємо бісквітне тісто по формах і ставимо випікатися при 170 градусах - 35-40 хвилин (духовку не відкривати, інакше коржі осядуть!).
Поки бісквіти випікаються - готуємо сироп: 2 столові ложки вишневого соку змішати з крохмалем, сік, що залишився засипаємо цукор і ставимо майбутній сироп на плиту. Чекаємо, поки суміш соку і цукру почне кипіти, засипаємо 1/2 ст. ложки кориці і кидаємо бутончик гвоздики буквально на 5 хвилин, для аромату, після чого - витягуємо його з суміші.
До готового сиропу тонкою цівкою підливаємо крохмально-вишневу суміш, все гарненько перемішуємо.
Остиглі бісквітні коржі просочуємо вишневим «Кіршем», якщо «Кірша» не знайшлося - приготуйте густий цукровий вишневий сироп, і долийте в нього горілку.
Пісочний корж покриваємо шаром вишневого джему або конфітюру.
Цілі вишні рівномірно розподіляємо по всьому коржам. Поверх вишень наносимо товстий шар збитих вершків (не забувши покласти трохи для декору). Наступний шар - вишневий сироп, його також розподіляємо по всьому коржам.
Тепер можна збирати торт: перший шар - пісочний, далі чергуємо шари бісквіту з вершками і вишнею.
Прикрашаємо торт «Шварцвальдская вишня» збитими вершками, шоколадною стружкою і цілими коктейльними вишеньками. Перед подачею десерт повинен настоятися близько 6 годин, після чого його можна із задоволенням їсти. Приємного апетиту!
Шоколадні коржі за традиційним рецептом просочуються вишневим «Кіршем», прокладаються начинкою з солодких вишень і прикрашають збитими вершками, ну як встояти перед таким десертом?
У цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати торт «Чорний ліс» за класичним рецептом. Звичайно, громіздка рецептура і непроста технологія приготування займе чимало сил і часу, але повірте, такий торт варто кожного витраченого миті!
Шоколадний торт «Чорний ліс» - рецепт
Вишневий торт «Чорний ліс» по класичному рецепту готується на основі двох видів коржів: пісочного і бісквітного, складові яких описані в наступному рецепті. Якщо ви захочете виключити пісочне тісто з рецептури, просто скоротіть кількість масла, борошна і цукру вдвічі.
Інгредієнти:
Для коржів:
Для начинки:
Для сиропу:
Для прикраси:
Приготування
Отже, почнемо приготування з простого становить - пісочних коржів. Для них необхідно змішати до однорідності 100 г м'якого вершкового масла, 170 г борошна і 1/2 ст. цукру. Отримане тісто викладаємо на деко, наколюємо виделкою по всій площі і випікаємо при 170 градусах 20-25 хвилин.
Тим часом можна зайнятися приготуванням бісквіта: м'яке вершкове масло збиваємо разом з цукром, поступово підливаючи «Кірш» і збиті яєчні жовтки. Потім до суміші додаємо розтоплений чорний шоколад, мигдаль, змелений в порошок, борошно, 2 ст. ложки крохмалю і розпушувач, знову гарненько змішуємо.
Білки збиваємо до білих піків зі столовою ложкою цукру, додаємо повітряну масу в бісквітне тісто, акуратно перемішуючи рухами зверху вниз.
Розподіляємо бісквітне тісто по формах і ставимо випікатися при 170 градусах - 35-40 хвилин (духовку не відкривати, інакше коржі осядуть!).
Поки бісквіти випікаються - готуємо сироп: 2 столові ложки вишневого соку змішати з крохмалем, сік, що залишився засипаємо цукор і ставимо майбутній сироп на плиту. Чекаємо, поки суміш соку і цукру почне кипіти, засипаємо 1/2 ст. ложки кориці і кидаємо бутончик гвоздики буквально на 5 хвилин, для аромату, після чого - витягуємо його з суміші.
До готового сиропу тонкою цівкою підливаємо крохмально-вишневу суміш, все гарненько перемішуємо.
Остиглі бісквітні коржі просочуємо вишневим «Кіршем», якщо «Кірша» не знайшлося - приготуйте густий цукровий вишневий сироп, і долийте в нього горілку.
Пісочний корж покриваємо шаром вишневого джему або конфітюру.
Цілі вишні рівномірно розподіляємо по всьому коржам. Поверх вишень наносимо товстий шар збитих вершків (не забувши покласти трохи для декору). Наступний шар - вишневий сироп, його також розподіляємо по всьому коржам.
Тепер можна збирати торт: перший шар - пісочний, далі чергуємо шари бісквіту з вершками і вишнею.
Прикрашаємо торт «Шварцвальдская вишня» збитими вершками, шоколадною стружкою і цілими коктейльними вишеньками. Перед подачею десерт повинен настоятися близько 6 годин, після чого його можна із задоволенням їсти. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Вишневий лікер
Якщо ви любите алкогольні коктейлі, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про спосіб приготування вишневого лікеру та коктейлів на його основі.
Трюфельний торт
Трюфельний торт - вишукане й непросте ласощі, для приготування якого потрібно багато часу. Набираємося терпіння і приступаємо до готування, за
Торт зі збитими вершками
Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
Торт з вишнею
Вишня - дивовижно смачна ягода, яку полюбляють багато. І сьогодні ми поділимося оригінальними рецептами створення торта з нею. Десерт буде святковим,
Брауні з маскарпоне
Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак
Вишневий крамбл
Крамбл - це смачний англійський десерт, що складається з фруктів, покритих пісочним тістом. І сьогодні ми вам підкажемо декілька варіантів створення