Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кисіль з вівсяних пластівців

Кисіль з вівсяних пластівців

15-02-2016, 14:33
847
Кисіль з вівсяних пластівців
Кисіль з вівсяних пластівців знайомий більшості ще з часів дитинства, коли турботливі бабусі балували своїх онуків цим напоєм. Густий кисіль на основі вівсяної не тільки смачний, в першу чергу він прославився завдяки своїй користь у боротьбі з хворобами ШЛУНКОВО-кишкового тракту і як дієтична добавка.

Кисіль з вівсяних пластівців – рецепт


Рецепт правильного лікувального киселя запатентований доктором Ізотовим та перевірений на практиці їм же, під час відновлення після важкої хвороби. Схема заварювання пластівців для такого напою проста, але вимагає часу.
Інгредієнти:

  • вода - 35 л;

  • вівсяні пластівці - 500 г;

  • біфідойогурт або кефір - 100 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати кисіль з вівсяних пластівців, прокип'ятіть заготовлену воду і остудіть її до теплого. Залийте теплою водою вівсяні пластівці, використовуючи банку або емальовану каструлю в якості тари. Слідом додайте йогурт або кефір, неодмінно з біфідобактеріями у складі – саме вони забезпечать користь напою. Тару з основою напою обгортають щільним папером або темною тканиною з метою уникнення попадання сонячного свата, що перешкоджає життєдіяльності бактерій. Щільно закрийте ємність і поставте в тепло, але не безпосередньо до джерел опалення, оскільки від занадто сильного тепла біфідобактерії можуть загинути. Залиште на пару діб і переходьте до двоетапної фільтрації.
    Перший етап фільтрації легко здійснимо за допомогою звичайного друшляка. Просто перекладіть кисельную масу на решітку і дайте стекти залишкам, не спресовуючи макуха. Після, промийте пластівці двома літрами води, вже придавлюючи масу ложкою або лопаткою. Далі обидва розчину можна з'єднати разом. Отримана суміш обов'язково відстоюється протягом не менше доби. Далі випав осад обережно фільтрується, а чиста рідина розміщується на середньому вогні і вариться до загустіння. Готовий кисіль з вівсяних пластівців з кефіром приправляють за смаком і доповнюють маслом.

    Приготування вівсяного киселю з вівсяних пластівців з хлібом


    В якості закваски можна використовувати не тільки молочнокислі, але і дріжджові бактеріальні культури. Готовий кисіль злегка віддавати квасом. Такий напій ідеально доповнює свіжа зелень.
    Інгредієнти:

  • вівсяна крупа - 520 г;

  • вода - 12 л;

  • чорний хліб - 25 р.


  • Приготування
    За ніч до початку приготування, залийте вівсяні пластівці холодною водою. З ранку до набряклої вівсянці додайте скибочку чорного хліба і дайте напою настоятися ще на пару годин. По закінченні часу з киселю беруть шматочок хліба, а вівсяну масу проціджують через сито. Отриману рідину слід розмістити на середньому вогні і тримати там, помішуючи, до загустіння. Готовий напій доповніть сіллю і залиште охолонути.

    Приготування киселю з вівсяних пластівців з медом

    Кисіль з вівсяних пластівців

    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 320 г;

  • вода - 140 мл;

  • мед - по смаку.


  • Приготування
    Вівсянку пересипте в банку і залийте холодною водою. Горлечко банки перев'яжіть марлею і залиште тару з кисільною основою в теплі на кілька діб. Коли вівсяна маса почала бродити і видає приємний аромат дріжджів, зцідіть її, а відціджену рідина проваріть до загустіння. Готовий кисіль можна підсолодити медом, бажано сирим, щоб зберегти максимум користі в готовому блюді. Перед вживанням кисіль необхідно повністю охолодити, розлив його по банках і розмістивши в холодильнику.




    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вівсяний кисіль – рецепт
    Вівсяний кисіль – рецепт
    Користь вівсянки велика і відома кожному. І в цій статті ми запропонуємо незвичайний спосіб її приготування. Далі опишемо, як з вівсяних пластівців
    Кисіль – рецепт
    Кисіль – рецепт
    Кисіль - улюблена солодкість для малюків, та й багато дорослих, напевно, будуть не проти поласувати яскравим, густим, трохи тягучим напоєм. До того
    Пиріг з вівсяних пластівців
    Пиріг з вівсяних пластівців
    Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт самого швидкого і дуже простого в приготуванні пирога з вівсяних пластівців. Його аромат і незвичайний смак значно
    Випічка з вівсяних пластівців
    Випічка з вівсяних пластівців
    Про користь вівсянки ви напевно знаєте. З неї можна приготувати величезну кількість різних незвичайних страв. Сьогодні поговоримо про випічці.
    Квас з вівсяних пластівців без дріжджів
    Квас з вівсяних пластівців без дріжджів
    Прохолодний вівсяний квас, приготовлений самостійно, чудово втамовує спрагу і заряджає енергією. При цьому напій не тільки смачний, але і корисний.