Випічка з вівсяних пластівців
Випічка з вівсяних пластівців завжди виходить смачною, розсипчастою і ароматною. Далі ми пропонуємо вам кілька чудових рецептів з головним інгредієнтом – вівсяними пластівцями.
Інгредієнти:
м'яке вершкове масло - 200-250 м;
цукор - 160 г;
яйця великі - 2-3 шт;
пекарський порошок - 2-25 ч. ложки;
пластівці вівсяні - 15 ст;
борошно пшеничне - 170-200 г;
родзинки .
Приготування
Масло розтираємо з цукром, додаємо до маси яйця, вівсяні пластівці, розпушувач для тіста, просіяне пшеничне борошно, родзинки, замішуючи не дуже круте тісто. Залишаємо його в прохолодному темному місці на 70-80 хвилин. Змащуємо деко олією (можна застелити пергаментним папером). Формуємо коржі округлої форми і викладаємо їх на невеликій відстані (щоб не злиплися) на деко. Печиво випікаємо 30 хвилин до повної готовності).
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 1 ст;
яблука зелені - 1-2 шт;
чорнослив - 100-130 г;
яйце куряче - 3 шт;
сода харчова - 1/4 ч. ложки;
цукровий пісок - 3-4 ст. ложки.
Приготування
Яблука тонко почистити від шкірки і дрібно порізати (потерти на тертці). Чорнослив промити, залити окропом на 3 хв. і подрібнити. В мисочці змішати яблука, чорнослив, пластівці, яєчні жовтки, соду (не гасити оцтом). Білки збити з цукром до густої консистенції міксером (віночком) і з'єднати їх з отриманою масою. Тісто розкласти по формочках для кексів, наповнюючи їх тільки половину, випікати 30 хвилин до золотистого кольору.
Інгредієнти:
вода – 1 ст;
сухі дріжджі – 25-30 г;
цукор – 2 ст. ложки;
вівсяні пластівці – 6-7 ст. ложок;
сіль – 1 ч. ложка;
пісне масло – 4-5 ст. ложок;
борошно пшеничне – 350-400 р.
Приготування
Зробити опару. Для цього в мисочці заздалегідь змішати просіяне пшеничне борошно (половину), дріжджі, цукор-пісок, сіль, потім додати теплу воду, замісити і залишити під вафельним рушником на 30-40 хвилин в тепленькому місці, щоб опара зросла. Як вона підійде, додати подрібнені в кавомолці вівсяні пластівці, пісне масло і решту другу половину борошна. Гарненько вимісити і знову залишити його, накривши рушником, на 40-45 хвилин. Потім обім'яти тісто на столі, злегка присипавши борошном і викласти у форму. Дати йому вирости майже в 2 рази. Випікати 30 хвилин до золотистого кольору.
Як приготувати вівсяне печиво з пластівців?
Інгредієнти:
Приготування
Масло розтираємо з цукром, додаємо до маси яйця, вівсяні пластівці, розпушувач для тіста, просіяне пшеничне борошно, родзинки, замішуючи не дуже круте тісто. Залишаємо його в прохолодному темному місці на 70-80 хвилин. Змащуємо деко олією (можна застелити пергаментним папером). Формуємо коржі округлої форми і викладаємо їх на невеликій відстані (щоб не злиплися) на деко. Печиво випікаємо 30 хвилин до повної готовності).
Яблучний кекс з вівсяних пластівців
Інгредієнти:
Приготування
Яблука тонко почистити від шкірки і дрібно порізати (потерти на тертці). Чорнослив промити, залити окропом на 3 хв. і подрібнити. В мисочці змішати яблука, чорнослив, пластівці, яєчні жовтки, соду (не гасити оцтом). Білки збити з цукром до густої консистенції міксером (віночком) і з'єднати їх з отриманою масою. Тісто розкласти по формочках для кексів, наповнюючи їх тільки половину, випікати 30 хвилин до золотистого кольору.
Хліб з вівсяних пластівців
Інгредієнти:
Приготування
Зробити опару. Для цього в мисочці заздалегідь змішати просіяне пшеничне борошно (половину), дріжджі, цукор-пісок, сіль, потім додати теплу воду, замісити і залишити під вафельним рушником на 30-40 хвилин в тепленькому місці, щоб опара зросла. Як вона підійде, додати подрібнені в кавомолці вівсяні пластівці, пісне масло і решту другу половину борошна. Гарненько вимісити і знову залишити його, накривши рушником, на 40-45 хвилин. Потім обім'яти тісто на столі, злегка присипавши борошном і викласти у форму. Дати йому вирости майже в 2 рази. Випікати 30 хвилин до золотистого кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісне вівсяне печиво
Розповімо про чудовому варіанті вівсяного печива – пісному. Приготуйте його на сніданок або просто так, для підняття настрою за чашкою гарячого
Вівсяне печиво з сиром
Навіть зі звичайного рецепту домашнього вівсяного печива можна створити щось неймовірне. Просто потрібно додати будь-які цікаві інгредієнти, такі як
Страви з вівсяних пластівців
З вівсянки можна приготувати дуже багато різних страв, від простої каші до більш вишуканих шедеврів кулінарії. Далі в нашій статті, ми пропонуємо вам
Квас з вівсяних пластівців без дріжджів
Прохолодний вівсяний квас, приготовлений самостійно, чудово втамовує спрагу і заряджає енергією. При цьому напій не тільки смачний, але і корисний.
Вівсяне печиво з шоколадом
Якщо вам набридла магазинна випічка, зробіть для своїх близьких сюрприз, побалуєте їх новим і незвичайним рецептом. Вівсяне печиво з шматочками
Печиво з вівсяних пластівців
Печиво з вівсяних пластівців - це чудова випічка до чаю або кави в сімейному колі. Таке печиво вдвічі корисніше, якщо воно приготоване в домашніх